Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Francek: ....ale zas ako autor trate tomu zabráni aby ho ten kupujúci nepožičal svojmu kamarátovi? ..to sa nedá...vieš dobré že veľa ľudí podpíše ani nevie čo je v zmluvách a nikto nič neurobí lebo niekedy to nejde :)

To, co píšeš je vpořádku. To tak beru. Mě jen "zaujal" ten termín "V dobré víře..."

To s tím heslem je fakt vychcaný. Ale pokud se například stalo, že si dvd někdo poctivě koupil a v dobré víře ho pak půjčil kamarádovi a ten zase kamarádovi, kterej ho dal na net, stopa se pak trochu ztrácí...
Stopa se neztrácí. Za porušení pravidel je zodpovědný ten, kdo si to koupil a půjčil dál.

Jinak jak píše Martin, tohle je boj s větrnými mlýny, neubrání se ani žádný gigant. A život je tak krátký, že je škoda času řešit a pátrat po nějakých nepoctivcích. Sami si takto rozhodujete, jestli se bude stavět dál. Respektive jak dlouho budete čekat na další aktualizaci a kolik nového tam toho bude. Když mám období, kdy se neprodá téměř žádné DVD, tak ani není moc nálada na stavění. Pak stavím tempem jako ostatní, sem tam něco a až to bude, tak to bude. O vánocích zájem o DVD byl, všem děkuji a já poté udělal tolik práce jako jindy za několik měsíců. Tohle je už takové nějaké povědomí, že ty celé dny a víkendy u editoru měly nějaký smysl. Můžete se tomu bránit jak chcete, můžete si představovat komunismus, kde vše bude zdarma ke stažení, ale finanční pobídka je finanční pobídka. Pak se člověk i dokáže vybičovat k lepším výkonům.

Ikdyž jste majitelem DVD, obsah je majetkem autora a bez jeho svolení nejste oprávněn tento obsah jakkoliv šířit. ...
Tak nevím, na jaře jsem si koupil novou sekačku na trávu a v dobré víře ji půjčuji sousedovi, aby, si posekal tu trochu trávy, co má před domem. Oj, oj, netušil jsem, že bych to dělat neměl, protože tím připravuju výrobce o zisk. No jo, budu muset pohledat kontakt na výrobce a požádat ho o svolení, abych tu sekačku (která je stále majetkem výrobce) sousedovi mohl půjčovat legálně.

Jirko, když půjčíš SW k nainstalování, tak na rozdíl od zapůjčené sekačky dotyčnému ten SW navždy zůstane a v tom je ten rozdíl.

Co takhle udělat k tratí už i licenční kody a ke každé nové zakoupené trati aj nový licenční kod,bez kterého to nenaistalujete ?,bo tu bude mít zapsané v registrech a pokud by dotyčný chtěl naistalovat,musel by promazat registry a nemyslím si že každý tady umý promazat registry.Pak by jste měli jistotu že to nikdo kopírovat nebude

Myslím si, že půjčit (dát) trať kamarádovi je celkem normální věc, která se mezi lidmi děje běžně a já to neodsuzuji. Ale pokud ten kamarád umístí trať na internet, to už normální není a plnou odpovědnost nese ten, kdo trať půjčil, měl si dát pozor na to, komu ji půjčuje.

... pokud ten kamarád umístí trať na internet, to už normální není ...
Ano, i u výše uvedené sekačky by ji soused neměl půjčovat dál nebo dokonce pronajímat. Ale tyto situace nevyřeší žádné zabezpečení. Vyřeším to ovšem nejsnadněji sám, když ji nebudu půjčovat. Převedeno do řeči MSTS to znamená, že budu tvořit do šuplíku a pro několik velmi spolehlivých kamarádů. Což činím a jak vidíte, nejen já.

Ano, i u výše uvedené sekačky by ji soused neměl půjčovat dál nebo dokonce pronajímat. Ale tyto situace nevyřeší žádné zabezpečení. Vyřeším to ovšem nejsnadněji sám, když ji nebudu půjčovat. Převedeno do řeči MSTS to znamená, že budu tvořit do šuplíku a pro několik velmi spolehlivých kamarádů. Což činím a jak vidíte, nejen já.
Ač se sám neodvažuji považovat za "spolehlivého kamaráda", a jako takový jsem většinou ztratný, s tímto nelze jinak než souhlasit.

Ano, i u výše uvedené sekačky by ji soused neměl půjčovat dál nebo dokonce pronajímat. Ale tyto situace nevyřeší žádné zabezpečení. Vyřeším to ovšem nejsnadněji sám, když ji nebudu půjčovat. ....

Možná by stálo zato popřemýšlet o tom, co má společného zapůjčení sekačky s autorským zákonem! :rolleyes:

Zdravím pánové,
pokud mi někdo napíšete přesné místa, kde jsou v reálu umístěné nové cedulky "Připravte se k vypnutí proudu", tak je tam umístím i v Trati 321.
Cedulky k dispozici mám, ale nemám čas zkoumat všechny tratě, kde mají být umístěné, je to na vás.... :)

Martine, ty by jsi měl každý měsíc chodit do školy se strojvedoucími, aby jsi se dozvěděl, co je kde na tratích nového. Obdivuji tě, že zvládáš na aktuálnosti udržovat ta tvá dvě mega kilometrů. Alespoň i když máme stejné úseky nemáme totéž. Ani úhel pohledu stavitele, ani časové období. A vo tom to je. :)

Spíš bych měl každý měsíc projíždět všechny úseky s kamerou a zaznamenávat změny :D Jenže mám pocit, že pořád jenom něco předělávám, místo toho, abych stavěl nové tratě...

Spíš bych měl každý měsíc projíždět všechny úseky s kamerou a zaznamenávat změny :D Jenže mám pocit, že pořád jenom něco předělávám, místo toho, abych stavěl nové tratě...

Tak už nepředělávej,dokonči co máš rozesratého :D a pak teprve pokračuj

Jsou dvě možnosti. Buď stavět dál nebo jen zjišťovat, opravovat a doplňovat veškeré změny na tratích a tak je udržovat aktuální. Obojí najednou nejde v případě tak rozsáhlých projektů.

Back
Nahoře