Kazan
Cestující
Dobrý večer všem, po dlouhé době se navracím zpět. Přiznám se - nejsem nejmladší, časem příliš neoplývám, k počítači mám přístup stále uctivý, nikdy jsem nerozpoutával diskuze.. ale rád jezdím... Jsem moc vděčný všem, co se obětavě věnují všemu, co se týká MSTS. Problematika TBP byla už mnohokrát popsána, řešena, odvržena, atd. Teď ale nebudu řešit TBP, protože i do Zbyňkovy trati přibývá aktivit s novámi modely a skiny, které v TBP nikdy nebudou. Řešme Trainset jako takový. Podle návrhu dema stáhnu inovovaný vůz nebo loko, ale když pominu, že se pravděpodobně dostanu do rozporu s autorem modelu nebo skinu tím, že přejmenuji souborové textury a *.s soubor - nebo spíše tím, že upravuji eng, resp. wag (takže bych si pravděpodobně měl vyžádat souhlas autora). Pokud to vše podle postupu udělám, tak jako na potvoru se dříve nebo později vyskytne nějaká aktivita, kde aktivitář použil onen model nebo skin v originále od autora, tedy v consistu chybí a pak si musím pamatovat, že je to právě stroj, který jsem v duchu značení TBP před půlrokem přepsal. A pokud si nepamatuji, buďto nahradím jiným stejné řady nebo značení (což může aktivitu "znehratelnit"), nebo od autora skin nebo model stáhnout ještě jednou a zařadit tak, jak je, což ale vede k duplicitě a bobtnání Trainsetu a na to je i conBuilder krátký... Duplicita modelů, skinů, cabů znamená, že dříve jednoduchý Trainset ztrácí na přehlednosti. Najednou zjistíte, že máte přes 1900 strojů a 3600 vozů (což CB pregnantně spočítá), ale neporadí vám, že před půlrokem vámi přejmenovaný soubor zzz.eng je vlastně originální xxx.eng, který po vás chce aktivita. A co se týče sjednocení názvů a souborů, tak to už nejspíš dávno ujel poslední vlak. Tedy nemusel by - kdyby se závazně dohodlo definitivní značení souborů ace, wag, eng, s a sd. Přesto ale také žádný vlak nejede, protože v tu chvíli se pozvedne vlna autorů modelů a skinů se zdviženou pěstí - promiňte mi ten výraz, ale nikdo není snad tak ješitný, že by to adresně vzal na sebe
- Sám, abych jen neprášil, bych velmi rád přispěl tím, že kdyby mi nějaký autor poslal email se seznamem vozidel, tak bych je podle dohodnutého značení přepsal. Věřím, že by se obdobně zapojil každý, kdo by alespoň takto chtěl pomoci ostatním. A s půlnocí 31.12.2012 by bylo sjednoceno. Potom už bych se nebál, že když si stáhnu skin, který se mi líbí více, tak jednoduše přepíše všechny soubory skinu starého mimo texturových, které by se musely odmáznout. Podstatná je ale dohoda o jednotném značení.. Je mi jasné že se to citelně dotkne i aktivitářů, proto ten návrh do konce prosince (ostatně aktivitáři by mohli dle dohodnutého značení dělat aktivity po novu). Vytvořte prosím anketu, argumentujte věcně pro i proti, oprašte původní návrhy od značení jednotlivých souborů až po Name v engu nebo wagu - šance tu ještě je. Jak říkám, rád bych pomohl komukoli, tohle ještě zvládnu... Ještě jednou prosím o konstruktivní debatu, protože si netoužím v reakci přečíst, že tenhle blbec pro MSTS nic neudělal a kecá, jak by se to mělo dělat ...
Naposled editoval moderátor: