Ahoj!
Posledních pár měsíců opět pracuji na této trati. Nicméně je půlka září a začíná semestr a na stavění už nebude tolik času. Proto jsem se rozhodl prozatím vydat to, co mám hotové.
V době mé dlouhé nečinnosti se na chvíli tratě chopili Gajdma a Marek Peterek. Ti postavili úsek Frýdlant - Ostravice a doplnili krajinu v úseku Frenštát - Vratimov. Za to jim patří velký dík, ovšem bohužel se jim podařilo nenávratně úplně rozhodit databázi tratě (většina silnic nešla označit, koleje zmizelé apod.). Po dlouhém zápasení jsem nakonec vytvořil novou trať do které jsem překopíroval pouze krajinu a koleje a silnice položil celé znovu. Z tohoto důvodu nebudou novinky vydané jako aktualizace, ale úplně jako nová trať.
Co je nového:
1/ Nové úseky
a) Frýdlant n.O. - Ostravice
b) Frýdlant n.O. - Valašské Meziříčí (krajina a terén pouze po stanici Frenštát p.R. - město)
2/ Rekonstrukce stanice Frýdlant n.O. do stávající podoby
3/ Úprava krajiny v úseku Frýdlant n.O. - Vratimov
4/ Úsek Vratimov - Ostrava hl.n. byl zbourán a postaven celý znovu.
Trať nadále běží pod globalem BP.
Mám prakticky hotovo. Ještě je potřeba dodělat označení nákladních kolejí, lehce protáhnout krajinu v Ostravě a odstranit přebytečné objekty.
Vydání by mělo být do konce září.
Určitě bych rád trať dokončil minimálně do toho Valašského Meziříčí, když už tam jsou koleje, ale potrvá to. Přes semestr je třeba občas zajít do školy a koštovat pálenku, tak mějte trpělivost!
Přikládám pár screenů
Frenštát pod Radhoštěm
Frenštát - Kunčice p.O.
Kunčice pod Ondřejníkem
Kunčice - Čeladná
Čeladná - model zastávky od Mirana
Čeladná - Frýdlant n.O.
Frýdlant nad Ostravicí
Ostravice
Pržno
Pržno - Baška