Alternativní kolejivo a pod.

regedit77

Pokladník
Přesunul bych se sem pokud ne\vadí :D

mikulda napsal:
Pár postřehů k výhybkám:
1) rozmazávání textur pražců by mělo být -1
-3 je moc, výhybka pak "trčí" nerozmazaná mezi ostatními rozmazanými kusy kolejí
2) v SD souboru musí být parametr
Kód:
	ESD_No_Visual_Obstruction ()
jinak budou problikávat textury u kolejí, co jsou položené přes sebe
3) výhybky musí obsahovat LODy, jinak bude potřeba počítač NASA
Cvičně jsem si vložil 10 výhybek s přestavníky do Chabařovic a FPS šlo brutálně dolů.
Přestavník stačí vidět na 300m (to je 6 výhybek za sebou), víc je zbytečný luxus.

Některé výhybky mi fungují, některé ne, ještě jsem nepřišel na to proč.
Bohužel při pokusu o LODy mi Gmax vždy spadnul.

1)
-1 mohu na přání předělat
já jsem si upravil veškeré koleje co mám v globál na -3 víc se mi to líbí :D

2)
.sd tvořeno převodníkem tak proto mile rád parametr dopíšu, člověk se pořád učí. Nemám s tím problém

3)
Viditelnost sem měl původně 250 a i to se mi zdálo moc 150 - 200 pohodlně stačí. Čím bych vypustil LOD úplně.

Ale tak by se mohl upravit rovnou celej global:D
jinak, že ti to padá skus přidat polygon. Mělo by to pomoct.

Sám za sebe:
Stavím trať opravdu na míru. tzn. je hezké že Deterio udělal Brno s 18000 polygony bez LODu a nikomu nevadí co na to FPS??? (rejpanec) Stím si bohužel jako autor a modelátor musím poradit sám. S ohledem na koncového uživatele. A když proti sobě pojedou 2 Skůrovy 380 po 8 vagonech a 3 x6x od kolegů ze Slovenska po 5 vagonech. Co pak FPS. Snad se na mne chlapci nebudou zlobit a chápou co se stím snažím říci. Nebo budeme jezdit po holých plackách :D. A budeme si říkat jak je to KRÁSNÉ jako živé.

Ale nakousnu to z jiného soudku.
kolegové X_trakáři výhybky používám už asi 8 měsíců a rád bych se vyhnul paradoxu, dokud mohu. Jelikož již mám i skoro všechny 6DB a složka v track se zvětšila na cca 20Mb, tak by mě zajímal váš názor.
Dalo by se dohodnout vložit alternativy do Global ??? Uvědomme si že 5 tratí znamená 100 zbytečných Mb v Simulátoru. A to je luxus. Rád vyslechnu všechny názory:

1)
Lze každá výhybka má orig. název.
2)
(Ne)dopisováním se ušetří i místo ve World který je bohužel velmi omezen.
Řekl bych že to je velmi důležitá úvaha.

Tak by se měly domluvit i BP autoři ačkoliv BP a 321 je na plackách s orig Global. Proto jejich věc.

Ono tam dosť robí aj uhol pohľadu na mašinu či súpravu, ale určite to je zaujímavá myšlienka.

:D To máš zajisté pravdu. Tu Máš 2 stejné pohledy :D
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.q3.cz/images/11bv_3_tn.jpg[/URL] [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.q3.cz/images/84bv_4_tn.jpg[/URL]

Jen se mě neptejte co to je na tom prvním obrázku :D

Jen sem chtěl poukázat, že problematika je a může být i jinde než u výhybek. Ale ano složitost modelu (Polygony, textura, kuju, LOD ) je jedním z nich. Pak PC sestava, stav systému a bla bla bla. Ale to už jsem jinde. Jen se koukám že si nikdo nevšiml, že u některých 10 není alternativa. Ale za to já nemůžu. Co už, mám co napravovat.

regedit77 napsal:
Jelikož již mám i skoro všechny 6DB a složka v track se zvětšila na cca 20Mb, tak by mě zajímal váš názor.
Dalo by se dohodnout vložit alternativy do Global ???

Jsem zcela zásadně proti. Na Global se prostě ne-ša-há.

Kde jsi vzal 20 MB? Jedna výhybka má okolo 25 kB, to máš 800 kombinací?

mikulda napsal:
Jsem zcela zásadně proti. Na Global se prostě ne-ša-há.
Mikuldo,nikdo nemluvil (možná jsi to nepochopil) o globále jako takovým.
Jde nám o to,kam se bude nejlepší ty výměny umístit. Zda do Track_. a nebo do Shapes v Globálu,samozřejmě bez zásahu do tsection.dat.
Při přepisování souborů ve World je to jednodužší,protože za původní výměnu stačí napsat např,_rll a nemusí se předepisovat ../../Routes/ atd.
Proto jde jen o domluvu dalšího postupu a to jen u globálu BP!
Jinak pokud Zbyněk nepoužívá ve své trati přestavníky,je pravda,že po použití výměn s přestavníky se FPS sníží,ale u mě v trati se po vyhození původních přestavníků řízenými kuželi a po nahrazení novými nic nezměnilo.
Mirek

Miky945 napsal:
....
Jinak pokud Zbyněk nepoužívá ve své trati přestavníky,....
Já se zatím tak daleko ještě nedostal. Kdysi dávno jeden aktivní fanda z Polska, který pomáhá naším stavitelům tratí zavedl Track_B, kam se alternativní kolejivo dávalo a doposud u mě dává. Tenkrát jsem se bál na cokoli sáhnout či změnit, abych svou trať nezavraždil.
Po letech pak byly námitky, že je chyba když tato složka je v kořenovém adresáři MSTS.

Asi jak naznačuje Miky945, nejlepší řešení je alternativy zapisovat do Global/Shapes a s indexem. Bavíme se o Global BP.

Ale já tohle budu řešit až později, když už se k editoru dostanu, tak mé priority jsou dodělat terén na rovných loukách a dotvořit krajinu.

mikulda napsal:
Kde jsi vzal 20 MB? Jedna výhybka má okolo 25 kB, to máš 800 kombinací?
Tak schválně, 3ky, 4_7ky, 6ky, 7_5ky a angličani, ve variantách r,m a em, v kombinaci přestavnik vpravo-páka vpravo ( pp ) páka vlevo ( pl ) a naopak. K tomu koridor,tráva,dřevo,ocel a samozřejmě beton.
Takže těch 20 MB to opravdu je. :)
Mirek

Psaný projev jsem nikdy neměl rád, ale tady to jinak nejde :D

To Mikulda:
Nikdy jsem ani nepomyslel vkládat do Global i se zápisem v Tsection. Chraň Bůh. Pouze přidat shapes.
Ve vlastnostech 19,2 MB velikost 8,74 MB velikost na disku. Bral jsem tu větší. Ale cca 800 to vychází.

a všeobecně:
Já osobně mám základ beton a paradoxně je mi někdy do breku proč sakra sokolíci okolo Xtrack nevytvořily všecky alternativy pro všechno kolejivo. Pak to musím všecko tvořit což mi nevadí, ale nemohu to veřejně dát do Global\Shapes, ale někam jinam. To už tu jednou bylo. Problém alternativního kolejiva je opravdu řešitelný, ale po 11-ti letech to je hlavně u velkých projektů už jedno :D

Back
Nahoře