Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Na tom nic není Zbyňku, je třeba to jen správně propočítat směrově i výškově, aby to alespoň na hrubo pasovalo a pak to napojit už formou zkoušení - zkusit, smazat, zkusit, smazat... :D
Konkrétně to Ostravsko se bude předělávat následovně, tady je náčrtek:

www.trat321.cz/ostatni/nakres.png

Úsek ze Svinova do Českého Těšína se vychýlí o pár stupňů na sever a protáhne se o několik km, aby délkově odpovídal reálu.
Úsek z Dětmarovic do Českého Těšína má správnou vzdálenost i teď, takže se pouze o pár stupňů vychýlí na východ, aby se to v Českém Těšíně napojilo.
A úsek mezi Krásnem nad Kysucou a Českým Těšínem bude taky mírně vychýlený na východ, aby došlo k napojení v Českém Těšíně a i tento úsek bude kilomětrově prodloužený na reálnou délku díky tomu, že nový Český Těšín je umístěný více na severovýchod - no na tom plánku je to znázorněné.
Už jsem to i zkoušel, vím to to kilometrově bude pasovat, jediná slabina této přestavby je v tom, že některé tratě budou směrově o pár stupňů vychýlené z reálu, ale při jízdě nemáte šanci si ničeho takového všimnout, všimnou si toho pouze aktivitáři v editoru aktivit, každopádně na jízdu to nebude mít vůbec žádný vliv.

Mimochodem podobný problém se mi už jednou vyskytl, při stavbě jsem se seknul a vzdálenost mezi stanicemi Mohelnice a Lukavice byla o 1 km kratší. Potom jsem to v jedné aktualizaci předělal, mezi tyto stanice jsem vtlačil 1 km tratě a celé jsem to vykompenzoval tím, že jsem úsek mezi Červenkou a Mohelnicí o několik stupňů vychýlil směrem na jih, no a všimli jste si toho někdy někdo při jízdě?
Vsadím se, že ne. :p
Takže po předělání Ostravska už budou všechny vzdálenosti reálné a to že budou některé úseky o pár stupňů vychýlené, vůbec to nepůjde poznat. :)

Zdravím,
tak pokud někdo máte zájem, můžete si ze stránek Tratě 321 stáhnout aktualizaci 24 :oops:
A teď ve stručnosti pár informací k tomu, co je nového:

Asi tím nejdůležitějším je úprava Prahy.
Krajina v Praze zůstala na stejně kvalitní úrovni, jako byla dřív, dokonce se ještě obohatila o přestavníky, animované tramvaje, měnírny a další drobnosti, ale vše bylo upraveno tak, aby počítač neměl problémy s načítáním takto hustě zastavěných oblastí.
Celá úprava vyžadovala náročnou půlroční přestavbu a obrovské poděkování patří Matesovi, protože nejen, že se na této přestavbě velkou mírou sám podílel, ale právě on celou tuto fintu s úpravou Prahy vymyslel, takže všechna chvála ohledně Prahy patří hlavně Matesovi.
Jak už jsem nakousnul, v Praze je kromě silničního provozu zavedena i tramvajová doprava, není moc hustá, ale když budete trpěliví a pořádně koukat kolem sebe, po tramvajových tratích (hlavně v okolí Vyšehradu) uvidíte občas projet i nějakou tu tramvaj :D
Model tramvaje je od Pikku a nápad vytvořit animované tramvaje opět od Matese.

Musím ale ještě upozornit, že úprava Prahy neznamená neomezenou jízdu po celé Trati 321 bez jediného problému.
Provádělo se testování na několika počítačích a výsledky jsou zhruba takové:
Pokud pojedete z Prahy do Ústí nad Labem, nebo opačně z Ústí nad Labem do Prahy, celou trasu projedete bez jediné chybičky, žádné chybové hlášky, žádná nenačtená krajina, žádné prázdné plochy atd.
Pokud ale pojedete dál, do Bad Schandau, do Mostu.....už může nastat nějaký problém, třeba že před Bad Schandau se nenačtou silnice, nebo v Děčíně budou chybět sloupy nočního osvětlení atd.
Při dlouhé jízdě se prostě počítač zahlcuje a to už je pak u každého uživatele individuální, jak má nastavený počítač, jak má výkonný počítač, jestli jede s málo, nebo hodně náročnou soupravou na polygony, jestli jede sám, nebo s hustým trafficem atd.
Když máte správně nastavené počítače a né nějaké šunky a jedete s "normální" soupravou a s přiměřeným trafficem, zajedete tento úsek naprosto bez problému.
A pokud byste chtěli jet z Prahy dál do Německa, doporučuji udělat v Ústí nad Labem jeden restart PC a pak už pojedete jako po másle kamkoliv.
V opačném směru z Německa stačí udělat restart v Kralupech, pak už dojedete nonstop až do Prahy na hlavák.

Směrem na Ostravu je to podobné, z Prahy do Olomouce by neměl nastat žádný problém, někdo může klidně dojet až do Ostravy bez problémů, opět záleží individuálně na každém počítači.
V opačném směru dojedete z České Třebové do Prahy bez nutnosti restartu, pokud pojedete z větší dálky, třeba z Ostravy, doporučuji udělat restart někde v okolí Pardubic, pak už dojedete hladce až do Prahy na hlavák.
Ale zase kdybyste chtěli jet třeba až do Smíchova, nebo projet skrz celou Prahou přes hlavák, Vršovice a Hostivař, tak potom raději proveďte restart blíže k Praze, třeba u Kolína, prostě z toho důvodu, aby se počítač co nejméně zahltil, než se přiblížíte k Praze.
Pokud ale pojedete jenom na hlavní nádraží, klidně proveďte restart někde u Pardubic, úplně to stačí.
Možná někdo dokážete dojet z Ostravy až do Prahy nonstop, klidně průběžně pište své zkušenosti.
Hlavně ještě upozorňuji, že restart musíte provádět vždy až do Windows!!!!!
Když jenom sjedete do menu MSTS a hned načtete uloženou pozici, je to k ničemu, aby se vyprázdnilo to zahlcení dlouhou jízdou, musíte MSTS vypnout až do Windows.

Takže výsledek je takový, že při dlouhých aktivitách minimálně ten jeden restart udělat musíte, lépe už to opravdu vymyslet nejde, ale je to určitě lepší, než jak to bylo doposud :oops:
A stejně jako byla upravena Praha, byly upraveny i města Ústí nad Labem, Děčín a Kolín, aby se zminimalizoval počet chybových hlášek, mizení krajiny atd.
Na úpravě těchto měst má opět největší zásluhu Mates.
Do budoucna ještě budou takto upraveny města Břeclav a Ostrava, protože tam se taky vyskytují chyby a mizení krajiny.

Co se týče nových úseků, byla dokončena trať z Bíliny do Mostu a ještě byla postavena trať ze Zábřehu do Šumperku, k čemuž mě dokopal uživatel Baloro, tak za koridorový Šumperk můžete poděkovat jemu :D
Originální nádraží v Mostě vymodeloval Mates.

No a z nových věcí je to vše, dále byla provedena rekonstrukce celé trati z Prahy po výhybnu Dluhonice, tady se ve všech stanicích upravily výhybky, doplnily přestavníky, upravily se náspy pod kolejemi, rychlostníky, textury pražců, zvuky jízdy, perony, noční osvětlení.....byla toho spousta, žádná stanice nezůstala v původním stavu.
Kolín byl celý zmodernizovaný, nádražní budovu a perony vymodeloval Mates, Česká Třebová je taky postavena úplně od znovu, včetně nákladových nádraží.
S tímto úsekem už by se nemělo nic dalšího dělat, můžete tedy vesele tvořit aktivity, pouze stanice Ústí nad Orlicí se bude modernizovat, momentálně je rozkopaná.

Úpravou prošel i celý úsek z Žiliny do Košic, tady jsem nedělal nic s kolejištěm, aktivity by neměly být narušeny, ale kompletně jsem předělal celou krajinu - už se na to prostě nedalo dívat :oops:

Hlášení staničního rozhlasu přibylo v Mostě, Šumperku, Mohelnici, Července a Přelouči, nově bylo kvůli modernizaci nahráno v Kolíně.

Ještě bych rád poděkovat Deteriovi za úpravu přestavníků, Matesovi rovněž za úpravu některých přestavníků, Miranovi za model nádražní budovy ve Studénce a vymodelování třiceti měníren, rozmístěných po celé České a Slovenské republice, Ďasíkovi za aktualizaci internetových stránek a Jefferovi za aktualizaci map.

Pokud někdo používáte pro stavění global z Tratě 321, tak opatrně při instalaci této aktualizace, celý global jsem upravoval pro lepší využití a přehlednost.
Doplnil jsem nějaké kolejnice - 60.4m, 70m, 75m, 80m, 85m, 90m, 95m, potom nějaké ty vícekolejné úseky A5t, A6t, A7t, A8t, A9t... a hlavně jsem strašně moc věcí vymazal, vše co nebylo potřeba.

Úprav na celé trati bylo uděláno mnoho, takže se předem omlouvám za případné chyby (špatně nastavené návěstidla, objekty ve vzduchu atd), klidně pište připomínky a já to do příště opravím.

Tak to je vše, ať se vám dobře jezdí :oops:

Naposled editoval moderátor:
Koukám při opravě Štancla, že jsi nám udělal v Ústí nad Orlicí na choceňským zhlaví aktuální stav :D, ovšem otevřít aktivitu v editoru po aktualizaci je hororová scéna.

Tak z této aktualizace, respektive (zatím) z jejího rozsahu mu spadla brada. Obrovské poděkování a respekt všem, co se o takové kvantum práce zasloužili!!!

Aktualizace už teď mě velmi příjemně překvapila, čekal jsem až za měsíc, jak se původně psalo. Díky moc, stahuji a budu projíždět! Hlavně na Most a zprůjezděnou Prahu se těším.;-)

Oprava aktivity EC 110 trvala skoro dvě hodiny, asi jsem vyšel ze cviku, ale bude to fuška to dát všechno dokopy.

Zdravím, tak jsem stáhl aktualizaci a nemám slov, ta šachta v Třebušicích ,Most no prostě paráda. Hluboce se klaním a děkuji. Přeji mnoho tvůrčích úspěchů.

tak ja som asi jediný na zemeguli a v priľahlých galaxiách, ale ked som si išiel po nainštalovani 24ky spustiť MSTS, padol do Windowsu. Nedostal som sa ani len do menu, padlo to ešte len na obrazovke kde sa ukazuje to ukazovanie nacitavania trate. žiadna chybová hláška, nič, len ma to nasurovo šľahne naspäť do Windowsu. Aj som preinštaloval MSTS, po 23ku to išlo dobre. Po nainštalovaní 24ky si už nezahrám...

Mě se stalo to samé, pád při načítání MSTS, měl jsem tam ale chybnou aktivitu, editor jsem spustil a MSTS ještě nevím. Zkusil bych to z exe nainstalovat mimo a pak to po složkách kopírovat do hry.

marios napsal:
tak ja som asi jediný na zemeguli a v priľahlých galaxiách, ale ked som si išiel po nainštalovani 24ky spustiť MSTS, padol do Windowsu. Nedostal som sa ani len do menu, padlo to ešte len na obrazovke kde sa ukazuje to ukazovanie nacitavania trate. žiadna chybová hláška, nič, len ma to nasurovo šľahne naspäť do Windowsu. Aj som preinštaloval MSTS, po 23ku to išlo dobre. Po nainštalovaní 24ky si už nezahrám...

To isté robilo aj mne. Nanovo som preinštaloval MSTS, nahodil z DVD trať, nainštaloval aktualizáciu 24 a všetko pekne ide. Dôvod si neviem vysvetliť.

Inak pekná práca, klobúk dole ;)

Díky za aktualizaci!

Jinak hlásím jedno jedno návěstidlo, nějak si plete barvy :D
52f535b5a5421383f3d61d806c0e633e.jpg

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře