Problém s řadou 242

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Edie
  • Datum začátku Datum začátku

Edie

Průvodčí
Zdravím všechny.
Brouzdám si tak AE a koukám se na mašinky a u řady cd_242 mi to vypíše Chybu s otevřením souboru s texturou, či tak nějak podobně. blo to u souborů:
cd_242/242TR207.ace
cd_242/242-1207.ace
cd_242/242-2207.ace
cd_242/242-3207.ace
cd_242/242-2307.ace

Používám Trainset 4.1, a BIN 1.7.071320. Díky všem za pomoc a za rady.

Edie napsal:
Zdravím všechny.
Brouzdám si tak AE a koukám se na mašinky a u řady cd_242 mi to vypíše Chybu s otevřením souboru s texturou, či tak nějak podobně. blo to u souborů:
cd_242/242TR207.ace
cd_242/242-1207.ace
cd_242/242-2207.ace
cd_242/242-3207.ace
cd_242/242-2307.ace

Používám Trainset 4.1, a BIN 1.7.071320. Díky všem za pomoc a za rady.
Co to je za číslo a odkud to bylo staženo? Podle názvu ace souboru bych si troufnul říct, že takovýto systém pojmenování textur by Zbyněk do Tranisetu nepustil.

Stáhnul jsem si balík cd_242 (4update ještě pro jistotu sosám znova) a v TBP ani takovéto soubory nejsou.

Martens napsal:
Co to je za číslo a odkud to bylo staženo? Podle názvu ace souboru bych si troufnul říct, že takovýto systém pojmenování textur by Zbyněk do Tranisetu nepustil.
To nebylo staženo odnikud, ale je to součástí Trainsetu (4.1). Stalo se mi to po čistý instalaci MSTS.

Edie napsal:
Teďkon sem se koukal do tý sloožky a ty soubory tam jaksi vůbec nejsou....
Promiň, ale teď jsem si rozbalil update 4.1 bokem mimo MSTS a v adresáři cd_242 není jediný z Tebou zmiňovaných souborů (a to ani *.s)
...takže 4.1 to by to dělat neměla. Po update 4.0 to fungovalo?

Martens napsal:
Edie napsal:
Teďkon sem se koukal do tý sloožky a ty soubory tam jaksi vůbec nejsou....
Promiň, ale teď jsem si rozbalil update 4.1 bokem mimo MSTS a v adresáři cd_242 není jediný z Tebou zmiňovaných souborů (a to ani *.s)
...takže 4.1 to by to dělat neměla. Po update 4.0 to fungovalo?
Ta 4 aktualizace ty soubory taky nemá...

Edie napsal:
Tady jsem vám udělal screan, snad k něčemu bude. [img=http://img411.imageshack.us/img411/7554/chybatj8.th.jpg]

Jirko, udělej ještě screen obsahu adresáře cd_242. Udělal jsem pokus, stáhl ze sinusu balík cd_242, update 4 a 4.1 a vše se chová jak má.

Podle všeho to vypadá, že Ti tam zůstal vynecháním některé aktualizace nebo smícháním ( možná update 3) staré *.s soubory s odkazem na staré a už neexistující textury.....

Nic dalšího mne nenapadá.

Takže rozřešení problému - opravdu je chyba ve 4.update Trainsetu a to konkrétně v souboru cd_242207.s, který jako jediný je tam přibalen a odkazuje na textury, které Edie uvedl výše.

Řešení :

1) Stáhnout si balík cd_242 z msts.sinus.cz
2) 4.update rozbalit bokem - pokud si to rozbalíte přímo do trainsetu, dostanete tam ten inkriminovaný špatný s soubor.
3) Ručně!!!!! si do adresáře přenesete z bokem rozbaleného update z adresáře cd_242 vše mimo ten jediný *.s soubor.
Tím tam zůstane zachován původní správný *.s

4) No a stejným postupem se udělá i aktualizace 4.1 - sice neobsahuje opravu, ale po zkušenostech je rozbalování a instalace bokem nutností a je dobré si tento postup zažít tak, že jej budete dělat automaticky.

Zbyňku, bylo by potřeba co nejdříve zaktualizovat 4.1. a dosadit tam správný *.s soubor u těch 242 a nebo co nejdříve vydat update 4.2.

Edie, zvládneš to sám podle toho postupu nebo chceš poslat ten s soubor?

Martens napsal:
Takže rozřešení problému - opravdu je chyba ve 4.update Trainsetu a to konkrétně v souboru cd_242207.s, který jako jediný je tam přibalen a odkazuje na textury, které Edie uvedl výše.

Řešení :

1) Stáhnout si balík cd_242 z msts.sinus.cz
2) 4.update rozbalit bokem - pokud si to rozbalíte přímo do trainsetu, dostanete tam ten inkriminovaný špatný s soubor.
3) Ručně!!!!! si do adresáře přenesete z bokem rozbaleného update z adresáře cd_242 vše mimo ten jediný *.s soubor.
Tím tam zůstane zachován původní správný *.s

4) No a stejným postupem se udělá i aktualizace 4.1 - sice neobsahuje opravu, ale po zkušenostech je rozbalování a instalace bokem nutností a je dobré si tento postup zažít tak, že jej budete dělat automaticky.

Zbyňku, bylo by potřeba co nejdříve zaktualizovat 4.1. a dosadit tam správný *.s soubor u těch 242 a nebo co nejdříve vydat update 4.2.

Edie, zvládneš to sám podle toho postupu nebo chceš poslat ten s soubor?
Martine, ta poslední věta byla trošku podpásovka.. :mad: :D :D . Neboj, zvádnu. A díky za pomoc, já bych to sám dohromady nedal...

Naposled editoval moderátor:
Aha. Tak to jsme doma.
Pamatujete se na dohadování ohledně plecháče se sběračem každý jiný? V TBP to bylo někým opraveno na dva stejné pantografy. Byl mi poslán tedy nový s soubor. Od koho? Už je to déle, ale ve fóru to někde bude. Značení odpovídalo, tak jsem to dál neřešil a nenapadlo mne, že mi někdo poslal polovičatou práci, kterou je nutné dekomprimovat, opravit a opět zkomprimovat. Já měl starosti s aktualizací trati a pracovními povinnostmi.
Tady alespoň názorně vidíte, že se na málokoho dá spolehnout. Stáhněte si plecháče ze Sinusu.
Ale jakto, že to Convoi nepoznal. Chybějící textury mi jinde objevil.
Takže se nemohu spolehnout ani na software, ale jen sám na sebe. :cry:

Ja som si problém s 242 dnes všimol, ale vzhľadom na dezolátny stav MSTS po preinštalácii widowsov som predpokladal že chyba je niekde u mňa.

Zbyněk Šemora napsal:
Stáhněte si plecháče ze Sinusu.

Zbyňku, jesstli to nebylo tím, že jsi při testu měl v daném adresáři i ty staré textury - pak by to odpovídalo i chování Convoie...Je to jenom domněnka a logicky přijatelné vysvětlení

K radě stáhnout plecháže ze sinusu - Zbyňku - když vydáš aktualizaci, aktualizuje se i archiv modelů? Řekl bych že ne - pokud si totiž někdo stáhne jenom čistě balík cd_242, dostane engy s datem změny 20.11.2006 - takže docela fousaté - zatímco v update 4.1 jsou engy s verzí ze 17.3.2007 ... to co jsem napsal je podloženo tím, že jsem si celý balík 242 a obě aktualizace stáhnul před hodinou ze sinusu.

Takže na Zbyňkovu radu raději v tomto případě moc nedejte a nespoléhejte se, že v když stáhnete jenom archiv a celý adresář přebijete , nebudete mít i aktuální engy pro 242 totožné s engy z update 4.1.

Takže abych to uved na pravou míru, pokud tedy stáhnete plecháče ze sinusu, tak si to rozbalte někde bokem a obnovte JENOM INKRIMINOVANÝ *.S SOUBOR - NIC JINÉHO.

Jinak se v tom problému zacyklíte.

A bohužel po tomto se se na to nedá spoléhat ani u dalších řad ..... a jak píše Zbyněk v readme update.....raději vše bokem a kopírovat adresář po adresáři zvlášť a KONTROLOVAT.

Zbyňku, když tak vyměň ten *.s soubor ve 4.1 za správný a nebo vydej update 4.2. Je to nejčistší řešení.

To Edie : Nabídka zaslání *.s byla dána jako třešnička na dortu a omluva za můj arogantní a hrubý přístup k Tvému problému. :lol:

Samozřejmě , že update verzi 4.3 vydám. Ale už jsem z toho na prášky.
Dal jsem si zobrazit cd_242007 v prohlížeči. Byla bílá bez textur.
Spustil jsem Convoi, test a žádné chyby. No není to vůl?
Ono se to hromadí. Od Vrbama oprava 181 a pokud někdo opět něco najde, dejte zavčas vědět. Já bláhový si myslel , že po aktualizaci si na chvíli odpočinu. Kulový. Ale jinde je hůř. Povodně, požáry, katastrofy, epidemie, nemoci.... Co je proti tomu nová instalačka a update Trainsetu.

Ohledně MSTS Sinus, ten udržuje Karel, ale jaksi je marod ve špitále, jak jsem nedávno poznamenal, takže archivy nemá kdo aktualizovat.

Zbyněk Šemora napsal:
Samozřejmě , že update verzi 4.3 vydám...
Teď mi asi něco uniko...nemělo by top být spíš 4.2??? Pokud to je pouze překlep, tak se omlouvám.

Edie napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Samozřejmě , že update verzi 4.3 vydám...
Teď mi asi něco uniko...nemělo by top být spíš 4.2??? Pokud to je pouze překlep, tak se omlouvám.
To není překlep. Na DVD, která rozesílám je 4.2. Jedná se o úpravu 151/350, jak jsem zveřejnil odkaz jen ve fóru. Do úplného doladění jsem vrátil zpět původní verzi.
Takže 4.3 bude obsahovat i 4.2. Nepočítal jsem, že budu vydávat ještě jednu záplatu. Také tam doplním opravenou 810 od Hawka, ať s ní můžete v aktivitách do Libně jezdit.

Back
Nahoře