Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Já to tak nemyslel, vím že jsi to už někdy v létě psal. A přesně jak to píšeš tak mám už teď za zálohovanou tvojí trať s Danovou Ranní šichtou OKD. Takže ať se dílo daří a musím se přiznat že se teď už těším na nový Kolín i ze zastávkou. :D

Stavitelxx napsal:
Jako já nebourám lokálky z toho důvodu, že se třeba nudím a potřebuju nějak zabít čas :D
Ahoj.
No to mi je zcela jasné.:D:D Taky chápu, že když předěláváš Ostravsko, bourání lokálek se nevyhneš. Tak třeba až tě za nějakou dobu omrzí stavět hlavní tahy a budeš potřebovat stavební relax, tak se do toho vrhneš a lokálky na Ostravsku zase budou. :D:D Já jen reagoval na větu "To nepotřebujem..." a vyjádřil svůj pocit k asanaci, záloha staré verze tratě je sice taky cesta, ale co aktivity, leda tak pro sebe do šuplíku, poněvač zveřejňovat něco na starou verzi tratě je blbost. ;)

Stavitelxx napsal:
Bude Třinec Centrum, bude Ostrava Stodolní, budou i polské názvy stanic (i když je ukrutně nesnáším), ale to vše bude až jak budu předělávat Ostravsko - cca za dva roky.

Až? to je za hodně dlouho teda.

Dan J. napsal:
...Tak třeba až tě za nějakou dobu omrzí stavět hlavní tahy a budeš potřebovat stavební relax, tak se do toho vrhneš a lokálky na Ostravsku zase budou....

Nene Dane, až Martina přestanou bavit hlavní tahy vrhne se na svůj sen a tím nejsou lokálky na Ostravsku, ale Šumava. ;)

poison napsal:
Dan J. napsal:
...Tak třeba až tě za nějakou dobu omrzí stavět hlavní tahy a budeš potřebovat stavební relax, tak se do toho vrhneš a lokálky na Ostravsku zase budou....

Nene Dane, až Martina přestanou bavit hlavní tahy vrhne se na svůj sen a tím nejsou lokálky na Ostravsku, ale Šumava. ;)

Otázkou je, zda v té době již nebude trať pro MSTS neúnosně rozsáhlá a load nezabere 10 minut...

prolam napsal:
Otázkou je, zda v té době již nebude trať pro MSTS neúnosně rozsáhlá a load nezabere 10 minut...

Nevadí, kvůli 220tce a Šumavě v MSTS na jeho start počkáme. ;)

jmm napsal:
Stavitelxx napsal:
Bude Třinec Centrum, bude Ostrava Stodolní, budou i polské názvy stanic (i když je ukrutně nesnáším), ale to vše bude až jak budu předělávat Ostravsko - cca za dva roky.

Až? to je za hodně dlouho teda.

Nejdřív se musí zrekonstruovat úsek Přerov - Břeclav - Kúty, potom se musí zrekonstruovat úsek z Přerova do Ostravy a až potom můžu předělat Ostravsko a tím budou konečně rekonstrukce hotové a můžu vesele stavět nové věci.
A jelikož už znám rychlost svého stavění, vím že bombardování Ostravska bude za cca 2 roky.
Mimochodem pojem "rekonstrukce", to je trochu nepřesný výraz a časem se i mění jeho význam.
Když jsem začal s rekonstrukcí od Prahy směrem na Přerov, tak z Prahy až po Pardubice spočívala rekonstrukce v tom, že jsem mírně upravoval kolejiště (hlavně nové výhybky) a na krajinu jsem téměř nesáhnul.
Od Pardubic do Chocně už jsem se do toho opřel trochu víc a místy jsem trochu upravoval i krajinu, výměna jednych typů vegatece za jiný typ, podnáspování kolejí atd.
No a z Chocně dál na Přerov, tak už jsem se rozhodl to brát důkladně, kolejiště jsem překopal jak jen se dalo (žádná stanice nezůstala v původním stavu) a krajinu jsem taky úplně celou smazal a vytvořil prakticky durch od znovu.
Tak samo i celý úsek ze Žiliny do Košic, taky jsem celou krajinu smazal a postavil znovu.
A to samé bude následovat i v úseku Přerov - Kúty a Přerov - Ostrava, je to jako kdyby ta trať vůbec neexistovala a já ji stavěl poprvé, proto odhaduju dobu "rekonstrukce" na 2 roky - všechno příjde smazat a postavit znovu.

Předpokládám, že se někdo určitě zeptá na to, jestli jsou tyhle totální rekonstrukce nutné, takže rovnou odpovím, že ano, ze dvou důvodů.

Za prvé je to kvůli menší náročnosti na počítač, i když krajina bude vypadat bohatší a propracovanější, na počítače to bude mít kladný vliv, protože tato nová krajina se skládá hlavně ze sloučených modelů - nebudu tady rozebírat vliv různých modelů na jízdu v MSTS, prostě jde o to, že v této nové krajině bude počítač načítat menší množství objektů a tím bude jízda stabilnější, hra nebude zbytečně padat, protože počítač se zahltí až po mnohem delší době, než tomu bylo teď.

A druhý důvod je ten, že ta stará krajina se mi jednoduše nelíbí, když jedu aktivitu, tak se při pohledu na okolí doslova nudím a to bylo třeba změnit.
Od kdysi přibylo mnoho nových krásných modelů domečků, vegetace, mostů apod, autoři objektů se snaží, tak to chce prostě vyměnit, nebudu tady zbytečně udržovat škaredou starobu (jako ochranáři tu ohiznou barabiznu na vlakovém nádraží v Havířově), když můžu mít v trati pěknou krajinu. :oops:

Naposled editoval moderátor:
Přidám se svou trochu do mlýna i za rizika vlastního semletí.:D
ale kdybych to měl vzít jako recenzi, z mého subjektivního dojmu - lokálky na 321 se mi moc nelíbí, snad jen trochu trať do FM, ale jinak je tam vidět, že by se musela udělat spousta práce. Propracovanější lokálky jsou na BP i jiných počinech.
Trať 321 jsem víceméně kupoval kvůli ježdění na koridoru, který zase naopak zaostává na BP. (Úseky v Praze, kolem Třebové apod.) Dneska to vidím jako dobrý počin a zajímavé vzpomínky na původní trať ze Třebovou a v Praze, i když občas mě to nutí vypnout VZ a Kyje proletět s Avalou a jinými EC od Brna aktuálními rychlostmi.:D
321 mi vzhledově připadá sterilnější, BP přirozenější a (samozřejmě bez nejmenší urážky) co se návěstění týká, o něco lépe a reálněji vybavená. I to se ale na 321 mění k lepšímu. 321 naopak jde plně s dobou a po nabažení se starými úseky, můžu vyrazit po nejnovějším koridoru a taky se těším v brzké době na nové podkrušnohorské kilometry do Chebu.

Takže každá trať má to svoje kouzlo a je to tak dobře, je si z čeho vybírat a přepínat podle nálady. Někdy jezdím jednu trať měsíc, jindy třeba 2x za večer navzájem prohodím.

Dan J. napsal:
... ale co aktivity, leda tak pro sebe do šuplíku, poněvač zveřejňovat něco na starou verzi tratě je blbost. ;)

V žiadnom prípade to nie je blbosť ! Keď už tu aktivitu urobíš, tak ju prosím Ťa aj zverejni. Uvedieš, na ktorú verziu trate je to robené a hotovo. Kto chce, tak ju stiahne. Ja budem medzi prvými. :cool:

Když se předělávala trať Praha - Přerov, sáhlo se i na Třebovou? Tím myslím dodělání vjezdové skupiny, spojovací koleje atd.

Ano Česká Třebová byla kompletně znovu postavená, včetně nákladových nádraží, akorát seřazovací nádraží jsem postavit nemohl z důvodu velkého počtu objektů, je tam strašně moc kolejí a nedělalo by to dobrotu, byla by to zbytečná komplikace pro počítače.....takže je postavena vjezdová skupina, odjezdová skupina, osobní nádraží, spojovací koleje, depo, seřazovací nádraží bylo jen naznačeno kolejovým modelem, no celkově to teď vypadá velice podobně trati Zbyňka.
Směrem na Brno je trať postavena po zastávku Semanín.

Do Polska ani náhodou!!! :D

Za novou Třebovou bezmezně děkuji !! Konečně se budou moct dělat nákladní aktivity ukončené reálně ve vjezdové skupině. Už se těším na tvorbu Rn 50330, Pn 67311 atp.

Naposled editoval moderátor:
Já se těším hlavně na to, že se teď snad přestane za jízdy sekat i ta Třebová. Super!;-)

Mám ještě dotaz na Stavitele, jestli bylo něco prováděno s návěstěním při jízdě od Rokytky směr Holešovice. Jsou tam návěstěny výstrahy na nedostatečnou zábrzdnou, zatímco na opakovači svítí žlutá po celou dobu průjezdu tím úsekem beze změny, postaveno je na hlavní kolej a trať je volná. Dělá mi to jak v aktivitách, tak při volné jízdě. Bohužel jsem tam jel všehovšudy asi jen 5x, ostatní pokusy simulátor neustál. Takže narovinu říkám, že jsem to moc často nezkoušel.
Tuším, že se něco takového už řešilo, jestli je to zrovna tenhle případ. Ale výsledek už neznám. Díky

Jestli se bude Česká Třebová sekat, to záleží taky na tom, jaký má kdo doma počítač - pokud někdo hraje na 20 let staré šunce, tam už není možnost pomoci :D

Ty opakovací předvěsti jsem před Holešovicemi nasekal schválně, protože návěstidla tam jsou dost blízko za sebou a kdyby v nějaké aktivitě na jednom z nich byla červená, po projetí výstrahy bez bílého světla by ses hodně divil, brzdil bys i očima.... takže je tam preventivně opakovací výstraha, tudíž si musíš při jízdě dávat pozor a nebudeš mít problémy zabrzdit, kdyby tam někdo v aktivitě tu červenou nastražil.
Podobná situace je i v Brandýse.

Aha, vzpomínám si jak se někde řešilo, že návěstní soustava MSTS neumí návěstit před stůj dvě výstrahy? Což by byl tenhle případ. (Z toho bližší na nedostatečnou z.v. - s bílou.) Tím by se to vysvětlovalo a díky za objasnění.:)
Počítač je starý 3 roky, postavený přímo za účelem zvládání náročnějších her, takže by to taková plečka být nemusela. Ale už to není jako zamlada, měl bych ho asi vyčistit a trochu poladit. To na stabilitě MSTS taky nepřidá. Nepadá, ale FPS mám někdy tragické. Hlavně tam kde je víc kolejí a na nich soupravy.

Také jsem slyšel názor mít počítač pouze na MSTS a neinstalovat tam žádné jiné blbosti.

Mít počítač pouze na MSTS a neinstalovat tam žádné jiné blbosti - už tato myšlenka je blbost, vše záleží hlavně na tom, jestli máš počítač defragmentovaný, jestli máš správně nastavené paměti atd. a je úplně jedno, co tam je dále nainstalováno. Já mám v počítači plno her, programů a spoustu dalších nesmyslů a v MSTS jezdím jako po másle...

ML636, co konkrétně myslíš tim tragickým FPS, jaké číslo?

Back
Nahoře