Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Před pár lety to bylo zajímavější, no co, pokrok je pokrok.
1) Králův Dvůr - Popovice
2) Zdice
3) přeložka mezi Stašovem a Praskolesy
4) Praskolesy
5) Hořovice

teeeda Martin si samé prekvapenie .....moc krát ďakujem a isto nie len ja za nový úsek ...:D nemáme ti čo odpúšťať ale nezabudneme ti to :D ;)

Tak to je bomba!
A kdyby sis to rozmyslel a chtěl ještě pár metrů přidat, tak můžu poskytnout komplet projektovou dokumentaci Zbiroh - Rokycany. ;)

Martine dotaz,když teda se do Chebu míříš pomalu vrchem přes Chomutov,pujdeš i Spodem přes Plzeň ?.Ale jinak krom nových úseků bych uvítal překopání Ostravska a rekonstrukci Čadca-Český Těšín.Jinak Palec hore.To se bude jezdit Rx 766 Egrensis :),PCE-Pra-Plz a možná někdy v budoucnu protažení přes Mariánky do Chebu.

Do Chebu mířím vrchem i spodem, ale na vrchu mne zastavila modernizace za Karlovými Vary a na spodní trase mne zastavila modernizace Plzně a hlavně hloubení tunelu před Plzní, takže teď už nemířím nikam :D
Na trase do Benešova mne zastavila modernizace Hostivaře, na předělání Ostravska mne zastavila modernizace Českého Těšína, no tak si nejspíš asi dám stavební prázdniny...

VáclavS, pokrok je pokrok, pokud chceš to zajímavější před pár lety, musíš poprosit Zbyňka ;)

Jó, stará plzeňská trať měla a vlastně má stále něco do sebe. Možná by nebylo úplně na škodu postavit trať zajímavější trasou přes Dýšinu, bez toho prožluklého gigatunelu, s koridorem jen v její části. Každopádně za každý kilometr směrem na západ jsem rád, ať už je jakýkoliv.:)
Naštěstí existují i veřejně dostupná videa z většiny starého úseku. Horší už to bude s původní podobou budějovické tratě v celé trase. Tohle jsou jediné dvě tratě, kde se mi koridorizace absolutně nelíbí, ať už s PHS, nebo bez nich...

Přes Dýšinu ani náhodou, ten gigatunel je pro mne na té trati to nejzajímavější, až se bude slavnostně otevírat, chci být s Tratí 321 u toho :)

Nemám nic vytrhaného mikuldo, to co mám postavené mezi Ústím a Kláštercem už tak zůstane, bez ohledu na dění v reálu, tam ta trať má své kouzlo v této podobě.

Přesně tak Martine. Kouzlo původních tratí. Já jsem měl svá traťová místa, na která jsem se vždy těšil i jako cestující ve vlaku či ve službě na lokomotivě a koridor mi je sebral. Naopak jsou místa, kde jsem rád, že je koridor a zrychlila se tady doprava.

Martine, právě úsek Dýšina - Chrást u Plzně je jeden z nejkrásnějších úseků na trati a starý uzel přes Plzeň to byla lahůdka.
Škoda, že nemám podklady, že bych udělal starou dobrou Cassovii, když ještě jezdila z Frantovek do Košic. To byla taky extra dlouhá trasa. Mě stačí, že musím prodloužit Excela do Klášterce a Chebu.

Pravda... K Dýšině mám dokonce dokumentaci, dokud tam ještě byla ta skládka v zastávkovém budníku.:D Je to moc pěkný úsek, sice trochu zdlouhavý, ale přeložka tratě nebude zase o žádné závratné počty rychlejší. Nejraději mám výjezd z lesa, průlet sídlištěm Doubravka s výhledem na paneláky spolu se starou zástavbou podél kolejí, pak shození smetáku před přemostěním ghetta Jateční a řeky Radbuzy. Potom už vjezd do uzlu Plzeň hl. n. s unikátním křížením kolejí, kde je sice bohužel jen 20 km/h, ale pak do toho rychlíkáři ještě na těch pár metrů "hrábnou" a k perónům dojedou 40 km/h.;) ...A pak už jen do víru města Plzeň, za přáteli, muzikou, dobrým pitím... Koryto už nebude tak pěkné a Doubravka bude určitě zase obklíčená PHS.

Já rozhodně bych byl pro z Rokycan po staru do Plzně,přesně jak se píše výše,má to kouzlo,a nádech krajiny,nač jezdit v Msts jen tunely,které mají délku cirka 3,5 km viz bujanovský tunel či tento cirka 6 km ?,A teěch 6 km nebudou mít hnedka prorazíno,takže do té doby dokud by to nebylo ofiko otevřené aj ve skutečnosti,bych to já osobně postavil po staru,Tedy Rokycany-Klabava-Ejpovice-Dýšina-Chrást u Plzně-Plzeň Doubravka a Plzeň hl.n..Kolik let už je hotovo Český Těšín-Státní hranice SK a zatím v Msts jezdíme stále po staru,možná 2-3 roky je těchto 30 km plně sjízdné.Ano bavilo se až se překope uzel ostrava,tomu brání opět Český Těšín jak napsals Martine.Ten bude taky nějakou dobu trvat než ho překopaj.Do té doby si mohl úsek Český Těšín-Státní hranice CZ-SK dávno 2-3 roky mít hotovo a mimo to se chceš zaměřit na tunel mezi Plzní a Ejpovicemi ?,není to trochu mimo mísu ?,že jednou chceš koridory,ale už od samého začátku tvé tratě jezdíme stále po starém úseku.Právě tam na východě.A myslím že tunel Ejpovice-Plzeň hl.n. moc lidí z toho moc nadšeno asi nebude,když 6 km pojedou jen v tunelu a přitom na ostravsku se stále jezdí po starém 30 km úseku koridoru.

Kimire, kdyby šlo jen o čistou modernizaci (jako například kdysi Červenka - Zábřeh na Moravě), tak už je to dávno zmodernizované a jezdíte po koridoru.
Ale ono je nutné CELÉ Ostravsko smazat a postavit znovu, jak těch zmiňovaných 30 km směr Slovensko, tak i staré úseky Ostrava - Český Těšín, vše se musí udělat najednou, kvůli posunu kolejí.
A když už to budu předělávat, tak počkám až to bude v reálu hotové, když se teď rozkopala stanice Český Těšín, tak jak bych ji asi postavil, po staru to nemá smysl a po novu to zatím nejde.

A jak jsem řekl, ten tunel u Ejpovic je to hlavní, co mě na trati z Prahy do Plzně láká, jestli se někomu nelíbí, tak ať tam pak nejezdí, ale ten tunel mít budu, pro zachování staré tratě přes Dýšinu musíte ukecat třeba Zbyňka :p

Back
Nahoře