Hra po síti v Open Rails

Hynďa

Průvodčí
Tak to je skvělá zpráva!
Mimochodem, podařilo se někomu rozchodit ten MP? Sedíme nad tím s kolegou celý odpoledne a zatím se nějak nedaří...

Ano, dokonce i na jednom počítači. Během testování běžel i server v USA a nebyl problém se připojit. Postupujte podle návodu! Hodně štěstí ;)

Naposled editoval moderátor:
Hynďa napsal:
Tak to je skvělá zpráva!
Mimochodem, podařilo se někomu rozchodit ten MP? Sedíme nad tím s kolegou celý odpoledne a zatím se nějak nedaří...

Hynku mě se to také nepodařilo rozchodit

Nám to při načítání hodí Error: "Pokus o připojení selhal protože připojená strana v časovém intervalu řádně neodpověděla nebo vytvořené připojení selhalo, protože neodpověděl připojený hostitel"
Podle manuálu máme postup v pořádku.
No nic, jdem válčit dál, o tuhle srandu se připravit nenechám :D

Určitě stojí za to to vyzkoušet na localhostu (127.0.0.1), spustit ORTS dvakrát, jednou jako server. No a hlavně to chce mít povolení skrz firewall.

Tak po celodenním bádání se nám to s Hynďou podařilo.Kousek po kousku (a že některý byly opravdu záludný) jsme dali dohromady skládačku a mohli jsme uskutečnit setkání 843.014 a 831.183 v Bojkovicich.
Ale můžu Vám říct,že přijít na to je snad těžší než složit rubikovu kostku :D

A simulátor tímto dostává novou dimenzi :)

Dobrá práce. Jen tak dál hoši ;)

Původní předpoklad totiž byl, že on když pojede s consistem třeba 831solo.con tak u mě se to bude zobrazovat podle mýho 831solo.con. Jenže ono ne. U mě se on nahrává podle jeho consistu...

Můžu se zeptat? Byl by velkej problém napsat nějakej malej návod,mnoha lidem by to udělalo radost. :rolleyes::)
Mirek

Tak můžem popsat náš postup...
Připojení jsme udělali přes doporučený program Hamachi. Spustíme OR. Jeden hráč zadá trať, soupravu, odkud kam, vyplní UserName, zaškrtne Act As Server a určí číslo portu (podle návodu se nedoporučuje nižší než 1000 a je to tušim do nějakých 65000) a dá start. Druhý hráč vybere stejnou trať, vybere si odkud kam, vyplní UserName, Server IP podle toho programu Hamachi, napíše Port, který určil první hráč a dá start.
Pokud máte stejný výchozí bod, není problém. Máte dvě minuty na to, abyste ze sebe vyjeli.
Pozor na to, co jsem psal o příspěvek výše.

Hynďa napsal:
... As Server a určí číslo portu (podle návodu se nedoporučuje nižší než 1000 a je to tušim do nějakých 65000) a dá start. ...
Nemůžeš si volit porty, jak je libo....

...potkali se v Ostrožské Nové Vsi :D
Křižování s Winckem

Trošku jsme ale válčili s postavením vlakový cesty. Vencovi jsem postavil výhybku na kolej vedle a najednou jel proti mě... Dalo hodně práce přesvědčit dotyčnou výhybku že chci postavit cestu pro něj a ne pro mě...

Chci se zeptat?
Vy jste jeli volnou jízdu?
A ještě,kolik to asi tak snese v trati účastníků?
Bylo by zajímavé, až to bude úplně OK,nastupovat na určité vlaky dle grafikonu a tím v případě více lidí docílit celkem zajimavý trafic, (např.zpoždění a následé čekání na přípoje).
Mirek

Ano, jeli jsme volnou jízdu proti sobě.
Tuším, že v návodu se píše že při testech to sneslo až 10 hráčů (pokud se nepletu) ale že to vlastně omezený není.

Tak dnes jsme jezdili ve čtyřech a bez problémů. Byly souběžný jízdy, křižování apod.

Hele a když hrajete toho MP, musí mít každej v trainsetu všechny mašiny, které řídí ti ostatní?

Back
Nahoře