Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
No chcel som začať jazdu v Bíline na novom úseku a vyskakuje tam toto asi tak milión krát :-)

Nebulus: A to máš v profilu Majster svojho remesla. To vidím na objednávku nového DVD u Martina.
Ale abych nemachroval, také jsem měl podobný problém a zjistil jsem, že jsem vynechal nějakou starou aktualizaci. Tak jsem vytrvale postupně instaloval asi pět aktualizací zpět a nic, tak postupně znovu a 6 aktualizací zpět a konečně vše funguje. Ještě že je Martin na Vás proti mě tak hodný. Já jsem v tomto nekompromisní. Rok si uděláš pauzu, tak

Teda Martine, chtěl jsem se inspirovat, jak jsi se vypořádal se zakroucenýma kolejemi v Dluhonicích a hned jsem to zavřel, protože jsi to tam trochu ošulil :). Tak jsem je postavil podle sebe i s vlečkama. Ale zase máš lepší stovkové výhybky. Jinak chápu, že to byly začátky tvorby do MSTS. U mě také najdeš kostlivce lezoucí ze skříně.

Naposled editoval moderátor:
Jo Zbyňku, Dluhonice jsou hodně ošulené a to jsi ještě neviděl Přerov :D
Raději na něho ani nekoukej, nebo se vyvrátíš ze židle :D
Je to snad nejošulenější stanice v celé trati, už aby dokončili modernizaci, ať ho můžu konečně předělat.

Přesně tak, byly to začátky, tenkrát jsem neuměl stavět tak jako dnes, každopádně můžu uklidnit tím, že právě teď dělám opravu úseku Praha - Přerov a nezůstává tam doslova kámen na kameni.
Všechny stanice se bourají, zhlaví dostávají nové typy výhybek s přestavníkama, upravují se textury kolejí (aby koridorové pražce byly pouze na hlavních kolejích a ne aby byla celá stanice v koridoru, včetně odstavných kolejí, jako to bylo doposud...), upravují se zvuky, náspy, osvětlení, přejezdy, snižuju počty objektů, aby trať nikde nepadala, no bude toho hodně, ale jde to pomalu, teprvě dělám Přelouč, do Přerova je ještě daleko :D
Pak ještě půjde na řadu poslední úsek Ostrava - Přerov - Břeclav a budu spokojený.
Zvláštní ale je, že to předělávání staré tratě mě baví víc, než stavění nových úseků, je to skvělý pocit, opravit něco, co bylo špatně a udělat to lépe :)

Jo a Zbyňku, jaké jsi použil sloupy od Dluhonic směrem na Prosenice? Tam v jednom úseku, ještě před tím bohužel nedostupným modrým mostem, se ty tři koleje tak zvláště rozdělují, jedna kolej se od nich vzdaluje a přibližuje a normální sloupy tam vypadají blbě.
Deterio udělal speciální brány přesně na toto místo, koukni do mé tratě, jestli je nemáš.

Stavitelxx napsal:
...
Deterio udělal speciální brány přesně na toto místo, koukni do mé tratě, jestli je nemáš.
Díky za tip. Jenomže určitě to oddálení koleje před podjezdem máme určitě každý trochu jinak. Kdyby to vyrobil Mates, tak nikdy nebyl problém cokoli na modelech upravit, ale u Deteria čekám na nějaké požadavky už i několik let. :( On se snaží dělat vše, co jej napadne, víc než stíhá dokončovat a pak to tak dopadá, že už ani nemá přehled, co komu slíbil. Ale pokud myslíš ty 4 koleje do Dluhonic, tam jsem oddálil jen tu pravou. Jednak kvůli bránám, ale hlavně jsem se díval, kde se to zúží před zhlavím a kolej úplně vlevo se nepřiblíží směrem vpravo jako ta pravá krajní, ale druhá kolej vlevo se oddálí k té krajní levé ve smyslu, jak se oddalují koleje na dvoukolejce před stanicemi, což v MSTS neřeším (nejsou na tohle vícekolejné díly atd). Takže byla jasná volba. kolejové díly 3 + 1 oddálený.

Máš pravdu, že rekonstrukce starých úseků má své kouzlo. Tvůj Přerov jsem viděl. Ale marně jsem hledal u Drahotuší ten původní tunel na přání Franze Josefa. Z oken vlaku je krásně vidět. Asi už slouží jen jako sklep na brambory ale stále existuje.

Když už tam budeš s foťákem, tak jej nafoť i s pilířema. Je pod mrakem, na textury ideální počasí. A když hodně budu prosit, třeba nám jej Mates vymodeluje. Jen předpokládám, že to každý vyesíčkujeme trochu jinak. Respektive už je vyesíčkováno.

Zdravím,
nškdy koncem dubna mě čeká cesta do Přerova, takže jestli mi manželka zapůjčí gumokol a Howky most spojky nenafotí dříve, zajedu, respektive zajdu tam a vše zvěčním /bude-li přát počasí/.
Jinak, jak jsem se již zmínil dříve, v roce 2007 a 2008 jsem měl snahu do termínu plánovaného narození prcka nafotit ;) co možná nejvíce objektů mezi Prosenicemi a Petrovicemi u Karviné. Něco již modeláři vytvořili /Prosenice, Drahotuše, Jezernický a Hranické viadukty, Ostravu-Svinov, bohumínské "drobnosti" apod./, ale pořád je toho ještě hodně "na práci".:oops: Bude-li zájem, snímky mohu poskytnout.
Bude i snaha zvěčnit ty ocelové mosty přes Odru mezi Ostravou-Svinovem a Mar.Horami plus mosty přes Ostravici v Ostravě-Hrušově. Fotografovat budovy v celém ostravském uzlu by ale byla docela sebevražedná mise, protože to tu holt hodně jezdí.:(
David

No Davide, nejlepší by bylo nové Ostravské hlavní nádraží, ale bohužel asi to nikdo neudělá.

Jinak bohužel na trase Přerov - Břeclav nenajdeš ani jedinej původní objekt, který by byl zvěčněn do msts (kromě Břeclavi).

Pepa z Nuslí napsal:
No Davide, nejlepší by bylo nové Ostravské hlavní nádraží, ale bohužel asi to nikdo neudělá.

...

Zdravím,
když je dobrá fotodokumentace, letecké pohledy, videozáznamy z mašiny či dokonce "hrubé" plánky objektů s mírami, tak udělá.;) Samozřejmě, že modeláři jsou rádi i za připravené pracovní textury, jejichž tvorba je prý na stavbě 3D modelů tou nejneoblíbenější činností.
S tím focením na textury všeobecně je to tak, že na to musí být nálada, čas, počasí atd. Kolikrát jsem si ráno v práci řekl, že po šichtě skočím ty objekty ostravského hauptbahnhofu nafotit /pozor, za jeden den se to ovšem stihnout nedá !!!/, ale ve dvě odpoledne jsem rád, že sedím ve vlaku, cestou domů vyzvednu ratolest ve školce a nakonec skončím v křesle s pošichtovým mikrospánkem. A to z dílny čučím přímo na výpravní budovu a nástupiště 1. a 2. :rolleyes:
Současné jarní počasí je na focení ideální, ale předvídat oblačno se nedá, takže je také nemyslitelné předem domlouvat hromadné focení budov např. s kolegou E499.2002, protože než se na hlavní nádraží vlakem či šalinou dopraví, může už být slunečno.:oops:

David

Zbyňku, myslel jsem úsek mezi Přerovem a Prosenicemi, když jedeš z Přerova, tak od místa, kde se z leva napojí olomoucká trať, až k tomu modrému podjezdu, v tomto úseku jde jedna kolej úplně mimo (ta co vede přes modrý most) a ty zbylé tři koleje se od sebe oddalují, tady jsou od Deteria udělané sloupy na míru a rozhodně Ti do tratě pasovat budou, protože jsou libovolně upravitelné, můžeš si je roztahovat, nebo smrskávat, podle toho, jak moc se ti budou od sebe koleje vzdalovat :)

Davide, on je udělaný Jezernický a Hranický viadukt? A jakto, že o tom nevím, můžu ho někde získat? :D

David Hájek napsal:
Zdravím,
když je dobrá fotodokumentace, letecké pohledy, videozáznamy z mašiny či dokonce "hrubé" plánky objektů s mírami, tak udělá.;) Samozřejmě, že modeláři jsou rádi i za připravené pracovní textury, jejichž tvorba je prý na stavbě 3D modelů tou nejneoblíbenější činností.
S tím focením na textury všeobecně je to tak, že na to musí být nálada, čas, počasí atd. Kolikrát jsem si ráno v práci řekl, že po šichtě skočím ty objekty ostravského hauptbahnhofu nafotit /pozor, za jeden den se to ovšem stihnout nedá !!!/, ale ve dvě odpoledne jsem rád, že sedím ve vlaku, cestou domů vyzvednu ratolest ve školce a nakonec skončím v křesle s pošichtovým mikrospánkem. A to z dílny čučím přímo na výpravní budovu a nástupiště 1. a 2. :rolleyes:
Současné jarní počasí je na focení ideální, ale předvídat oblačno se nedá, takže je také nemyslitelné předem domlouvat hromadné focení budov např. s kolegou E499.2002, protože než se na hlavní nádraží vlakem či šalinou dopraví, může už být slunečno.:oops:

S ostravským hlavním nádražím klidně pomůžu, ale fotit na textury moc neumím. Ale od 6.5. budu 2 týdny na praxi v SOKV Ostrava, tak třeba budu moci pomoct. ;)

Stavitelxx napsal:
...

Davide, on je udělaný Jezernický a Hranický viadukt? A jakto, že o tom nevím, můžu ho někde získat? :D

Zdravím,
jestli se nepletu, na foru vezdejším se kdysi /nevím, možná před dvěma roky ???/ objevily obrázky modelů uvedených viaduktů, o jejichž fotografie mě požádal autor modelů. Kdo to ale byl si už bohužel nepamatuji. Měl jsem ale zato, že modely viaduktů byly dokončeny a poskytnuty jak Tobě tak Mexxovi pro projekt trati 270. Možná bude autora modelů znát Howky /pomáhá či pomáhal s 270-tkou/ a tuším, že dělal i objekty žst.Prosenice.

Marku "Gajdmo",
jak to tak vypadá, na praxi u nás v tom květnu asi nebudeš sám.:cool: Bude tam totiž minimálně ještě jeden člen fora, takže jestli se někdy po šichtě všichni tři domluvíme, tu Ostravu bychom mohli "pošotit".;) Co se týče focení na textury, neboj, nezaučené zaučíme.:oops:
Dej mi jen přes SZ vědět, co máš za foto-stroj.

David

Lukáši já si to mysle též,až mě Tomáš vyvedl z omylu.
On totiž dokáže tak sestavit default,že to nepoznáš.
Mirek

Back
Nahoře