Petr Novák napsal:
Ještě bych chtěl poděkovat bob57_cz za nabídku materiálů o lokomotivách,určitě ji použiji,aby byly parametry dle možností nastaveny dle skutečnosti.
Naprosto není zač.
Je v zájmu všech, abychom si navzájem pomáhali ve sdílení materiálů.
Co nevyužiji já, využije někdo jiný.
Čím více lidí se bude věnovat kvalitě nastavení vlastností vozidel, tím lépe pro komunitu.
Já se třeba párám vůbec nevěnuji a zajímám se o nastavení jednodušší - elektriky a dieselelektriky.
Momentálně jsem komplet přeoral nastavení pro 140,350,151,150 a ve stejném duchu půjdou i ostatní E.
Oproti zatím používanému "skoro uspokojivě" funkčnímu nastavení jsem se už dostal zase blíže skutečné trakční charakteristice.
V hlavě blesknul nápad a už to bylo.
Je to však svázáno s dalšími úpravami nastavení kabiny i zvuků.
Až to bude, tak se to objeví v nových modelech autorů, kterým momentálně nastavení dělám.
Petr Novák napsal:
To je taky cesta,ale uznej,kolik lidí ji bude umět využít?Spíše se budou držet jednoho nastavení.Přemýšlel jsem o tom,kolik by muselo být *wag u nákladních vozů.Máme dva brzdné režimy G a P a pak ještě nastavení podle hmotnosti vozu prázdný x ložený.Takže na jedno nastavení mi vychází 4 *wag.Záleží na dohodě,zda-li budeme používat jen jeden brzdný režim anebo oba a u osobních by to bylo to samé - režim P a R.když si představím,kolik je vagonů,tak jdou na mě mrákoty...
Zkusmo dělám i nastavení různých režimů brzdy ( G,P,R ). Jeden vagon takto rozklonuji na vůz s brzdou P a R jako samostatné. Zkouškou soupravy s 20xP a druhou s 20xP vychází i různé brzdné dráhy.
Zatím mne však zlobí poslední "bin", který nerespektuje maximální brzdící váhu udanou ve .wag ( MaxBrakeForce ) a "jde za roh", tuto váhu bere jen jako poměrnou k ( TripleValveRatio ).