Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
Pepa z Nuslí napsal:Jak jsi to vyřešil??Zbyněk Šemora napsal:Vycházelo mi to delší asi o 15 km.
Každý kilometr tratě jsem postupně natahoval tolikrát po sobě až to konečně vyšlo. Jinak řečeno, celou trať jsem asi 15x předělával. A to nejen zmiňovaný úsek, ale všude, kde bylo třeba se strefit mezi body A a B. Takže před tím jsem Xkrát stavěl znovu a všelijak posouval a měnil přechodnice mezi Olomoucí a Otrokovicemi (tedy i Přerov postavit znovu zase jinde) a také bylo nutné změnit uhel dlouhé rovinky úseku od Bzenec Přívoz do Napajedlí a celý tento úsek také postavit několikrát, než to konečně vyšlo. A také bylo nutné dělat korekce ve sklonech. Například na stoupání 1 promile místo rovinky několik km udělat sklon zaokrouhlený nahoru, tedy 2,5 promile. Zkrátka nelze si vymýšlet nějaký krkolomný sklon ve finále jen z důvodu, že se mi těch 50 km opakovaně přestavěných tratí už nechce znovu překopávat. I proto každý nový úsek do pavučiny mých tratí trvá tak dlouho.
A to je odpověď i pro ostatní, kteří tady polemizují, co a kde by Martin mohl propojit.