Vraky lokomotiv a vagónů

Dan J.

Strojvedoucí
Zdravím, tak mě napadla taková věc, jestli nejsou k sehnání, nebo jestli někdo nepřeskinoval s normálních modelů Čd, Čsd pro MSTS vyřazené vraky vozů, které by se daly v aktivitě plácnout na nějakou odstanou kolej. Na Maďarských stránkách jsem na pár takových vozů narazil a myslím, že by to bylo pěkné spestření aktivity. Zatím mám vrak loko 753 xxx, ale už ani nevím odkud a na nic jiného jsem zatím nenarazil. S pozdravem Dan. :D

Dan J. napsal:
Zdravím, tak mě napadla taková věc, jestli nejsou k sehnání, nebo jestli někdo nepřeskinoval s normálních modelů Čd, Čsd pro MSTS vyřazené vraky vozů, které by se daly v aktivitě plácnout na nějakou odstanou kolej. Na Maďarských stránkách jsem na pár takových vozů narazil a myslím, že by to bylo pěkné spestření aktivity. Zatím mám vrak loko 753 xxx, ale už ani nevím odkud a na nic jiného jsem zatím nenarazil. S pozdravem Dan. :D

Jak ".. jestli by někdo nepřeskinoval.."? Příspěvek měl začínat slovy: "Dostal jsem nápad, že zkusím naskinovat několik rezatých vraků vyřazených vozů do MSTS, co vy na to? ... ". Myslím, že ti v tom skinovámí nic nebrání, docela dobře by se jako základ nechaly použít Kebarkovy LowPoly vozy. Takže chutě do toho, myslím, že většina vozů na textury používá materiál s alfa kanálem, tím se nechají pěkně naskinovat jen rezaté kostry vozů s různými dírami, vymlácenými okny atd. atd... A nechci slyšet žádné výmluvy typu: "Já to neumím...". Každý jednou začínal a nic neuměl.

Zdravím, na tu loko od Čoudy jsem zapoměl. :D Jinak se nechci nijak vymlouvat, že něco neumím, ale zatím zkouším zápasit s aktivity editorem a sned se dopracuji i k nějakým těm skinům, ale to tak brzo určitš nebude :D Dan.

Pánové, vy jste zapoměli na Kadra a jeho 750 311 To je také vrak. jinak já jsem ještě naskinoval 753 212, ale na model od pana starého. kdyby měl někdo zájem...

Sice to je vrak ale v simulátoru je jako provozní.Snad by nebyl problém vytvořit "chcíplou" mašinu

Miran napsal:
Jak ".. jestli by někdo nepřeskinoval.."? Příspěvek měl začínat slovy: "Dostal jsem nápad, že zkusím naskinovat několik rezatých vraků vyřazených vozů do MSTS, co vy na to? ... ". Myslím, že ti v tom skinovámí nic nebrání, docela dobře by se jako základ nechaly použít Kebarkovy LowPoly vozy. Takže chutě do toho, myslím, že většina vozů na textury používá materiál s alfa kanálem, tím se nechají pěkně naskinovat jen rezaté kostry vozů s různými dírami, vymlácenými okny atd. atd... A nechci slyšet žádné výmluvy typu: "Já to neumím...". Každý jednou začínal a nic neuměl.
Bohužel takto nevytvoříš 100% vrak, např. bez kabiny jen strojovna, bez podvozků atd a hlavně nějaké bouračky

Ale jo, tohle vím taky, ale na nějaké vzdálené koleje v kopřivách by to mohlo stačit. A pokud s tím někdo začne, třeba se toho chytí ještě někdo jiný a budeme mít i modeláře "vrakaře". :D :D :D

Já mám ty pišty taky jako provozní. Sice to vypadá děsně, ale po dosazení parabol světel a nezbytných úpravách může mašina být provozní - fikce :(

Mirane to byla od vas nemistna poznamka. Prectete si jeste jednou na co se ptal tazatel, on se ptal " jestli nekdo nepreskinoval ", byla to tazaci veta ,minuleho casu a vy jste mu tam dodal slovo by a to ma pak jiny smysl vety a vznikaji tu ruzna nedorozumeni. Je velky rozdil jestli napisi " jestli nekdo namaloval karikaturu proroka Mohameda " nebo " jestli by nekdo namaloval karikaturu proroka Mohameda " Takhle to zni jako otazka do budoucnosti. Nejsem cestinar, ale takhle to asi bude.

Divim se, ze si toho jeste nikdo krome mne nevsimnul
:idea:

P.S. Celkove bych s vasim nazorem souhlasil, pokud by byla takto polozena otazka, jenze ona polozena takhle nebyla.

duuso napsal:
Zaujímavé, relatívne mladé mašiny a už sú v prdeli.
Stojáci plotový jsou všude. Nedávno takto vytvořená hradba stála v Děčíně z řady 843 "Apollo" (prototypům je 12 let a sériovkám 10), přeci jen "Ponorka" už je trošku starší.

Problém byl v tom, že ČD nechtěli pustit žilou a poskytnout náhradní díly

k Miranovej odozve - kebyže som tu prvý deň, povedal by som si - čo to tu vyskakuje za blbca ...

Vážený Čuřile,
musím uznat, že máš pravdu, to slůvko "by" tam skutečně nebylo, ale na druhou stranu musíš ty uznat, že na tuto reakci mám po zkušenostech s takovýmito příspěvky na rozdíl od tebe nárok. Budeš se asi divit, ale zatím jsem pro MSTS udělal podstatně více než ty. A co ty, kdy začneš něco pro MSTS dělat (myslím kromě chytání někoho za slovo)? Zatím pouze sosáš, občas z tebe vypadne nějaká otázka nebo příspěvek ( a že těch otázek za tu chvíli co jsi zde registrován bylo: za necelé 2 měsíce 167), ale to je tak asi vše. Pro MSTS jsi zatím neudělal nic. Tak laskavě pro příště si nech barevná zvýraznění pro někoho jiného a klidně se do těch skinů vraků zkus pustit. Ber tuhle moji výzvu jako hozenou rukavici. Jsem zvědav zda ji zvedneš.

Back
Nahoře