Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Mikso tým si načrtol že máš nelegálnu verziu trate 321 :D Každopádne ja by som bol rád za usek Bratislava - Zlatovce kde práce na koridore končia. Na regionálne osobáky z Bratislavy ktoré jazdia maximálne po Nové Mesto nad Váhom kde koridor je už dávno postavený by sa spraviť mohol. Pretože kým dostavajú úsek Trenčín - Žilina to bude ešte najmenej 5-10 rokov a čakať taký dlhý čas nato aby som sa ja a viacerý dočkaly trate z bratislavy smerom na žilinu je proste neunostné a ja viem že o 5-10 rokov budem žiť úplne inak a možno si ten čas na prejdenie useku z Bratislavy do Ziliny nikdy nenájdem :-) tak isto to nieje kritika a Martin vie čo má robiť ale fakt by bolo dobre urobiť to aspoň potiaľ pokial je koridor hotový. Lebo kým postavia koridor tak v Bratislave už bude možno nová budova, rychlostná trať, a prestavané kolajnice po celej ZSR 120 :D

Ono mi přijde, že každý chce to své, kde bydlí, kde jezdí a kde to zná. Já jsem jednoznačně za Ostravsko, denně jezdím z Hranic do Ostravy, 270ku znám nazpaměť, takže vím, že spousta míst na ni nesedí a především Hranice, má domovská stanice, kde jsem trávil své dětství, vypadá v Trati 321 úplně jinak, než v reálu (odstavná kolej u budovy tam třeba není vůbec). Ale co, raději budu jezdit z Prahy do Ústí n/L a kochat se novým úsekem, než prosit, ať autor postaví nové Hranice, protože ty staré reálu neodpovídají. A i přesto, že v MSTS jsou tak, jak jsou, tak je využívám, nevadí mi, že neodpovídají reálu. Naštěstí se jich snad dočkám. :oops:

A ještě dotaz k autorovi ohledně zmíněných hlášení, proč používáte svá nahraná hlášení? Je spousta lidí, co má velké množství různých staničních hlášení, byli by ochotni je nabídnout a nic za to nechtít a myslím si, že to není zas tak velký problém pár hlášení ve hře upravit. Sice to je jen zvuková kulisa, ale i přes to by to s aktuálním hlášením působilo lépe.

Naposled editoval moderátor:
vantju napsal:
... ať autor postaví nové Hranice, protože ty staré reálu neodpovídají. A i přesto, že v MSTS jsou tak, jak jsou, tak je využívám, nevadí mi, že neodpovídají reálu. Naštěstí se jich snad dočkám. ...
Určitě, já jsem se moc snažil je udělat přesně :) :) :)
Jediné co mi chybí, kdyby někdo z Hranic tam vše kvalitně nafotil. Nádražní budovy ze všech stran (bez stínů), nástupiště, podchody. A poprosili bychom nějakého modeláře k realizaci. Hranice máme už ve třech projektech, to už by byl produktivní model. A když už, tak by se hodil i ten viadukt vedle. :-P
A samozřejmě to samé platí i o dalších nádražích a stavbách této trati. Například Polom je taková moderní budova, která se nedá nahradit nějakým universálním nádražím.

Zkrátka když se staví jakákoli trať a souběžně někdo na tu samou trať vytváří modely, pak práce úplně jinak baví a vše lépe odsejpá.

Hmm, že by příležitost, jak bych se i já podílel na výstavbě trati? :D Průser je, že neumím fotit na textury, ale pokusím se někoho kontaktovat, přeci jenom, mít v trati nádraží, kde bydlím a ještě vědět, že je to mé dílo.. :oops:

Když už tu Vantju nakousl, proč vůbec chybí ten šturc na ostravském zhlaví? (tušímže je to 5a) Nedávno sem tam v MSTS projížděl a divil sem se proč tam není.

Ahoj Martine, tak tá prestavba bude fakt nutná. Nedokážem sa s Čadce s nákladným vlakom absolútne pohnúť smer Mosty u Jablunkova, a to isté Trinec, vôbec sa nedá z nákladných staníc ísť na hlavnú trať, kto neverí nech si otvorí editor a prejde úsek.

Keď už ste sa tak rozbehli s tým mazaním príspevkov, tak by ste už konečne mohli urobiť poriadok aj tu.

erikmir napsal:
Keď už ste sa tak rozbehli s tým mazaním príspevkov, tak by ste už konečne mohli urobiť poriadok aj tu.

Keď je niekto lenivý či tupý a nevie nájsť svoje príspevky, tak mu pomôžeme. Týždeň silentblok na rozmýšlanie - za lenivosť, tuposť a komandovanie.

Stavitelxx napsal:
Kolín si zasloužil změnu, koridor je prostě koridor :D

Ohledně hlášení, nikde ho měnit nebudu. Vím že je neaktuální, ale kdybych ho chtěl udržovat aktuální, tak bych musel každý rok v prosinci objet celou ČR a SR a nahrávat ve všech stanicích nové hlášení, což je nesmysl.

Někdo tu psal, že má hodně aktuálních hlášení, je složité to do hry dávat, nebo kdyby ti to někdo poslal, tak bys tam ty nová hlášení dal?
A ještě bych se chtěl zeptat, jestli kdyby někdo nahrál a poslal hlášení v elefantu na trati 321, šlo by to nějak dát do toho hlásiče co se používá v MSTS MHD Ostrava a Olomouc, že by se nově dalo mezi Českým Těšínem a Ostravou(Opavou) pouštět hlášení Smile

jmm napsal:
......kdyby někdo nahrál a poslal hlášení v elefantu na trati 321, šlo by to nějak dát do toho hlásiče co se používá v MSTS MHD Ostrava a Olomouc, že by se nově dalo mezi Českým Těšínem a Ostravou(Opavou) pouštět hlášení Smile
Ahoj, dovolím si ti odpovědět. Tramvajová trať Olomouc je tak malinká, že když ji shodíš na lištu, tak to jde bez potíží nahodit zpět k hraní a můžeš používat doplňující programy, ale u 321 je potíž, alespoň u mne, když mi slítne MSTS na lištu, třeba i kvůli chybějícím zvukům nějaké mašiny, tak než simulátor dostanu zpět, abych mohl pokračovat, tak to trvá a někdy musím 321 čku shodit zpět na lištu a pak zase aktivovat. Při prvním nahozeni mám černý monitor.:D Takže specifická hlášení pro jednotlivé vlaky bych asi zavrhnul.
Dan

jmm napsal:
Někdo tu psal, že má hodně aktuálních hlášení, je složité to do hry dávat, nebo kdyby ti to někdo poslal, tak bys tam ty nová hlášení dal?
A ještě bych se chtěl zeptat, jestli kdyby někdo nahrál a poslal hlášení v elefantu na trati 321, šlo by to nějak dát do toho hlásiče co se používá v MSTS MHD Ostrava a Olomouc, že by se nově dalo mezi Českým Těšínem a Ostravou(Opavou) pouštět hlášení Smile
Já osobně mám natočeno hlášení v Elefantech mezi Českým Těšínem a Mosty u Jablunkova. Mám ho i zpracováno, včetně zastávky Třinec centrum (Trzyniec Centrum). Zatím ho ale nikde vydávat nebudu, to bych stejně počkal až po koridorizaci trati, protože momentálně by bylo dost neaktuální kvůli změnám názvů zastávek, polskými názvy zastávek a novou zastávkou Třinec centrum.
Poté bych jej v případě zájmu mohl nabídnout. ;)

Dan J. napsal:
jmm napsal:
......kdyby někdo nahrál a poslal hlášení v elefantu na trati 321, šlo by to nějak dát do toho hlásiče co se používá v MSTS MHD Ostrava a Olomouc, že by se nově dalo mezi Českým Těšínem a Ostravou(Opavou) pouštět hlášení Smile
Ahoj, dovolím si ti odpovědět. Tramvajová trať Olomouc je tak malinká, že když ji shodíš na lištu, tak to jde bez potíží nahodit zpět k hraní a můžeš používat doplňující programy, ale u 321 je potíž, alespoň u mne, když mi slítne MSTS na lištu, třeba i kvůli chybějícím zvukům nějaké mašiny, tak než simulátor dostanu zpět, abych mohl pokračovat, tak to trvá a někdy musím 321 čku shodit zpět na lištu a pak zase aktivovat. Při prvním nahozeni mám černý monitor.:D Takže specifická hlášení pro jednotlivé vlaky bych asi zavrhnul.
Dan

A proč si dávat MSTS hlásič do lišty, resp. shazovat MSTS 321? Prostě jedu, zmáčknu "Q", odhlásí mi to a jedu dál. Nic nemusím shazovat / o5 nahazovat.

Většinu hlášení jsem natáčel sám a dalo mi to hodně práce, nejen ohledně stráveného času na peronech, ale taky to cestování není zadarmo, proto v trati zůstane tak jak je, i když není aktuální, měnit se nebude.
Pokud někdo máte nahrané hlášení z nějakých jiných stanic, můžete mi ho poslat a já ho do tratě rád umístím, ale tam kde už hlášení je, se žádné změny dělat nebudou.

Pokud chceš mít Martine aktuální Smíchov, můžeš vyměnit na Smíchově návěstidla SSSR za AŽD71.
Dnes v noci padly L5,L7 a L9 (Radotínské zhlaví), zítra v noci doslouží S6 (3. nástupiště na Vyšehradském zhlaví) a podle výluk budou padat i další návěstidla (nejspíš L1,L2 nebo S1,S2 ale nejsou vyloučeny ani vložáky VL1 a VL2).

VáclavS napsal:
Pokud chceš mít Martine aktuální Smíchov, můžeš vyměnit na Smíchově návěstidla SSSR za AŽD71.
Dnes v noci padly L5,L7 a L9 (Radotínské zhlaví), zítra v noci doslouží S6 (3. nástupiště na Vyšehradském zhlaví) a podle výluk budou padat i další návěstidla (nejspíš L1,L2 nebo S1,S2 ale nejsou vyloučeny ani vložáky VL1 a VL2).

Tak to jsem, ale vůl, protože jezdím tam každý den, a nevšimnu si výměny návěstidel...

Na Smíchově jsou speciální návěstidla, které nikde jinde v trati nemám a navíc se mi tam dost líbí, byla by škoda je měnit za klasické typy. ;-)

prolam napsal:
VáclavS napsal:

Tak to jsem, ale vůl, protože jezdím tam každý den, a nevšimnu si výměny návěstidel...

Za vlast padne ještě L1,L2 (SSSR 4 světla + indikátor), L6 (?,AŽD 71 3 roky staré),6S dnes v noci (poslední 4 světlové nízké), S1, S2 (klasická 4 světla). Vložáky,ranžírky a S11+S13 zatím zůstanou.

Čaute pánové, asi nejsem první koho to napadlo ale nevzpomínám si, že bych to tu četl. Přemýšlel sem, čím tuto nádhernou trať ještě zkrášlit a napadlo mě (pokud je to reálný) dát do tratě nějaké zvuky přírody a hluky města, je to vůbec možný?

mirda8412 napsal:
Čaute pánové, asi nejsem první koho to napadlo ale nevzpomínám si, že bych to tu četl. Přemýšlel sem, čím tuto nádhernou trať ještě zkrášlit a napadlo mě (pokud je to reálný) dát do tratě nějaké zvuky přírody a hluky města, je to vůbec možný?

Už takhlen je trat bych řekl dosti náročná a ještě bys chtěl zvuky,které sami o sobě jsou náročné,vem si sotva v jedeš do nějaké stanice,pokud nemáš upravené hlašení,tak si ani nebrkneš a skáčou ti chyby se zvukama.Stačí že takhlen už to je dost o hubu.Mno nevím autor tratě nejsem,o tom ad Martin rozhodne sám.

Back
Nahoře