Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
zbynda napsal:
No a hlavne je dodelan koridor s Tesina az na st. hr. ze SVK. Stacily by vymenit koleje a trosku narovnat teren a vybudovat zastavku Trinec Centrum :-)

On už je hotovej tunel.Martin co vím tak čeká na tunel v Mostech.

Zhruba v cervnu by se mel dat do provozu. Protazenej je uz od lonska. Nyni se delaji prace v nem. Koleje kabelaze atd.

Pepa z Nuslí napsal:
Vy chytráci :D Každý má plnou hubu keců, co kdo má udělat a co ne, ale abyste přiložili ruku k dílu to ne. Jo u kompu se to krásně diriguje :D

Pepo, trošku se těch lidí musím zastat, ono není zase tak moc možností, jak by mohli přiložit ruku k dílu...
Postavit to musím já sám, to je bez debat, maximálně co někdo může udělat, je modelovat objekty, trať potom sice bude krásnější, ale na rychlost stavění to stejně žádný vliv mít nebude :D
Tak aspoň modelujte ty objekty, cokoliv na štrece Ústí - Cheb, za každou drobnost budu moc vděčný, o zbytek už se musím postarat sám :oops:

No ten tunel v Beskydech se má možná letos uvést do provozu, ale kdo ví, jestli se jim do té doby zase nepropadne :P

Naposled editoval moderátor:
Stavitelxx napsal:
Pepo, trošku se těch lidí musím zastat, ono není zase tak moc možností, jak by mohli přiložit ruku k dílu...
Postavit to musím já sám, to je bez debat, maximálně co někdo může udělat, je modelovat objekty, trať potom sice bude krásnější, ale na rychlost stavění to stejně žádný vliv mít nebude :D
Tak aspoň modelujte ty objekty, cokoliv na štrece Ústí - Cheb, za každou drobnost budu moc vděčný, o zbytek už se musím postarat sám :oops:

No ten tunel v Beskydech se má možná letos uvést do provozu, ale kdo ví, jestli se jim do té doby zase nepropadne :P
Martine čekal jsem že se ozveš. Jenom se tě chci zeptat, jestli máš letos v plánu celou štreku až do Chebu (což by bylo vítané, dokončil bych Excelsiora), nebo zatím do Chomutova??

Možná že by Ostravsko potřebovalo trochu vylepšení, nehledě na to, že máme zastávku Ostrava Stodolní, která v trati vůbec není. A já nevím jaký máš plán.

Stavitelxx napsal:
...
No ten tunel v Beskydech se má možná letos uvést do provozu, ... .

Dle sdělení pracovníků SŽDC a OHL (stavební firma), nový dvojkolejný tunel v Mostech u Jablunkova by měl být oficiálně uveden do provozu v červenci 2013. Uvidíme.:oops:
Jinak perlička - když se nadloží budovaného tunelu před tuším dvěma roky propadlo, zjistilo se, že tomu sice mírně, ale přesto napomohlo i několik "černých" trativodů vedoucích z domů nad tunelem. Trativody byly ukončeny na jednom místě o ploše cca.20 m2 přímo nad budovaným tunelem. No a po propadu nadloží to prý při následném odvozu závalového materiálu v tunelové rouře hodně fekáloidně zapáchalo.:cool:
Já si byl v sobotu nafotit jižní portál toho stávajícího z roku 1870 a pak již coby sjezdovkový nelyžař učil prcka lyžovat na mostecké sjezdovce ... :rolleyes:

304a6d72d6ef02fddd51da0ac09953e4.jpg

dcb8ba6eae805bf6abceca7d7ce6705e.jpg

0382bda2e33de43ed65f0ba2b5dedc91.jpg

630c761048b4a899904876d8f36bb25b.jpg

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/ana_lyze.jpg

David

Pepa z Nuslí napsal:
Martine čekal jsem že se ozveš. Jenom se tě chci zeptat, jestli máš letos v plánu celou štreku až do Chebu (což by bylo vítané, dokončil bych Excelsiora), nebo zatím do Chomutova??

Pepo a kdo říkal něco o Chomutovu? :D
Mé letošní plány jsou tajné (jako vždy), ale do Chebu to určitě nebude, nejsem pán bůh :D

Pepa z Nuslí napsal:
Davide,
v pondělí jedu do Bohumína. Jak je to tam s nějakým občersvením (pivo atd)?

Pepa

Zdravím,
nevím, jsem abstinent. :D
Jestli by to občerstvení ale měla být "rychlovka", má mamča před několika dny vytvořila svému zaměstnavateli tuto web-stránku ... http://bistro-datex.webnode.cz/ . :oops:
Vzhledem k tomu, že před dvěma roky uměla PC de facto jen zapnout a vypnout, klobouk dolů.;)

David

Pepa z Nuslí napsal:
Davide,
v pondělí jedu do Bohumína. Jak je to tam s nějakým občersvením (pivo atd)?

Pepa
Cože ? Když si u Martina koupíš DVD, on k tomu přibalí plechovku piva ? Dobrá reklama :D. Jinak jsem dotaz nepochopil a díval se, ve kterém jsem to vlastně vlákně. :(

Ahoj, poněvač je zima a potřebuji oraz, začal jsem dělat aktivitu Ex 152 Hutník a jak jinak než na tvé trati a z hrůzou zjišťuji fakt závažné nedostatky. Martine, prosím tě, než začneš stavět dál a dál...:D Nechtěl by jsi udělat takovou pracovní aktualizaci s opravou. Jde o to, že povětšina odbočných tratí je jen krátký ocásek bez koncového návěstidla a prostě žádný traffic neodjede ze stanic například trať Ústí nad Orlicí - Letohrad, Olomouc - Opava, Olomouc - Šumperk. Za Zábřehem na Moravě - Šumperk, tam je odbočka do tratě tak krátká, že připomíná spíš výtažnou kolej než pokračování další tratě.:D Doufám, že jsem tě nenaštval touto kritkou, ale, když mi prostě nodjede ze stanice žádný traffic do doboček a nebo mi zmizne před xichtem... tak se fak nedají dělat korektní aktivity. Přitom by stačilo jen to protažení kolejí a dát do konce koleje skrytou návěst a je po problémech.
Dan

Dane to je maličkost, klidně to poupravím, ale ještě to raději podrobněji proberem, ozvi se mi na srazu v Praze.

Já bych potřeboval vědět trošku víc věcí, například nákladové nádraží v Třebušicích, jak by si to tam aktivitáři představovali?

www.trat321.cz/ostatni/t01.jpg
www.trat321.cz/ostatni/t02.jpg
www.trat321.cz/ostatni/t03.jpg

Nejdřív jsem ho vůbec nechtěl dělat, ale ty nákladní koleje na Mostecko prostě patří, aktivitáři by mě asi sežrali za živa, kdybych se na ně vybodl :D
Ale nevím, jak to tam zpracovat, abych já tam toho mohl udělat co nejméně (protože tam nikdy nepojedu) a na druhou stranu aby aktivitáři byli spokojení :oops:
No máme o čem diskutovat...

Stavitelxx napsal:
Dane to je maličkost, klidně to poupravím, ale ještě to raději podrobněji proberem, ozvi se mi na srazu v Praze...
Ahoj bohužl do Prahy z vážných důvodů nedorazím, teď jsem to chtěl zrovna napsat do vlákna srazu, takže snad v Bohumíně. Jinak u těch odboček, to je jednoduché, stačí je natáhnout tak, aby nebylo vidět jak vlak zmizne a do konce koleje se musí hodit návěstidlo, i když na některých tratích návěstidlo v konci koleje není a vlak odjede (nechápu). Já jinak sám podrobnosti nevím, tehdy jsem to komzultoval přes mejla se Zbyňkem, když se makalo na aktualizaci BP a on vždy poslal a vše fungovalo :D, takže Zbyněk bude vědět jako stavitel tratí určitě více.
Dan

Já se přidám ještě s těmi návěstidly a kolejemi.
Zjistil jsem stejný problém u trati Kralupy - Velvary, Kralupy - Neratovice, tam mi ty vlaky prostě neodjedou - sice odjedou, ale zastaví u posledního návěstidla. A to je špatný.

Ahoj.
Jinak z CHocně směr Týniště taky neodjedou vlaky i když návěstidlo v konci koleje je.
Dan

Dobrý večer pánové, měl bych dotaz. Má někdo recept na to, jak v aktivitách projet Prahu aniž bych musel mazat traffic? Vím, že je pro komp složitá ale pokud někdo ví jak na to, aniž by to házelo hlášky "nelze přidat vozidlo xy do světa" a následný pád hry, tak prosím o radu. (Snížil sem počet objektů i viditelnost na polovinu, nepomáhá)

Bohužel nejde. leda použít tu Prahu bez objektů, pokud je, měla by být na stránkách a nebo PC od nasa, bojujeme s tim všichny tedy i ty budeš muset.

Traffic by si teoreticky mazať nemusel. Treba len poznať kritické miesta (najčastejšie MSTS padá v okolí stanice Praha-Libneň a pri Holešovickom tuneli), pred týmito miestami uložiť, vypnúť MSTS, a znova načítať uloženú pozíciu. Pokiaľ ale máš slabší PC, tak ten môže mať problém aj s veľkým množstvom trafficu a jediný recept na to je jeho redukcia.

Mimochodom skúšal som menší experiment s parametrom -mem:xxx (jazda Prahou v aktivite R606 Ohře - začína sa posunom z depa Vršovice na Hl.n.) a zistil som, že (minimálne u mňa) je MSTS náchylnejšie na pád so zvyšujúcou sa hodnotou -mem:xxx.
Pri 256 a 512 sa MSTS odporúčalo len na hore uvedených miestach.
Keď som skúšal vyššie hodnoty (1024, 2048, 4096 a aj 8192) MSTS začalo blbnúť ešte skôr ako som vyšiel z depa. Najprv sa nenačítalo niekoľko vozňov súpravy 2*471 čo prechádzala okolo (sprevádzané hláškami "Nelze přidat vozidlo do světa") a po chvíli pád do Win.
Možno sa niekedy odhodlám vyskúšať aj -mem:1 :D
Takže možno by si mohol skúsiť aj ty znížiť parameter -mem:xxx

Back
Nahoře