Použitie servis

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna MICHAL SVK
  • Datum začátku Datum začátku
M

MICHAL SVK

Host
Dovolil som si založiť toto vlákno z dôvodu vysvetlenia a značenia všetkých servis-ov. Koľko servis existuje do MSTS? Načo sa daný servis používa a podobne.

Jedná sa mi o to aby som to sebe možno ďalším trošku priblíž ako použiť a kde daný servis. Prosím aktivity sa snažím tvoriť no servis mi nikdy nevíde. A ja netuším čo robím zle.

Za všetky reakcie Ďakujem.

Michal

http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/2461

Ale klidně zakládej další vlákna, je jich tu málo.

Naposled editoval moderátor:
Tento návod som čítal a stále čítam pri tvorbe. Je tam spomenutý servis1 a servis2. Ale pokiaľ ma pamäť neklame servisov je omnoho viac. A len chcem vedieť načo sa používajú a aké majú značenie a ako s nich spraviť súpravu v conbuilderi.

Ono se dá najít i to k ostatní k servisům,nejen tady ale i na stránkách tvůrců do MSTS.Ale to je jedno,já jen za sebe odpovím takto,jako na spoustu dalšího jsem přišel tak,že když jsem žádné info nenašel,tak jsem prostě vzal aktivitu renomovaného autora:D,otevřel v editoru a studoval,studoval,jak to chtěl Lenin:D

MICHAL SVK napsal:
Tento návod som čítal a stále čítam pri tvorbe. Je tam spomenutý servis1 a servis2. Ale pokiaľ ma pamäť neklame servisov je omnoho viac. A len chcem vedieť načo sa používajú a aké majú značenie a ako s nich spraviť súpravu v conbuilderi.

Používám jen tyto 3:
servis1 je neviditelný eng na umístění stojící soupravy do aktivity jako traffic vlaku, jinak by byla loose consistem
servis2 blokuje trasu ať hráči, nebo jedoucímu trafficu
servis4 neviditelný servis na vytvoření mezery mezi vozy, popř. napojení další soupravy
servis1+4x-5x servis4 tzv.blokovací servis pro předjetí vlaku hráče jinou soupravou.

Servis1=neviditelná lokomotiva (používá se jako loko v soupravách umístěných v traffic vlacích bez loko, např. odstavené soupravy ve stanicích)
Servis2=neviditelná lokomotiva (používá se k blokování návěstidel při křižování apod.)
Servis3=neviditelný vůz, který při umístění do soupravy traffic vlaku při míjení s vlakem hráče zahouká)
Servis4=neviditelný vůz (byl vytvořen v době kdy nebyl MSTS BIN a aktivitáři jej používali hlavně k tomu, aby traffic vlak zastavoval u středu nástupiště nebo na přesném místě, nyní se používá nejvíce v odstavených soupravách ve stanicích, kde při jeho vložení vzniká viditelná mezera, ikdyž souprava je to jen jedna nebo při potřebě přeskoku z lokomotivy na loko jinou)

Ďakujem krásne presne toto som potreboval, ešte sa chcem spýtať nasimulovanie traťovej výluky (používa sa to že je prerábka kolají) to urobím ako? poprípade medzi ne nasimulovať žeriav alebo niečo. A ku čomu sa používa posunovač?

K výluce lze použít servisy kolejových polí různých forem a délek. Jsou k nalezení mezi vozy.
Dále tam můžeš dát nějakou mechanizaci, popř. MUVku a další stroje, které se pro to hodí.
A to vše dáš do místa výluky na tu kolej, která bude vyloučená. Vytvoříš si consist(y) buď v Conbuilderu, Convoi nebo přímo v editrou úkolu a potom je tam jen vložíš jako traffic.
A pokud budeš chtít snížit rychost průjezdu souprav po druhé koleji (dvoukolejný úsek), na jednokolejném by šla jen ta snížená rychlost, jinak by sis blokoval trasu.
Toto se dá zase nastavit jen v editoru.

A posunovač?
Ten může sloužit jako místo zastavení ve stanici, na přesném místě, když potřebuješ a bude se rozvěšovat souprava a provádět posun.

Zdravím, mám prosbu mám nejaký chybný servis s názvom cd_servis_stuj. Bude niekto ochotný mi tento servis zaslať ešte raz? Ani Conbuilder nemôže nájsť wag a pritom tam je. Ďakujem!

Tak už ju mám, nepozrel som si čo to je za typ... je to wag/freight a ja som to hľadal v .eng... :)

Zdravím Vás pánové,
sice jsem už několik aktivit udělal, ale to, co vidím dneska mě trochu zarazilo.
Kamarád vytvořil aktivitu na BP, úsek Hradec-Praha a veškeré použité servisy2 se při simulaci, tak stejně i ve hře pohybují výkonem dle mého soudu tak 3%. Výkon neměním, ve všech aktivitách svých, tak i v této jsou nastaveny na 75% (deafult) a žádný problém nebyl. Zkusil jsem přeinstalovat BIN, nepomohlo. Zkusil jsem 321 a tam je to ok.
Nevíte někdo, co s tím zmetkem udělat?
Děkuji za případnou reakci, která by mi to osvětlila.

Dáváš mu nějakou start/end rychlost? Stejný servis se chová jinak na BP a jinak na 321? Dělá to ve tvém PC i v jiném stejně?

poison napsal:
Dáváš mu nějakou start/end rychlost? Stejný servis se chová jinak na BP a jinak na 321? Dělá to ve tvém PC i v jiném stejně?

Vašku, celou dobu to dělám naprosto stejně na všech tratích.
Otevřel sem jeho aktivitu u sebe a veškeré servisy má stejně jako je dělám já, takže bez počáteční a koncové rychlosti. I výkon nechávám defaultně na 75%.
Doteď žádné potíže nebyly. A na 321 se to chová stejně, jako dosud, tzn. bez problémů.

Může to být tím, já dávám obě rychlosti, ovšem nikdy větší než 5 km/h ( u servisu2 )

Back
Nahoře