Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Tak vážení přátelé, Praha projeta v udělané miniaktivitě bez traffic, Úvaly - Praha Hl.n. - Praha Smíchov s Krakenem, který zabíra mrtě polys bez jediného pádu, bez jediné ztráty krajiny a lítal jsem kamerou po oklí, hlavně Prahy Hl.n a Nuslí, kde jsem pozoroval animované tramvaje. Tak toto je něco úžasného, já snad ještě jednou nahodím a opravím ten Hutník. Ale stejně se v Ústí jezdí zatím po dvou traťových kolejích a je to taková vnucená výluka.:D
Dan

Zbyněk Šemora napsal:
Miky945 napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
...ale od Vist výše v 64 bitových systémech se 32 bitové programy instalují do Program Files (x86).

Zbyňku, já tedy nevím, ale já osobně mám jak Program Files, tak i Program Files (x86). A 32 bitové programy se intalují auto do Program Files.
Mirek
Moje Visty 64 Sedmičky 64 to tedy instalují automaticky naruby :) Do Program Files jen 64bitové programy. Asi mi prodali nějaký zmetek nebo co :)

Já instaluji všechny hry do D/HRY a všechny programy do D/PROGRAMY a je mi jedno, jestli jsou na 32 nebo 64 bitu, na nějaké složky Program Files z vysoka kašlu a všechno běhá jako po másle! :P

Dan J. napsal:
Tak vážení přátelé, Praha projeta v udělané miniaktivitě bez traffic, Úvaly - Praha Hl.n. - Praha Smíchov s Krakenem, který zabíra mrtě polys bez jediného pádu, bez jediné ztráty krajiny a lítal jsem kamerou po oklí, hlavně Prahy Hl.n a Nuslí, kde jsem pozoroval animované tramvaje. Tak toto je něco úžasného, já snad ještě jednou nahodím a opravím ten Hutník. Ale stejně se v Ústí jezdí zatím po dvou traťových kolejích a je to taková vnucená výluka.:D
Dan

Dane, to Ústí nad Orlicí neber jako komplikaci, dívej se na to jako na spestření :oops: Stanice se teď modernizuje, tak to chtělo alespoň trochu oživit i v MSTS, za chvíli tam bude koridor a pak už se tam mnoho let zase nic nezmění.
Vím, že s opravou aktivit je hodně práce, ale já vás všechny varoval, že mezi Prahou a Přerovem nezůstane kámen na kameni, tak jste s tím měli počítat :P
.....i když, věděl jsem, že Vás tím rozkopaným Ústím naštvu, ale nemohl jsem si to odpustit!! :D :D :D

Naposled editoval moderátor:
Spacir148 napsal:
Zdravím, vše běhá tak jak má, ale mám některá návěstidla potmě. Nevíte prosím proč ? např. odj. Smíchov směr hlavák, cesťáky hlavák a Libeň někdy i na trati. děkuji moc

Zhaslé návěstidla se můžou objevit při průjezdu Prahou, pokud jedeš v hodně náročné soupravě na polygony (mě to způsoboval jeden "bastard"), nebo pokud máš příliž hustý traffic provoz.
Zkus v první řadě jinou mašinu, projeď si to třeba s elefantem.

Zbyňku, já si instalátor dělám sám, ale nejsem v tom nějak vyjímečně dobrý a ani ten program není zrovna perfektní, takže netuším, jak bych mohl nastavovat něco s registrama.
Někdo mi tu tuším před rokem dával stručný návod, jak to udělat (možná jsi to byl Ty), ale nefungovalo to.
Každopádně já tohle neřeším, protože když se spustí instalace Tratě 321, nebo aktualizace, tak se tam objeví instrukce, že si má uživatel vyhledat složku Train Simulator, do které se potom bude trať/aktualizace instalovat.
Je to klasický systém, kterým se instalují veškeré jiné hry a programy - spustit Setup, vybrat cílovou složku, odstartovat instalaci a po nainstalování kliknout na tlačítko Dokončit - prkotina pro malé děti.

Já se aktuálně řítím s EC 621 do Košic a musím říct, že mě to Ústí taky docela překvapilo.:) Nevím jak by to teď bylo ve skutečnosti, dlouho jsem tam nejel, ale do Třebové jsem díky tomu našustroval 3 minuty. Bude potřeba to brát do Zábřehu u huby. Ale na přivolávačku jsem tam nechtěl jet víc jak 25-30 km/h.
Nicméně mě příjemně překvapily změny na trati, hlavně Bezpráví už je k nepoznání, pěkné podnáspování, za jízdy probliky na opakovači mezi jednotlivý kolejovými obvody jako ve skutečnosti... bezva! Jen malého detailu je škoda - že v některých stanicích stále zůstávají vyšší domy za nádražími, např. Český Brod aj. V Petrovicích u Karviné byly taky, přitom tam je za nádražím jen koloniál a pár střídmých domků. Mimochodem, mají v něm velmi dobrý salám a pečivo.:D

Děkuji za vydařenou aktualizaci. Velice mě překvapila, paráda :)
Nečekal jsem nikdy, že by mohl být úsek do Šumperka v MSTS udělán po novu a v aktualizaci najednou je. Velice jste mě překvapil. Je to nádhera a mooooc se Vám povedl :) :)

Děkuji moc a přeji mnoho zdaru do dalších kilometrů v této úžasné trati :)

Stavitelxx napsal:
.....i když, věděl jsem, že Vás tím rozkopaným Ústím naštvu, ale nemohl jsem si to odpustit!! :D :D :D
Ahoj, no konkrétně mně nenaštval, jen jsem tam měl jinou výjmečnou událost a tak musím pozměnit celý scénář aktivity, jenže na druhou stranu, spestření možná hezké, ale co až to opět zdvojkolejníš? Je to v hlavním místě hlavního tahu a opět se budou muset všechny staré aktivity přes Ústí n.O. překopet.:P

Dane, aktivity se na 100% budou muset předělat, protože Ústí se teď modernizuje a já ho budu modernizovat i v trati, nezáleží na tom, jestli je tam teď jedna, nebo dvě koleje, stejně se bude muset brzo úplně celé smazat a postavit znovu, až bude dokončena modernizace v reálu :cool:

Stavitelxx napsal:
Dane, aktivity se na 100% budou muset předělat, protože Ústí se teď modernizuje a já ho budu modernizovat i v trati, nezáleží na tom, jestli je tam teď jedna, nebo dvě koleje, stejně se bude muset brzo úplně celé smazat a postavit znovu, až bude dokončena modernizace v reálu :cool:
Jasně, ale hned to co jsem tušil, za odjezdové v místě výluky směr Choceň nevleze servis 2 a je zaděláno, poněvač pokud tam potřebuji pobyt a má mne předjet třeba Pendolíno směr Praha a Od Prahy mne má vykřižovat vlak je to v háji. Takže by to chtělo to návěstidlo dál od výhybky "zjednokolejnění".
Dan

A to buďte rádi, že do modernizace úseku Praha Běchovice - Úvaly se mi moc nechce :P ...kvůli krásnému modelu zastávky Praha Klánovice, nedokážu ho smazat

Stavitelxx napsal:
A to buďte rádi, že do modernizace úseku Praha Běchovice - Úvaly se mi moc nechce :P ...kvůli krásnému modelu zastávky Praha Klánovice, nedokážu ho smazat

Hotovi budou až za dva roky, zatím bych Klánovice neřešil ;)

Stavitelxx napsal:
Já instaluji všechny hry do D/HRY a všechny programy do D/PROGRAMY a je mi jedno, jestli jsou na 32 nebo 64 bitu, na nějaké složky Program Files z vysoka kašlu a všechno běhá jako po másle! :p

Přesně tak to dělám i já Na msts mám samostatný 100GB ssd disk a vždy měním cestu na D:\Train simulator. A vše běhá bez nejmenších problémů jak má

Stavitelxx napsal:
.... tak se tam objeví instrukce, že si má uživatel vyhledat složku Train Simulator, do které se potom bude trať/aktualizace instalovat.
...
Reaguji proto, že mě naopak čerti berou, když mi někdo hlásí nějaký problém a dotyčný se ptá, do jaké složky měl obsah mých DVD nainstalovat. Marně vysvětluji, na cestu instalace nesahat, instalátor si MSTS najde. U tebe je to obráceně a obyčejný user má pak problémy viz příspěvky výše.
Nejlepší bude, když na slezině se někoho zeptáš. Ajťáků tam určitě bude hafo. Já jsem také jen opisoval, co mi vymyslel do scriptů Tomi.

Já si musím udělat chvilku a okouknout, jak jsi to vyšperkoval. Jinak jsem rád, že také stále tvoříš, alespoň se každý snažíme odvádět maximum a jednou za čas tady uděláme trochu radosti pro ostatních. Jenomže se všelijakými vychytávkami za tebou už pokulhávám. Ale jak píši stále dokola, každý máme svůj úhel pohledu a stavíme podle svých priorit. I v tom je ta krása, když dva dělají totéž, není to totéž.

Zbyňku, nemůžeme lidem strkat všechno až pod nos, Ty to děláš a stejně se Tě ptají, kam to mají instalovat, je to zbytečné :D
Já se stále opírám o názor, že když je při instalaci napsána instrukce "Označte složku Train Simulator ve vašem počítači", tak každý normální uživatel dokáže pochopit, co má udělat.....pokud ne, nemá u počítače co dělat, ať si vezme autíčko a jde si hrát na pískoviště.

Jinak to vypadá, že na slezinu tentokrát nejspíš nedorazím, na sobotu i neděli mám naplánouvanou odpolední a jelikož mám od ledna novou práci, nemůžu se z toho vykroutit

Stavitelxx napsal:
...
Jinak to vypadá, že na slezinu tentokrát nejspíš nedorazím, na sobotu i neděli mám naplánouvanou odpolední a jelikož mám od ledna novou práci, nemůžu se z toho vykroutit
Jakou lepší máš práci ? Jestli to není tajné ? Hold nám co už táhne pomalu na 60, musíme být rádi za to co máme, pokud ještě máme, protože jinde se nechytáme. Za kolik to mám, za 5 let? Ale stejně bych do penze nešel, něco člověk dělat musí, dokud to jde.
A hlavně plus pro zdejší, mám čas na tvorbu do MSTS.:cool:

Když už se tu baví o té moderniztaci,tak mě docela zaráží že děláš Martine úsek,kterej ještě není hotovej (Úno) ale že úsek Český Těšín-Čadca už je dokončenej nějakej ten pátek.Tak vtom zatím stále jezdíme po starém :) .Vím že se má předělávat komplet celej obvod Ovi.Ale myslím si že uživatelé by více ocenily překopat celou oblast Ovi,než rozkopané Úno do koridorového stavu.Úno stejnej nebude ještě nějaký ten pátek dodělané,aktuálně se jezdí 2 kolejně,Letohradské koleje jsou napojený.Jinak aktualizace pěkná,pěknej kus práce od Prahy na olomouc a od Žiliny na Košice.

Mně to Ústí přijde jako dobrý nápad.:)

Český Těšín - Čadca bude hádám na programu spolu s rekonstrukcí Ostravska, protože se stejně bude hýbat s tratí včetně ČT (viz příspěvek 521).

Cael napsal:
Mně to Ústí přijde jako dobrý nápad.:)
Nápad možná, i já už jsem se s tím smířil a už jsem snad i opravil Hutník Ostrava - Praha a bylo toho opravdu hodně, ale je fakt, že vlaky z Letohradu jsou v háji, měla zůstat alespoň jedna objízdná.:P Přeci by celou trasu nejezdily autobusy ne, když může k 1. přijet osobák? Jinak ale je pravda, že skutečnost v Ústí nad Orlicí je zcela jiná, ve čtvrtek mohu opět zkouknout z okna, když tama budu projíždět do Ostravy. Dokonce ani ten pracovní mumraj jsem tam v životě nezaznamenal, podobně jako u přestavby dálnice D1.:D:D:D Jiné to bylo tam, kde roste a vlastně stojí nová část mostu.

Back
Nahoře