Práce u ČD

Čouda: Což takhle přidat nějaké argumenty? Aspoň já o ně prosím, osobně by mě to zajímalo. :)

Čouda napsal:
Pája26: Tys určitě volil Karla...
Ty jsi fakt jelito. Absolutne mimo. Jsi asi medii /nejen/ lehce ovlivnitelny jedinec, nebot takto smyslet a delit lidi nam vnucovali celou dobu a pouzivat to i dale muze jen .... Samolibost a nadutost ti fakt nechybi. Jinac jsem volil France. Ale predpokladam ze ani nevis kdo to je. Konec politickych rozboru a koncim tuto uhozenou komunikaci.
/pisu z mobilu tak nemam diakritiku/

Hynďa napsal:
neotryx napsal:
Přál bych si alespoň 5 dalších dopravců jako je SA :oops:
...a můžem začít chodit pěšky

A ono se snad chodí teď pěšky? Spoje SA využívám a pěšky jsem nešel ani jednou :cool:

Chlapci podívejte se prosím na to z pohledu obyčejných cestujících a nééé z pohlednu zfanaticovaného milovníka ČD ať je důvod jakýkoliv .. Zkuste to ;)

Naposled editoval moderátor:
neotryx napsal:
A ono se snad chodí teď pěšky? Spoje SA využívám a pěšky jsem nešel ani jednou :cool:
Vzhledem k počtu spojů by bylo smutný aby ani těch 5 párů nedojelo. Ovšem na to, kolik je spojů SA, je smutný, že už bylo tolik průserů, že doprovod vlaku neumí dát ani souhlas k odjezdu a podobně. Z dopravního hlediska naprostá tragédie.

Hynďo, naštěstí toto není pro nefanatického obyčejného cestujícího to hlavní kriterium. Jinak těch párů jezdí 9 v pracovní dny a o víkendu 7-8.

A pokud někdo z konkurenční společnosti víte o prohřešcích SA proti drážnímu zákonu či proti předpisům, tak nechápu, proč tlacháte a nadáváte jim do zmrdů tady a nedáte podnět k šetření přímo na DI, což je rozhodně čistější řešení .... a nebo to zase není zas tak podloženo a je to jen na bázi JPP??

... což většinu cestujících absolutně nezajímá. Daleko více si pamatují, když jim donese kafe zdarma a zmrzlý dort...

Já jen říkám, že na počet vypravených spojů už bylo těch průserů dost.
Mexická vlna, kterou jsem viděl dávat při výpravě vlaku, mě taky velice pobavila.
Klidně ať je víc dopravců jako GWTR nebo třeba i LE ale na RJ jsem alergickej.

Hynďa napsal:
...., že doprovod vlaku neumí dát ani souhlas k odjezdu a podobně. Z dopravního hlediska naprostá tragédie.

Proč tragédie? SA je vypravován postavením návěstidla, takže za odjezd si zodpovídá fíra (který je podle mne také z dopravního hlediska jediný člen doprovodu vlaku), a je jejich věc, jak si jednotliví zaměstnanci SA sdělují připravenost vlaku k odjezdu. Zrovna tak mne nazajímá nějaký "Zelený terčík", který používají ČD. Je to jejich interní návěst.

Nechci se zastávat SA, ale nejsem si vědom toho, že by dělali větší problémy než ostatní. To samé LE. Naopak, většinou když má fíra problém (např. jako včera večer s dveřmi) zvedne vysílačku, řekne ať mu nestavím nebo ať to shodím, že se ozve až bude pohotov. Což třeba u ČD je teméř zázrak. Pět minut po odjezdu, osm minut postaveno, nic se neděje, nikdo nic neví, v kameře vidíš jak četa vesele klábosí na nástupišti a pan strojvedoucí nejen že není schopen ohlásit problém, ale ani trsku nebere!
A všechno kolem mezitím stojí, stojí a stojí!!!

Pánové, ono to není o dopravci, ale o lidech. Tak jako všude.

Hynďa: "ale na RJ jsem alergickej."

Takže se jedná čistě o osobní nenávist, fajn.
To, že LE už mělo x poruch a y-krát nedojelo při mnohem menší počtu spojů, nezmíníš.

Tom Kanka napsal:
za odjezd si zodpovídá fíra (který je podle mne také z dopravního hlediska jediný člen doprovodu vlaku), a je jejich věc, jak si jednotliví zaměstnanci SA sdělují připravenost vlaku k odjezdu. Zrovna tak mne nazajímá nějaký "Zelený terčík", který používají ČD. Je to jejich interní návěst.
Pokud je u RJ jediný s dopravní zkouškou strojvedoucí tak to je jiná a beru zpět. Já ale slyšel, že jeden člen doprovodu má i dopravní zkoušku a plní funkci vlakveoducího. Pak by musel dávat návěst "souhlas k odjezdu" jako každý jiný.
Zelený terčík je jen pomůcka, kterou si vymysleli ČD. Návěst "Souhlas k odjezdu" je ale závazná pro všechny.

Tom Kanka napsal:
Pánové, ono to není o dopravci, ale o lidech. Tak jako všude.
Tak o tom žádná, to je jasný.

klimi napsal:
To, že LE už mělo x poruch a y-krát nedojelo při mnohem menší počtu spojů, nezmíníš.
Nezmíním protože o tom nevím a je mi to vlastně úplně fuk :D Já bych si po zkušenostech se Stadlerama nekoupil od Stadlera ani kolo. A že to ještě LN nazývá Švýcarskou kvalitou je jeho problém :D

Tohle téma se tu probíralo mockrát, každý si prosazuje to svoje, je to debata o ničem a mě to neba :D

Také mi připadá, že řešíte jen nějaké šotoušství. Jelikož jsem už povýšil na dálkového klasického cestujícího, tak napíši svůj pohled.
Pokud jezdím častěji, tak si vyřídím nějakou průkazku na zvýhodněné jízdné, v mém případě IN kartu, která není zadarmo. Tímto se ale připojuji k alergikům na soukromníky jako Jančura a Leo, protože na mé trase, kdybych použil jejich služeb by se mi cesta zatraceně prodražila. Bohužel mnohdy spojení je jen v návaznosti na jejich vlaky a ČD své přípojné vlaky nemá.
Za další. I kdyby mi IN karta platila i na soukromníky, zase je to o ničem, protože soukromníci jedou na místenky a já kolikrát nevím, jestli pojedu tímto spojem nebo stihnu vlak dříve.
Zkrátka tyto vlaky jsou vhodné jen pro úzkou skupinu cestujících mezi Prahou a Ostravou. Pro zbytek cestujících jsou tyto vlaky jen překážka a uvítali by raději v tento čas vlak ČD. Do hodiny jízdy nepotřebuji žádné stevardky s novinami či kávou nebo jiné podbízení. Ale když už bych použil služeb soukromníků, tak bych preferoval Jančuru, protože jeho vlaky jsou pohodlnější a kupé je kupé. Také si neumím představit, kam bych si v Leo expresu uložil violoncello. Ani v Byméčku není kam dát. Kupé je kupé. Když jsem naposledy cestoval z koncertu , z Hulína do Brna byla náhradní autobusová doprava. Před nádražím čekalo několik Neoplanů a nekompromisní řidič nás směroval, abychom si kufry dali do úložného prostoru. Kufr jsem tam dal, ale hudební nástroj jsem natvrdo řekl, že ne! Má hodnotu 300 tisíc, tím jsem rozhodil řidiče :D, že je dražší než autobus. :D Tak polevil. Na dálnici je prý nehoda, tak alespoň zahraji :D Ale opravdu, kdybych si nesedl hned za řidiče, tak autobus není dopravní prostředek pro mě. Ale když si představím Dana s bicíma, jak nastupuje do dálkového autobusu ........ :D

Zbyňku, třeba RJ akceptuje IN kartu, pokud s ní platíš na kase přímo. Jinak se u něj vyplatí kreditová jízdenka, kdy si ji nabiješ na kolik potřebuješ - navíc tím, že lze jízdné stornovat do 15 minut do odjezdu, tak pokud nevím, čím pojedu, koupím si třeba lístky na 2 nejpravděpodobnější vlaky a jeden pak zruším - běžný postup. Navíc je kreditová jízdenka přenosná a jízdné se na ni dá koupit i přes SMS. Takže ta úzká skupina lidí není zase tak úzká, jak se zdá a zase tak velká překážka to zase není. Jediné, co je minus - neakceptují jízdenky druhého dopravce - nebo se to už možná změnilo - nevím.

Martine, jenomže IN karta klasik a včasná zpáteční jízdenka na tuto kartu je 110 korun rozdíl a to mi jiný dopravce neposkytne. Udělej mi srovnatelnou cenu s přestupem na soukromníka Šakvice - Ostrava kde to u ČD s IN kartou dělá 37+120 korun. Klasika na IN kartu stojí 215 . A když to jezdíš často, tak přestup na soukromníka by se hodně prodražil. Zkrátka musím nabízené spoje s přestupem v Olomouci ignorovat i když časově je to přes větší vzdálenost zajímavé.

A co takhle když bude vybrán dopravce na trati Olomouc - Opava přes Krnov? Pak potom tedy doufám, že se budou uznávat navzájem jízdenky, protože jestli ne, tak to bude cesta do pekel.

To měly klidně dráhy zůstat státní!

Back
Nahoře