Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Pepa z Nuslí napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Vycházelo mi to delší asi o 15 km.
Jak jsi to vyřešil??

Každý kilometr tratě jsem postupně natahoval tolikrát po sobě až to konečně vyšlo. Jinak řečeno, celou trať jsem asi 15x předělával. A to nejen zmiňovaný úsek, ale všude, kde bylo třeba se strefit mezi body A a B. Takže před tím jsem Xkrát stavěl znovu a všelijak posouval a měnil přechodnice mezi Olomoucí a Otrokovicemi (tedy i Přerov postavit znovu zase jinde) a také bylo nutné změnit uhel dlouhé rovinky úseku od Bzenec Přívoz do Napajedlí a celý tento úsek také postavit několikrát, než to konečně vyšlo. A také bylo nutné dělat korekce ve sklonech. Například na stoupání 1 promile místo rovinky několik km udělat sklon zaokrouhlený nahoru, tedy 2,5 promile. Zkrátka nelze si vymýšlet nějaký krkolomný sklon ve finále jen z důvodu, že se mi těch 50 km opakovaně přestavěných tratí  už nechce znovu překopávat. I proto každý nový úsek do pavučiny mých tratí trvá tak dlouho.
A to je odpověď i pro ostatní, kteří tady polemizují, co a kde by Martin mohl propojit.

IcemanX8 napsal:
za Běchovicemi taky jen šachovnice

kdyžtak mě opravte  :)
Tohle je blbost. Ve 2. koleji směr Libeň je určitě podmíněná stahovačka stále. V sobotu, když jsem jel kolem, tak svítila. Aby ne, když mají asi přilehlý úsek vypnutý, jak tam kopou koridor. A to samé je podle mě v 1. koleji směr Úvaly.

Na tom úseku je samozřejmě stahovaček mnohem víc, ale všechny kromě výše vyjmenovaných jsou světelné.

Stavitelxx napsal:
Videa si natáčím sám, s tím si nedělejte starosti, od vás potřebuji hlavně ty technické podklady (plány stanic, sklony atd.)

bearshare21 napsal:
Martine na poklady a plány žst a sklon.poměry se ti zeptám zítra u cvičných ti něco mít budou

Ted se dívam na stránky SŽDC plánky stanic mám komplet po celé ČR ,ale soubory se sklonovýma poměrama to je horší. Těch tam je jako kdyz na***re. Ale pokud máš zájem postahuju a zašlu

Děkuji ale po ČR nepotřebuji žádné plánky ani nic jiného, mám vše potřebné, potřebuji pouze materiály ze Slovenska - především úsek z Žiliny do Bratislavy po modernizaci.
Vím že mezi Žilinou a Púchovem ještě modernizace hotová není, ale plánky vždy bývají mnohem dřív, než jsou dokončené stavební práce, takže kdyby se podařilo sehnat materiály celého úseku Žilina - Bratislava po modernizaci, bylo by to úplně nejlepší.

Stavitelxx napsal:
Děkuji ale po ČR nepotřebuji žádné plánky ani nic jiného, mám vše potřebné, potřebuji pouze materiály ze Slovenska - především úsek z Žiliny do Bratislavy po modernizaci.
Vím že mezi Žilinou a Púchovem ještě modernizace hotová není, ale plánky vždy bývají mnohem dřív, než jsou dokončené stavební práce, takže kdyby se podařilo sehnat materiály celého úseku Žilina - Bratislava po modernizaci, bylo by to úplně nejlepší.

To bude horší :-) Snad někdo z kolegů slováků já mám přistup pouze na SŽDC ,ale poptat se zkusim

Zdravím ťa Martin keď si tak hovoril že potrebuješ TTP pre trať ŽSR 125 Bratislava - Púchov a potom je Púchov - Žilina tak je tu toto
http://www.vlaky.net/upload/trate/trate/prilohy/001773-TTP-Bratislava-Puchov-11-zmena.pdf

http://www.vlaky.net/upload/trate/trate/prilohy/001765-TTP-Puchov-Zilina-5-zmena.pdf

tak či to myslíš niečo takéto.? ale to ako pozerám ešte nieje po modernizácii....

a tu už je trať Bratislava- Púchov PO MODERNIZÁCII ......

http://www.zsr.sk/buxus/docs//Marketing/TTP/TTP125A25z.pdf

ale neviem či je to presne to čo hľadáš....a potrebuješ.

Zdravím,
jak tak koukám, bude třeba trošku upřesnit rozdíl mezi TTP a dokumentací se směrovými a sklonovými poměry. ;)

Jak je výše uvedeno, TTP obsahují informace např. o kilometrických polohách návěstidel, přejezdů, délkách nástupišť atd, atd. Vše je primárně určeno pro všechny, kdo se po daných tratích prohánějí v čelech vlaků - strojvedoucí. Samozřejmě se ale tyto materiály hodí i traťovákům, zabezpečovákům apod.

Pro stavitele tratí nejen v MSTS jsou ale TTP jen víceméně "polovičatou" pomůckou. Je-li záměr stavět tratě dle skutečných předloh, je nutné znát také směrové a sklonové poměry dané tratě. Tyto materiály vlastní ale jen majitelé infrastruktury (SŽDC či ŽSR) a tam se již o ně musí žádat oficiální cestou. Dokumentace ale neobsahuje jen údaje o sklonech a směrech. Stavitelé v ní naleznou dokonce i věci, které jsou pro stavbu tratí víceméně nepodstatné (z jakého dřeva jsou pražce, jaký typ kolejnic je použit v daném úseku atd.) . I zde jsou uvedeny kilometrické polohy všeho, co s tratí souvisí /návěstidla, propustky, mosty, přejezdy ... ). Materiály jsou většinou zpracovány buď v podobě textové nebo v např. případě SŽDC i grafické. Níže uvádím podobu textovou, která je použita u našich severních sousedů ...

Tratove pomery PLK.

Věřte mi, že sehnat uvedenou dokumentaci není jednoduché a běžný "net" zcela jistě nepomůže. :oops:

David

Naposled editoval moderátor:
David Hájek napsal:
Zdravím,
jak tak koukám, bude třeba trošku upřesnit rozdíl mezi TTP a dokumentací se směrovými a sklonovými poměry. ;)

Jak je výše uvedeno, TTP obsahují informace např. o kilometrických polohách návěstidel, přejezdů, délkách nástupišť atd, atd. Vše je primárně určeno pro všechny, kdo se po daných tratích prohánějí v čelech vlaků - strojvedoucí. Samozřejmě se ale tyto materiály hodí i traťovákům, zabezpečovákům apod.

Pro stavitele tratí nejen v MSTS jsou ale TTP jen víceméně "polovičatou" pomůckou. Je-li záměr stavět tratě dle skutečných předloh, je nutné znát také směrové a sklonové poměry dané tratě. Tyto materiály vlastní ale jen majitelé infrastruktury (SŽDC či ŽSR) a tam se již o ně musí žádat oficiální cestou. Dokumentace ale neobsahuje jen údaje o sklonech a směrech. Stavitelé v ní naleznou dokonce i věci, které jsou pro stavbu tratí víceméně nepodstatné (z jakého dřeva jsou pražce, jaký typ kolejnic je použit v daném úseku atd.) . I zde jsou uvedeny kilometrické polohy všeho, co s tratí souvisí /návěstidla, propustky, mosty, přejezdy ... ). Materiály jsou většinou zpracovány buď v podobě textové nebo v např. případě SŽDC i grafické. Níže uvádím podobu textovou, která je použita u našich severních sousedů ...

Tratove pomery PLK.

Věřte mi, že sehnat uvedenou dokumentaci není jednoduché a běžný "net" zcela jistě nepomůže. :oops:

David
Já přístup na portál provozování dráhy mám :-) tudíž sehnat VŠE co jsi vypsal výše není problém dokonce s plánky stanic po celé ČR ,mapkami max.rychlostí atd atd.Ale jak psal Martin chce to ,to samé ale pro tratě ŽSR je problém pokud někdo z východních bratrů nepomůže.
Tom

No písal som na rôzne portály a dokonca aj na oficialne ZSR stránku z odpoeveď nedokážu mi pomôcť. Ja sa normálne bojím či naše železnice su vôbec legálne. A nenašiel sa človek ktorý by mi sukromne napísal že ano mám možnosť to stiahnuť a poslať. :/

Tyto materiály samozřejmě každý správce infrastruktury má (musí mít) a když zvolíme oficiální cestu jako kdysi já, je třeba sepsat důvody proč tyto materiály potřebujeme, zavázat se, že je nebudeme poskytovat jiným než předem uvedeným stranám (jména stavitelů tratí v MSTS) a že je vše určeno jen pro nekomerční potřebu. No a pak je to už jen o tom, jaký člověk bude žádost na SŽDC či ŽSR vyřizovat. Je to tedy hlavně o lidech. ;-)

Ideální je ovšem domluvit si s danými pracovníky osobní jednání a vše jim polopatě vysvětlit.

David

24 let po revoluci jsou železnice stále strategickými cíli potencionálních imperialistických nepřátel, tedy nutno pečlivě posoudit, vyžádat dobrozdání uličního výboru a nejméně dvou sousedů v místě bydliště trvalého i přechodného-řádně nahlášeného. Dále posudek kádrováka a porovnat s činností v ROH, doložit absolvování vojenského výcviku. Zapojení do brigádnické činnosti posuzováno jest pracovníky příslušných organizací po dohodě s poučenými zástupci MNV, VB a KNV. :roll:

Screeny tratě 270 vypadají suprově, ovšem náronost opět půjde o dost nahoru, bude chtít asi nový PC :D...Ale jinak supr práce :)

ML636 napsal:
24 let po revoluci jsou železnice stále strategickými cíli potencionálních imperialistických nepřátel, tedy nutno pečlivě posoudit, vyžádat dobrozdání uličního výboru a nejméně dvou sousedů v místě bydliště trvalého i přechodného-řádně nahlášeného. Dále posudek kádrováka a porovnat s činností v ROH, doložit absolvování vojenského výcviku. Zapojení do brigádnické činnosti posuzováno jest pracovníky příslušných organizací po dohodě s poučenými zástupci MNV, VB a KNV. :roll:

Nikoli. Vytvoření těchto materiálů stálo správce infrastruktury nemalý peníz s čímž souvisí tolik dalších návazných věci, že se nezainteresovaným o nich ani nezdá. :oops:

Ale to nám může být úplně jedno. Jisté je, že ta dokumentace je pro stavbu virtuálních tratí potřebná a zkusit se musí všechno. Chce to jen nebát se optat, případně se po vyhození dveřmi zkusit vrátit oknem (ovšem v jiné místnosti). Tak to holt v životě někdy chodí. ;)

David

David, najhoršie je že ani súdrzi z vlaky.net neodpovedajú  :roll:  :eek:

Screeny tratě 270 vypadají suprově, ovšem náročnost opět půjde o dost nahoru, bude chtít asi nový PC :D...Ale jinak supr práce :)
Nemyslím si, že by to bylo pro PC až tak špatný, je to na úrovni Praha - Děčín.
Jen se hýbalo trochu s kolejema, takže pro aktivitáře, nechat si nové věci až na aktualizaci 26.

Zdravím, po přeinstalu pc jsem nahodil zpět celé msts a u trati 321 mám problém, pokud spustím trať v Praze na hlaváku, tak vyskočí hláška viz. obr.
obr.jpg
Všechny aktualizace mám nainstalované a i soubor se v dané složce nachází. Vše před přeinstalem jelo naprosto v pořádku, nijak jsem do ničeho nerýpal. Nikdy jsem se s tímto nesetkal a ani zde na fóru jsem nenašel řešení. Předem díky za odpověď. (PS. obrázek zde vkládám poprvé, tak se omlouvám za velikost).

Vím, že Martin říkal, že nebude stavět nové tratě, dokud nebudou hotové ty rozdělané, ale nemůžu si odpustit taky příspěvek do diskuse :-) Trať Kolín - Lysá n.L. - Střekov by určitě byla zajímavá, nebo pak Úpořinka, tam se myslím nic nepředělává a skvěle by to doplnilo už existující trať Ústí n.L. - Chomutov. Ale nechám se překvapit. Abych jen neplkal, tak jedna technická poznámka. Na stránkách trati 321 je nefunční odkaz na toto fórum, patrně souvisí s upgradem fóra.

Back
Nahoře