MSTSxrealita ale trochu jinak

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Howky
  • Datum začátku Datum začátku
Já jsem zásadně proti automatice ,to bych mohl jen sedět u monitoru a koukat. To už by nebyla žádná hra ,ale koukání na video. Mě by ale zajímala jiná věc ,zda by šlo udělat ,že když se stáhnou smetáky ,tak aby mašina sjela z výkonu na nulu jako v reálu.

Automatika

Jako tak já nevím,když jedu na manuál a mám jet 60 a dostanu se k oné rychlosti tak mě rychlost klesá a když jsem viděl tu jízdu na 162 a manuál tak se držela,ale jak říkám automatika má taky své kouzlo

Reakce

No hele asi takto přijdu na lokomotivu nahodím baterky,zapnu řízení atd atd atd,kompresory chápěš mě?
http://mojefotkynaweb.wbs.cz/162/P1070813_original.jpg
http://mojefotkynaweb.wbs.cz/162/P1070819_original.jpg
http://mojefotkynaweb.wbs.cz/162/P1070822_original.jpg
http://mojefotkynaweb.wbs.cz/162/P1070823_original.jpg
http://mojefotkynaweb.wbs.cz/162/P1070824_original.jpg
http://mojefotkynaweb.wbs.cz/162/P1070862_original.jpg

a ta rychlost

jedu třeba s 363 dostanu se na 60 a ta rychlos me zacne klesat tak musim furt hybat rajcakem

A ty fotky jsou moje

Naposled editoval moderátor:
Matýsek napsal:
Já jsem zásadně proti automatice ,to bych mohl jen sedět u monitoru a koukat. To už by nebyla žádná hra ,ale koukání na video. Mě by ale zajímala jiná věc ,zda by šlo udělat ,že když se stáhnou smetáky ,tak aby mašina sjela z výkonu na nulu jako v reálu.

Proč proti? Kdyby existovala možnost si ARR vypnout, nebo zapnout, tak by bylo po problému. Mě spíš v současném cabu vadí animace výkonového rajčáku. Bohužel to asi nepůjde udělat dle reality :(

Čouda napsal:
Mě spíš v současném cabu vadí animace výkonového rajčáku. Bohužel to asi nepůjde udělat dle reality :(
Čoudo, dočkej času jako husa klasu...Džodrž to už od boba57 dostal dávno jako další bod....v podstatě by stačilo jediné ...namapovat polohy rajčáku nikoliv na nastavené %výkonu, ale na "klávesy" nadefinované pro nárůst výkonu a pokles výkonu.

Jízda na ARR: Dneska jsem si byl sjet Pacifik Praha-Čerčany - 749+4xBmto....a ikdyž pro fíru je to docela vopruz otočit to takto 2x tam a zpět cca 200 km - ruce si na brzdiči a kontroleru neodpočaly, víc díky zpoždění kvůli Posázavským linkám na hlaváku pauza 5 minut tak max. na obrat ..... střídání rychlostí díky nechráněným (leč dle norem zabezpečeným přejezdům) ..20-50-10-40-50 - stoupání 20 promile střídá klesání 10-15 promile.

Jak říkám - pro fíru vopruz, ale v simulátoru to, co potřebujeme, aby se nováček naučil něco z techniky jízdy.... ARR v simulátoru totiž vychováme nikoliv potencionální fíry, ale cvičené opice, naučené zmáčknout tlačítko.....

Jiný příklad trošku mimo mísu - dneska si lze udělat papíry jenom na auto s automatickou převodovkou - ale taky tam je dodatek, že držitel takového řidičáku (rozuměj cvičená opice) nesmí řídit vozidla s klasickým řazením ..... nikdy se nenaučí řadit s meziplynem, s dvojím vyšlápnutím spojky, protože ani za boha nepochopí, proč to musí dělat....

A upřímně - aby Džodrž ztrácel čas nad něčím, co si pak nakonec dost lidí vypne, protože je to po první nudné aktivitě přestane bavit jezdit na automat a zase se vrátí na ruku, aby se nenudili ... tak to je docela luxus.

Reakce

No možná máš pravdu možná ne ,ale v reálu si taky volíš bud manuál nebo automatiku,ale mě jen zajimalo zda by to šlo udělat :)

Reakce

bob57_cz napsal:
Ta automatika by šla nasimulovat, pokud by se dala měnit v paměti dynamicky hodnota MaxVelocity ( xxxkm/h ). Simulátor se chová stejně a omezí tažnou sílu podle této hodnoty +asi 10%, ale umí jen omezit sílu, brzdit neumí, takže na spádu se to rozeběhne. ( Ale ta nuda ... ? )

Ale je tady zase otazka ovladani,v realu to dlas pres klavesnici a pak pomoci tlacitka + a - doladis

Reakce

No tak ono slo by treba,dejme tomu jen se ptam, shitf + num klavesnice tedy jako klavesnici na masine shift + 1 rychlost 10 km/h ? ? ? ? ?

Chlapi neblbnite,veď simulátor je o tom,že chcem jazdiť na železnici ako môj otec v 50 rokoch, keď neboli žiadne automatiky a podobné veci, keď o všetkom (čo sa týka riadenia rušňa rozhodoval "pán majster"). Mám rád aktivity kde mám stále čo robiť a nie také čo budem len pozerať ako jazdí počítač :( :( :(

sovo napsal:
Chlapi neblbnite,veď simulátor je o tom,že chcem jazdiť na železnici ako môj otec v 50 rokoch, keď neboli žiadne automatiky a podobné veci, keď o všetkom (čo sa týka riadenia rušňa rozhodoval "pán majster"). Mám rád aktivity kde mám stále čo robiť a nie také čo budem len pozerať ako jazdí počítač :( :( :(

Však nikde nie je povedané, že si musíš navoliť automatiku, proste dostaneš na výber. :wink:

Robo napsal:
sovo napsal:

Však nikde nie je povedané, že si musíš navoliť automatiku, proste dostaneš na výber. :wink:

To si môžeš pustiť poznanie trate a máš postarané o zábavu. :eek: :eek:

Naposled editoval moderátor:
Re: Reakce

Howky napsal:
No to můžeš ale i ta automatika má svou krásu :D
Jsem asi blbej, ale co je krásného při jízdě na automatiku? Jaké větší požitky z jízdy to přináší, kromě toho, že si k aktivitě můžu skouknout i nějaký ten hezký film :wink:

V reále bych to pochopil - i tak je tam podnětů spousta, ale v simulátoru? To je to samé, jako odlítnou transatlantik po 8 hodinách na autopilota.

reakce

Tak záleží jak by to fungovalo ve hře pokud bys jsi měl i tlačítko pomalé jízdy tak by to bylo dobré,a co vím zreálu tak pomocí ARR muzes i zastavit

Re: Reakce

bob57_cz napsal:
Howky napsal:
To ano ale je možné pres ARR zastavit .
Ono jde dělat s ARR spoustu dalších "nepublikovaných" věcí, ale fíra má obsluhovat podle návodu a víc nic.
V msts je prostě pořadavek na ARR zbytečným plýtváním času a prostředků. Tím se jezdit fíra/adept nenaučí.
Naštěstí zůstane takový požadavek na úplnou ARR pro msts nevyslyšen.
Za chvíli byste chtěli kompletní ACB (AVV). To msts umí, řídí tím trf-ky.

Tak jako ,ber to tak že já se pouze na to ARR zepta zda by to vubec ,šlo,ale zase kdyby jsi měl ARR ,tlačítko pomale jízdy a prepínač souhlasu tka by to nemuselo být špatné

Ono to ARR obstojně funguje asi jenom na unipulzech a ešusu. Ten zbytek jede "podle plotu" taková 754ka má nastaveno např 60 a výkon shodí při 61 ještě se to trošku rozjede a brzdit začne až při 65 a to je špatně. Alewspoň takto mi to bylo řečeno. 854 je na tom krapet líp, ale stejně si každej fíra brzdí sám. Na ARR je to krapet nešikovný

Back
Nahoře