ČSD 477 "Papoušek"

ad Vrbam - jak se jezdí dnes na historických jízdách,tak se za dob parního provozu nejezdilo,takže to necháme být na každém,ať jezdí,jak se mu líbí.Když chce plýtvat párou,je to jeho věc.Co se týče albatrosů,tak pamatuji jedničky v 70.letech jak tahaly zimní rychlíky z Prahy do Krkonoš,to byl koncert pro uši.Pod 12 kočárů to nikdy nemělo a vlak byl vždy narvaný až po střechu.Moc rychle se jet nedalo,ale povolenou traťovou rychlost jsme kopírovali bez problémů.Ale nulka má opravdu špatně nastavený kotel,dnes jsem to testoval s 8 WLAB a rychlost byla stabilní,tlak páry v kotli rovněž.Ještě pár testů na nějaké horské trati a uvidíme,jak nakonec bude eng vypadat.

Petr Novák napsal:
Ještě pár testů na nějaké horské trati a uvidíme,jak nakonec bude eng vypadat.
A co pak s tím? Půjde to ven nebo to bude jen domácí poklad?

Vrbam napsal:
Petr Novák napsal:
Ještě pár testů na nějaké horské trati a uvidíme,jak nakonec bude eng vypadat.
A co pak s tím? Půjde to ven nebo to bude jen domácí poklad?
Bob57_cz o pár příspěvků napsal,že se mají engy upravovat,abychom nejezdili Pikovláčky.Rád bych ten eng dal ven,ale musí souhlasit autor a tím je Pikku.Je to upraveno na 80cm,ale to není zas tak velký problém.Obecně jsem již upravil více engů parních loko,ale nemám souhlas autorů s uveřejněním,asi tak :cry:

Petr Novák napsal:
Bob57_cz o pár příspěvků napsal,že se mají engy upravovat,abychom nejezdili Pikovláčky.Rád bych ten eng dal ven,ale musí souhlasit autor a tím je Pikku.Je to upraveno na 80cm,ale to není zas tak velký problém.Obecně jsem již upravil více engů parních loko,ale nemám souhlas autorů s uveřejněním,asi tak :cry:
To není zas taková pravda, Pikku vyrábí modely, ale engy pro jeho modely vyrábí ŽSR.

Vrbam napsal:
Petr Novák napsal:
To není zas taková pravda, Pikku vyrábí modely, ale engy pro jeho modely vyrábí ŽSR.
Souhlasím,ale tohle je přiloženo u nulky:
Tento soubor pro MSTS je freeware. Proto nesmí být součástí jakéhokoliv komerčního projektu.
Soubory obsažené v archivu nesmí být modifikovány. Archiv může být vystaven na
internetových stránkách, pokud bude uveden spolu se jmény autorů a kontaktu na ně. Archiv nesmí
být šířen bez tohoto souboru. Jakákoli úprava částí souboru pomocí reversního inženýrství se
zapovídá, pokud nebude jinak domluveno s autorem modelu. Upravené textury lze šířit samostatně
s uvedením autora úpravy. Šíření kompletního modelu s neoriginální texturou se zapovídá.
Mnoho ujetých kilometrů přeje Pikulintu (listopad 2006)

Petr Novák napsal:
Souhlasím,ale tohle je přiloženo u nulky:
Tento soubor pro MSTS je freeware. Proto nesmí být součástí jakéhokoliv komerčního projektu.
Soubory obsažené v archivu nesmí být modifikovány. Archiv může být vystaven na
internetových stránkách, pokud bude uveden spolu se jmény autorů a kontaktu na ně. Archiv nesmí
být šířen bez tohoto souboru. Jakákoli úprava částí souboru pomocí reversního inženýrství se
zapovídá, pokud nebude jinak domluveno s autorem modelu. Upravené textury lze šířit samostatně
s uvedením autora úpravy. Šíření kompletního modelu s neoriginální texturou se zapovídá.
Mnoho ujetých kilometrů přeje Pikulintu (listopad 2006)
To je tak těžké napsat mail o povolení autorovi?

ad Vrbam - není,ale dostal jsem echo,že to Pikku nepovolí a pak nevím,jak by se k mé žádosti postavil,když ani nevím,kde by to mělo být vystaveno.

Petr Novák napsal:
...Soubory obsažené v archivu nesmí být modifikovány. ...
Já v tom nevidím naprosto žádný problém. Nebudeš přece modifikovat původní soubor.eng. V EngMexxu vytvoříš zcela nový soubor.eng a nabídneš jen tento. Nenabídneš žádný soubor z archivu.
Nic nebude porušeno. Je pak na samotném uživateli, jestli bude upgradovat.

ad bob57_cz - v podstatě máš pravdu,protože u Pikka je všechno na 30 cm a já jezdím na 80cm,nechť ostatní prominou.EngMexx používám a jest-li si opravdu myslíš,že by to byla schůdná cesta,tak bych se do toho dal.
ad Dráčik - poslechnu tedy,ono vás bylo víc,co mi doporučovali,abych Pikkovi napsal.Tak mu tedy napíšu mail a uvidíme.Pokud má však bob57_cz pravdu se svým názorem,že bych měl vytvořit úplně nový eng a v podstatě má pravdu,z původního engu toho moc nezbylo,tak maximálně 20% ne-li méně,tak by byla cesta dát nový eng ven.Musel bych to potom ještě nastavit také na 30cm,aby i ostatní se mohli projet.

Ještě bych chtěl poděkovat bob57_cz za nabídku materiálů o lokomotivách,určitě ji použiji,aby byly parametry dle možností nastaveny dle skutečnosti. :lol:

Petr Novák napsal:
ad bob57_cz - v podstatě máš pravdu,protože u Pikka je všechno na 30 cm a já jezdím na 80cm,nechť ostatní prominou.EngMexx používám a jest-li si opravdu myslíš,že by to byla schůdná cesta,tak bych se do toho dal.
Já mám defaulty 2 (30cm a 80cm) a vždycky si je přehazuju. Je to snažší než to pořád přepisovat.

To je taky cesta,ale uznej,kolik lidí ji bude umět využít?Spíše se budou držet jednoho nastavení.Přemýšlel jsem o tom,kolik by muselo být *wag u nákladních vozů.Máme dva brzdné režimy G a P a pak ještě nastavení podle hmotnosti vozu prázdný x ložený.Takže na jedno nastavení mi vychází 4 *wag.Záleží na dohodě,zda-li budeme používat jen jeden brzdný režim anebo oba a u osobních by to bylo to samé - režim P a R.když si představím,kolik je vagonů,tak jdou na mě mrákoty...

Naposled editoval moderátor:
Petr Novák napsal:
Ještě bych chtěl poděkovat bob57_cz za nabídku materiálů o lokomotivách,určitě ji použiji,aby byly parametry dle možností nastaveny dle skutečnosti.
Naprosto není zač.
Je v zájmu všech, abychom si navzájem pomáhali ve sdílení materiálů.
Co nevyužiji já, využije někdo jiný.
Čím více lidí se bude věnovat kvalitě nastavení vlastností vozidel, tím lépe pro komunitu.
Já se třeba párám vůbec nevěnuji a zajímám se o nastavení jednodušší - elektriky a dieselelektriky.
Momentálně jsem komplet přeoral nastavení pro 140,350,151,150 a ve stejném duchu půjdou i ostatní E.
Oproti zatím používanému "skoro uspokojivě" funkčnímu nastavení jsem se už dostal zase blíže skutečné trakční charakteristice.
V hlavě blesknul nápad a už to bylo.
Je to však svázáno s dalšími úpravami nastavení kabiny i zvuků.
Až to bude, tak se to objeví v nových modelech autorů, kterým momentálně nastavení dělám.
Petr Novák napsal:
To je taky cesta,ale uznej,kolik lidí ji bude umět využít?Spíše se budou držet jednoho nastavení.Přemýšlel jsem o tom,kolik by muselo být *wag u nákladních vozů.Máme dva brzdné režimy G a P a pak ještě nastavení podle hmotnosti vozu prázdný x ložený.Takže na jedno nastavení mi vychází 4 *wag.Záleží na dohodě,zda-li budeme používat jen jeden brzdný režim anebo oba a u osobních by to bylo to samé - režim P a R.když si představím,kolik je vagonů,tak jdou na mě mrákoty...
Zkusmo dělám i nastavení různých režimů brzdy ( G,P,R ). Jeden vagon takto rozklonuji na vůz s brzdou P a R jako samostatné. Zkouškou soupravy s 20xP a druhou s 20xP vychází i různé brzdné dráhy.
Zatím mne však zlobí poslední "bin", který nerespektuje maximální brzdící váhu udanou ve .wag ( MaxBrakeForce ) a "jde za roh", tuto váhu bere jen jako poměrnou k ( TripleValveRatio ).

Ad Petr Novák: osobní vozy jsou tabu. Tam stačí jeden eng, protože předpis říká, že přestavovač brzdy má být v poloze, kdy brzda dosahuje největšího účinku, takže R nebo R+Mg. P se už nepoužívá - leda že by vozy byly řazeny v nákladních vlacích :wink:

Čouda napsal:
Ad Petr Novák: osobní vozy jsou tabu. Tam stačí jeden eng, protože předpis říká, že přestavovač brzdy má být v poloze, kdy brzda dosahuje největšího účinku, takže R nebo R+Mg. P se už nepoužívá - leda že by vozy byly řazeny v nákladních vlacích :wink:
Tam není žádný eng ale wag a MSTS není jen o dnešních předpisech a provozu CD/ZSR,..., ale i o historii.

Čouda napsal:
Ještě vůbec nevíš,co jsem měl na mysli a už píšeš svoje názory.Něco už napsal bob57_cz,to nebudu opakovat.Jsme na stránce o papouškovi,tak trochu přemýšlej,papoušek jezdí s moderními rychlíkovými vozy???? Příště dvakrát měř a jednou řež,než plácneš zase nějakou pitomost. :roll:

ad bob57_cz - dosud jsem testoval na předcházející stabilní verzi Binu,která se chovala korektně a teď píšeš,že poslední nějak zlobí při nastavení brzd.Jak se u tebe projevuje to chování binu,prodlužuje nějak brzdnou dráhu či jinak?Pak se bude muset nějak korigovat nastavení ve wagu,pokud se ta chyba v příštím vydání nějak neeliminuje.
Jo a ještě jeden dotaz - myslíš si,že má cenu též klonovat páry na různé režimy brzd anebo budeme používat jen jedno,nejspíše P?Pak tady vidím ještě jedn problém a to se zvuky,Jacek dělá velice dobré a má tam taky doporučení na nastavení brzd a to je v jakém režimu?

Hezký den, mám od Pikka stežené všechny parní mašinky (opravdu nádherné modely), ale při tvorbě aktivity jsem narazil na dost podstatný problém. Konkrétně u všech Papoušků, když připojím vozy, ať z TBP, nebo od Taxe, už mi nejdou rozpojit. :( Jedinou vyjímkou je Rosnička (464.202), ta rozpojit šla. Pracuji zrovna na další historické kde potřebuji odpojit soupravu a pak připojit jinou. S pozdravem Dan :D

Dan J. napsal:
Hezký den, mám od Pikka stežené všechny parní mašinky (opravdu nádherné modely), ale při tvorbě aktivity jsem narazil na dost podstatný problém. Konkrétně u všech Papoušků, když připojím vozy, ať z TBP, nebo od Taxe, už mi nejdou rozpojit. :( Jedinou vyjímkou je Rosnička (464.202), ta rozpojit šla. Pracuji zrovna na další historické kde potřebuji odpojit soupravu a pak připojit jinou. S pozdravem Dan :D

A co takhle se podívat na nastavení spřáhel? Pro sebe si to můžeš upravit, ale nefungovalo by to jiným, takže ti nezbude se spojit s autory aby to upravili.

Miran napsal:
Dan J. napsal:
... Konkrétně u všech Papoušků...

... A co takhle se podívat na nastavení spřáhel? ...

Vzhledem k datu release 477.0 (a vůbec dalších dříve vydaných lokomotiv) je bohužel evidentní, že spřáhla s binem nesedí. Počítám samozřejmě s postupnou úpravou starších modelů ... vzhledem k tomu, kolik toho je u mě ke stažení se nejedná o snadnou a rychlou záležitost Měl bych asi všechny starší věci zrušit z downloadů a dodávat je postupně upravnené, ať nevzniká další chaos.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře