Windows 8 a MSTS

Zdravím, preniesol som si svoje MSTS na nové PC s Win 8. Všetko išlo bez problémov, lenže obrazovka mi robí toto:
d909314b0fed92bf97f1c55b6ac62c99.jpg

Existuje nejaká možnosť ako nastaviť obrazovku aby som to mal v plnom rozlíšení ?

A ešte jedna otázka, na noťase mám integrovanú grafiku Intel, ktorá neponúka veľa možností na nastavovanie, dajú sa stiahnuť aj iné ovládače s rozšírenými možnosťami ?

fb8db11aad97e40c0499920a699f1228.png

Naposled editoval moderátor:
Tak ... nainštaloval som si novú verziu Windows označenú ako 8.1. Keďže ide o testovaciu verziu, produkt nie je konečný a teda vo finále sa môže do istej miery líšiť. Až by ste čakali nejakú výraznú zmenu, napríklad, že zmizli tie nemožné dlaždice, tak dúfate márne. Takisto ani toľko preklínaná absecia tlačítka Štart sa nezmenila, naďalej chýba. Ale drobné zmeny predsa len sú, dokonca niektoré aj k lepšiemu. Obsiahlejšie info nájdete na stránkach MS, ja len uvediem, že na testovacej zostave sa to javí pomerne príjemne. CPU Intel C2D E6300 2x 1,86 GHz, 2 GB RAM, SATA disk a integrovaná grafika na doske Gigabyte s čipsetom G31 postačí na väčšinu činností - internet, kancelária, grafika ... MSTS musí vyskúšať niekto iný, ja na to nemám čas :D Napriek výhradám, ktoré všeobecne voči Win 8 sú, myslím, že táto nová verzia bude obľúbenejšia, než doterajšia. Čas ukáže.

Ahoj, nainstaloval jsem MSTS na win 8, chvili mi to dalo, ale rozeběhlo se to. Jediné co je špatně jsou různé znaky po celé obrazovce které se neustále mění. Máte někdo prosím zkušenost jak se toho zbavit? Díky moc

Fungujete někdo s MSTS na windows 8.1? Nemůžu se dostat přes hlášku ....MSTS v1.4 přestal pracovat, hned na začátku.

Windows 8.1 a MSTS

Zdravím.

MSTS mi na W7 šlapalo bez problémů. Ani s W8 jsem neměl problém (jsem šťastlivec s NVidií), ale 8.1 už mě doběhla. Všechno zapnu, klidně se i projedu, ale zbláznily se mi v MSTS fonty, které poblikávají po celé obrazce. V jízdě tvoří takovéto zvláštní obrazce v případě, kdy se má na obrazovce objevit jakýkoli text (například při pohybu s brzdičem a podobně).

Setkal se s tím ještě někdo?
01.jpg
02.jpg
03.jpg

Zdravím. Instalacia prebehla uspesne. Potom som nainstaloval update a BIN. Po spusteni ako admin sa nacita uvodne video a logo firmy a potom sa zobrazi uvodna obrazovka cela popisana roznymi pismenami bielej a ciernej farby a tato obrazovka sa meni kazdych cca 5 sekund. Chyba v nastaveniach? Dakujem za rady.

PROBLEM VYRIESENY. Pri WIN 8.1 sa tento problem tyka hlavne laptopov(notebookov). Ak mate na procesore integrovanu grafiku Intel HD a zaroven samostatnu graficku kartu, tak je potrebne v nastaveniach grafiky zvolit ako default prave tuto graficku kartu. Teraz tam mate nastavenu Intel HD ako default a to sposobuje problemy. Zmenu grafickej karty mozete vykonat tak, ze kliknete pravym tlacidlom na ikonu Train Simulator a druhe zhora je SPUSTIT S GRAFICKYM PROCESOROM a tam by ste mali mat INTEGROVANA GRAFIKA(PREDVOLENÉ) no a toto treba zmeniť.

Fajn,
tohle vypadá dobře. Pokud toto řešení potvrdí ještě několik jiných stejně postižených uživatelů, bude toto zařazeno do FAQ na přední místo.

Myslím, že to už by mala byť samozrejmosť - po doplnení externej grafiky odstaviť integrovanú. A platí to už od Windows XP ...

Výborně. Problém odstraněn. Už jsem tak musel problémy s grafikou u nějakého programu řešit, ale teď mě to u MSTS nenapadlo. Díky moc.

Zdravím, koupil jsem si nový notebook Lenovo Intel Core i5-4200M (2.5GHz, TB až 3.1GHz, Haswell); 8GB RAM DDR3 (1.6GHz); grafika NVIDIA GeForce GT 755M (2GB DDR5); 1TB disk. Nainstaloval sem MSTS..vše podle návodu p. Šemory. Měl sem stejný problém s grafikou, jak se tu uvádí výše, tak jsem to nastavil jak se tu píše. Jenže teď se to nedá vůbec hrát, hra se seká. Zkusil jsem to vrátit a pustit hru s těmi znaky a hra jede krásně plynule, jenže se to také hrá nedá, když přes celý monitor létají ty znaky..:(

Dokázal by mi někdo pomoct ?

Jak slyším NVidia, jestli to není těma ovladačema, které nepodporují staré hry v DX7. Také počítače s některými těmito grafikami měly nízké FPS (nebyly to zrovna 750 ? ). Tak zkusit obráceně, vypnout tu NVidii nebo na ní sehnat jiné ovladače, které MSTS podporují.
Hold notebook a MSTS, to je riziko 50 na 50. U některých Asusů zase nefunguje klávesa na vlakovou brzdu.

Tak problém s grafikou byl záhadně vyřešen, ale nastal jinej problém.. Zkoušel sem různý kompatibity a hra mi funguje akorát v režimu komp. W7 a W8. A nesmím mít nastaveno "spustit jako správce". Potom hra jede normálně, neseká se, ale u některých mašin mi blbnou zvuky v kabině (nejde houkačka a kompresor...) a při rozjezdu si to samo zahouká.

Kluci osmičkoví, těm co to funguje, sepište v bodech nějaké zásady, jak správně v osmičkách postupovat, čeho se vyvarovat, ať nemusí metodou pokus a omyl každý nový zbytečně experimentovat metodou pokus a omyl.

WIN 8.1

Zdravím,
po 100 letech jsem do nového PC s 8.1 hodil MSTS a stalo se přesně to čeho jsem se obával, při spuštění hláška že program přestal pracovat

Postupuju podle návodu na této stránce. U kroku číslo 2. jsem to samozřejmě jsem to vyřešil spuštěním přes OpenRails ale není to ono. Líp by se mi hrál originál. A ani editor nejde (ta samá hláška o spadnutí), a ten ani v OR tuším neni.

Děkuji za rady.

f12cc6f04565143b970f466cbf3b5553.png

Naposled editoval moderátor:
Nevím jak u 8.1, ale na osmičkách mi MSTS doma šlape v pohodě, nastavuji podle Zbyňkova desatera, konkrétně doporučené nastavení pro windows 7...

Odesláno z tabletu :-)

Něco jsem četl že to u 8.1 dělá jen na AMD kartách, já kvůli tomu opravdu nehodlám kupovat novou HD 6850 je i na dnešní dobu dostačující železo.

Back
Nahoře