dotaz - nejde MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna R 206
  • Datum začátku Datum začátku

R 206

Začátečník
Dobrý den,
s MSTS jsem začátečník, tedy hrál jsem 2 roky nazpět, dnes jsem si chtěl nainstalovat nové DVD (dostal jsem k Vánocům), ovšem i když jsem prohledal návod na instalaci od pana Šemory a kontaktoval ho, nic.
MSTS totiž je české, má české tratě, ale vůbec to nevidí vlaky. Takže jsem jel s OE z Kutné Hory, ale český vlak nejde. Nainstalované jsou, jsou ve složce TRAINS, reinstalován BIN, hra i tratě, ovšem stále nevím jak pokračovat.
Děkuji za pomoc.

Ahoj pokial nainštaluješ všetko podla Semorovho 10-tora tak ti MSTS + trať BP + trainset BP musia ísť bez problému takže chyba bude niekde medzi klávesnicou a stoličkou. Pozri video kde Zbynek aj komentuje čo robí.

:D Tomu asi ne-ozumím:
Rekapitulace:
Spustíš simulátor -
Máš možnost vybrat trat´ - Nikoliv libovolnou soupravu = Chybý consists dané soupravy Použít conbuilder či jiný program k jejímu vytvoření.
Nemáš možnost vybrat trať a ani soupravu = Chybí ti trasa pro danou trať Stáhni si aktivitu pro danou trať.
Zbytek viz. CANDY. Na instalaci BP není co zkonit. Leda, že by si nenainstaloval vše jak se má.

Je mi jasné, že je něco špatně, ovšem video jsem viděl 2x, desatero znám pomalu nazpaměť. A pořát nic :(

A určite máš MSTS ( Microsoft Train Simulator) ? :D

A čo tak nemenil si cestu že inde máš nainštalované MSTS a inde BP?

Spustim msts, vse je ceske, predvolena ceska trat, jen misto loko je prazdne okno, po vybirani soupravy jsou tam jen puvodni. Ovsem v pc nainstalovane jsou, cesta k nim je spravna.

Ne, v navodech k instalaci samotnou neni v desateru, o doplnkive programy jsem se zatim nezajimal. Pokud mi to ma pomoci, okamzite instaluji.

dobre, dnes jiz nejsem u Pc, zitra zkusim. Jen ne zarazi, ze se vse nenainstaluje samo.
Zatim dekuji, jestli nebude fungovat, opet se sem obratim.

Ovšem to nemění nic na tom, že by ti měl i Zbyněk něco odpovědět, pokud jsi ho kontaktoval :roll:

Jo, pan Šemora odpověděl, ovšem jen, ať se podívám na jeho video, ať si přečtu desatero atd. Nic se tam nepíše.
Mmch. mám ConBuilder, vytvořil jsem si soupravu, ale nevím, co dál. Respektive vůbec nic nechápu. :(

Nech ConBuilder zatím v klidu a podívej se SEM, tady je návod jak vytvořit soupravu, tak ji vytvoř a zkus ji spustit v MSTS.

Naposled editoval moderátor:
Díky.
Mmch. mám ještě dotaz. Teď jsem si všiml, že ve složce CONSIST nejsou ty české (jsou tam jen s datem změny v r. 2001). DVD s tratěmi jsem si zkopíroval na PC. Z něj jsem zkoušel vyštrachat složku CONSIST s českými vlaky, ale jsou tam jen s koncovkou .bin. Kde jí najdu?

Začnu malým rýpnutím: zase jeden žadatel o zlatý podnos, že ...
Tak a teď:
1) Pokud máš počeštěné MSTS s českými tratěmi a vozidly a ještě na DVD, není to originál instalace, ale již od někoho upravená instalace, takže v první řadě by Ti měl pomoci ten Ježíšek, který Ti DVD nadělil.
2) To, že máš vodidla, byť správně nainstalovaná ve správných složkách včetně příslušných kabin a zvuků, ještě neznamená, že je MSTS uvidí. Podmínkou je si ještě sestavit z těchto vozidel soupravu (consists). K tomu může posloužit buď již zmíněný ConBuilder nebo přímo AktivityEditor, který je součástí MSTS. Pokud jde o sestavení soupravy, v CB to jde rychleji. Nezapomeň v CB i v AE vyplnit položky název souboru a název soupravy.
Potom bys měl vybrané hnací vozidlo soupravy vidět v první roletě při volbě jízdy vlakem a po jeho zvolení by se v druhé roletě měla objevit tebou pojmenovaná souprava. A mělo by Ti jít sputit prohlížení trati - volná jízda.
3) Pokud tomu tak není, je možné, že pro danou trať není vytvořena žádná trasa (paths), pak Ti nezbude nic jiného, než si otevřít AE a alespoň krátkou trasu vytvořit, pak už by měla jít volná jízda spustit.

Nene, tratě máme koupené, ovšem pan Šemora poradit nedokázal.
Teď už si soupravu udělat umím, ale co si pamatuji, dříve byly ty consisty již předdělané v rámci DVD tratí Břeclav - Praha, takže stačilo nainstalovat a jelo se. To je to, oč tu běží ;)

Žádné předělané consists v rámci BP nebyly, to je mejlka, consisty na DVD s tratí byly vždy pouze z aktivit dodávaných na DVD, které byly tvořeny pouze na Trainsetu BP. Takže prostě a jednoduše si DVD dostal vycmuděný od kamaráda bez consist a zbyly ti tam jen ty originál cos nainstaloval s MSTS. Takže prosím nehoupat

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře