Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Za sebe: U mne to jde taky pomalu, chtěl jsem si ušetřit práci tím, že trať z Mostu už dále na Cheb protahovat nebudu, když chtějí zrušit mého oblíbeného Excelsiora (skvěle se v něm spí), no ale Mates mi opět překazil plány, vymodeloval chladící věže v elektrárně u Kadani a taky nádražní budovu v Klášterci nad Ohří, tak co se dá dělat, musí se stavět dál... :D

www.trat321.cz/ostatni/mt01.jpg
www.trat321.cz/ostatni/mt02.jpg

Martine a Mates, Klášterec moc pěkný :)) Akorát ta budova proti nádražní budově a lávka za přejezdem už bohužel nestojí, ale klidně to tam nech, takhle to vypadá mnohem lépe. A pokud jsou v MSTS i nějaká sypaná nástupiště, tak bych spíše použil je.

Stavitelxx napsal:
......chtějí zrušit mého oblíbeného Excelsiora (skvěle se v něm spí)...
Mám jinou zkušenost, nedá se v něm usnout. Asi blbej výběr vozu ;)

Screeny famózní!

Sou to hova rušit noční vlaky hlavně, že přs den toho jezdí hafo. Skenery dobrý akrát ta 471 do Klášterce nemůže.

ondra135 napsal:
... Skenery dobrý akrát ta 471 do Klášterce nemůže.
To Martin jen zkouší a když to tam dojede, tak bude fungovat i Excelsior i když jej dráhy oficiálně zruší. :)

Jinak jsem rád, že se Martin stále vytrvale snaží. Ono je to potřeba, aby někdo motivoval i tímto způsobem .
A za poslední, je důležité, aby se i ostatní stále měli na co těšit.

Stavitelxx napsal:
...když chtějí zrušit mého oblíbeného Excelsiora (skvěle se v něm spí)...
Přesně, máš pravdu, neznám nic lepšího, než cestu z Ostravy do Mostu, 8 hodin ve vlaku, nikdo tě neruší :-) (tedy kromě průvodčích).

poison napsal:
Stavitelxx napsal:
......chtějí zrušit mého oblíbeného Excelsiora (skvěle se v něm spí)...
Mám jinou zkušenost, nedá se v něm usnout. Asi blbej výběr vozu ;)

Screeny famózní!

Já s nim jel už hodněkrát, mezi Ostravou a Plzní a vždy jsem spal jak zabitý, ani doma se tak dobře nevyspím.....akorát při šibování v Praze mě občas probudí, nejsou zrovna moc šetrní :D

Jinak vím, že Elefant do Klášterce nemůže (i když z Kadaně by tam klidně dojel, protože je to z kopce), ale v těch screenech šlo o obrázky tratě, né o soupravu, spustil jsem to první, co jsem našel a neřešil jsem, jestli to tam reálně může, nebo nemůže jezdit... až budu dělat obrázek Karlových Varů, klidně tam pojedu s německým ICE :P :D

Degradace Excelsiora začala s letošním GVD, kdy byly zrušeny přímé vozy Cheb - Plzeň - Košice (a zpět) - jezdí jenom jeden ubohý vůz.

Pepa z Nuslí napsal:
Degradace Excelsiora začala s letošním GVD, kdy byly zrušeny přímé vozy Cheb - Plzeň - Košice (a zpět) - jezdí jenom jeden ubohý vůz.

Smysl Excelsiora není ve vozech na sezení, ale v ubytovacích vozech a těch jezdí pořád stejně, žádná degradace.

Já mám zkušenost, že v Excelu, i když už je někdy poloprázdný, se spát sice dá, ale není to radno, pokud jede člověk sám.

Jinak, za ten pěkný Klösterle an der Eger díky, mám k tomu místu taky vzpomínky (k čemu taky nemám že, ale tady šlo o ženskou).:cool:
Tak konečně bude možnost jet to až do Chebu, a vůbec bych neskuhral nad zrušením Excelu pokud jde o MSTS. Já taky jezdím Švejky do Berouna v 749 a hradecký rychlík jsem snad nikdy nevezl a nepovezu ve čtyřvozové soupravě (totéž platí pro EC na Bohumín, t.č. také už i čtyřvozové).

Takže pro mě za mě, Excel příští GVD v msts klidně s více přímými vozy a klidně i s nějakým policejním zásahem na půli cesty, s vyšíbováním jednoho poškozeného vozu.:D I když raději se řítím nocí, než šíbuju po stanicích.

mikulda napsal:
Smysl Excelsiora není ve vozech na sezení, ale v ubytovacích vozech a těch jezdí pořád stejně, žádná degradace.
Až tak úplně pravda to není. Excelsiorem jezdím často v noci z Ostravy do Prahy, případně dále směr Ústí - Chomutov - Cheb. Převážně využívám 1.třídu a nejsem mezi cestujícími sám, kdo v 1.třídě jede třeba z Ostravy až do Chomutova. Posledně když jsem takto 1.třídou jel koncem dubna právě z Ostravy do Prahy, jelo tam celkem 16 lidí. V 2.třídě je ten průměr v tomto úseku zhruba na 2 až 3 lidech na kupé, to sice není bůhví jaká obsazenost, ale pořád v tom vlaku cestuje dobrá stovka cestujících i ve vozech na sezení. Jedu-li navíc z Ostravy někam daleko na západ nebo na jih Čech a potřebuju tam být nejlépe nejpozději dopoledne, je to pro mě jediná možnost, jinak bych musel jet z Ostravy večer po 18.hodině, protože Beskyd jede jen v neděli. A budu nocovat v Praze. Zkrátka zrušení Excelsiora je pro mě jako cestovatele snad nejhorší, co mohli udělat, protože se nikde daleko už nedostanu bez toho, že budu muset nocovat jinde než ve vlaku.

Gajdmo, do jízdního času místo Excelsiora by se prý měla přesunout Šírava, takže se na místo dostaneš stejně jako doposud, jen se ten vlak bude jinak jmenovat... ;-)

Martine, jak je na tom model mostu přes Ohři v Klášterci? Máme v MSTS něco podobného? Zkusil bych v létě něco vytvořit.

Jinak zrušení Excelu nevidím nějak černě, ty ubytovací vozy snad můžou jet jako přímé vozy na jiném rychlíku z Chebu do Prahy a pak dány na vlak dále na Slovensko. A nechávat to kvůli pár režijkářům, kteří si chtějí přes noc válet šunky v první třídě mi přijde zbytečné.

On Excelsior jezdit bude, ale v úseku Cheb-Pardubice. A Pak má jet nějaký vlak z Ostravy do Žiliny v čase Excelsiora. Já bych to udělal takto, ten EN Slovakia bych dal odjezd ve 22:11 a ten R Bohemia ve 23:11. Spíš by mě zajímalo, jestli to zůstane až do Humenného. A zpátky bych dal příjezd Bohemie v 5:40, aby byli relace do Chebu a Slovakii v 6:40. No uvidíme aź bude v červnu návrh gvd co Ministerstvo vymyslelo za příjezdy a odjezdy těchto vlaků.

Ukončit Excela v Pardubicích, to mi vzhledem k významu toho vlaku připadá, jako kdyby ho poslali někam do pole do šturcu. Resp. je možné, že ve svých časech nahradí 718 z Pardubic, na které pokračuje do Prahy část vozů od Metropolu.
Koneckonců, i ta sedm-osmnáctka je tuším bývalý useknutý první ranní rychlík od Brna. Nějaký tam byl zrušen tuším před 4 lety a odjížděl snad jen dvě nebo tři hodiny po Metropolu.

Back
Nahoře