Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Nevím co tady pořád vyplakáváte a chcete aktualizaci, až bude, tak bude a basta. Nejlepší je, že o aktualizaci pořád žadoní ti v komunitě "nejvíce aktivní". :eek:

Nevím co tady pořád vyplakáváte a chcete aktualizaci, až bude, tak bude a basta. Nejlepší je, že o aktualizaci pořád žadoní ti v komunitě "nejvíce aktivní". :eek:

Poisone, já o tu aktualizaci nějak nestojím, nebo na ní nějak nečekám. Mě by jen zajímalo co v ní bude. To Zbyněk vždy navnadí něčím a mě tečou sliny....

Buly a spol.: Mě by zase zajímalo, proč jste všichni zvědavý jako stará koza?! To se vážně chcete připravit o překvapení a o ty příjemné chvíle těšení se na aktualizaci? Víte vy vůbec jaké to je "těšit se"? Já sem každý den nenápadně zabrousím, jestli už nastal ten velký den a už se o tom diskutuje, a když ne, tak jdu ven, máme tam jaro! Vy snad nežijete ničím jiným. Ale já se o překvapení nehodlám připravit, takže to prosím z autora netahejte a čekejte. Kdo moc spěchá, musí chodit pomalu.

P.S. Už máte traťové poznání na všech zbylých úsecích tak dobré, že už chcete jezdit nové? Jaká je traťová Vvýj. v Krasíkově směr Zábřeh, a kde je umístěná? Kde v trati se na trase Praha-Děčín nachází stanice s "Péčkovými" návěstidly, je-li nějaká? Nedakonice má společné se stanicí Břeclav co významného a co naopak společného nemá?

Už jsem na židli seděl, ale prostě nešlo, než se zvednout a na zadek se posadit údivem znovu! :eek: Tedy, údivem i obdivem :cool: :D

Nedakonice má společné se stanicí Břeclav co významného a co naopak společného nemá?
Tak řekl bych, že Nedakonice a Břeclav mají společnou určitě první polovinu stanice střídavou soustavu 25 kV / 50 Hz, ale druhá polovina je elektrizována stejnosměrnou sostavou 3000 V.

Pepa asi myslel, že Nedakonice mají půlku stanice pod stejným napěťovým systémem jako Břeclav a druhou půlku 3kV ss.

Teda Martine, poznal jsem na fotkách most za Mokropsama. Na jiném obrázku nahoře na skále je myslím obec Tetín, kterou já ignoroval. Ale kde je ten kamenný nadjezd, netuším. Ale podle okolí bych opět tipoval před Berounem, jen jestli tam nemá být jiný nadjezd. Videa mám doma. Já jsem právě na soustředění v Ostravě (fidli fidli), tak se nepodívám. Ale že máš ty fotky v opačném pořadí, aby jsi zmátl nepřítele. :)

Tak řekl bych, že Nedakonice a Břeclav mají společnou určitě první polovinu stanice střídavou soustavu 25 kV / 50 Hz, ale druhá polovina je elektrizována stejnosměrnou sostavou 3000 V.

Toto je správná odpověď a Pepa z Nuslí pochopil. :-) Bohužel žádná odpověď nepřišla od nedočkavců. Jsem tedy naivní, že teď pilně pilují poznání. :D

nějak jsem to nepochopil, kde je v Břeclavi styk napěťových soustav st 25 kV / ss 3 kV
styk je v Nedakonicích a u Břeclavi je jedině na hranici s Rakouskem st 25 kV / st 15 kV 16,7 Hz

Když shrnu poslední příspěvky,tak jsme nedočkaví a přitom těšení má takové kouzlo. Martinovi gratulujeme a přitom by jsme měli spíš děkovat. Gratulovat můžeme hlavně sami sobě, protože mám pocit,že nejlepší stavitelé, modeláři i skinaři pracují na tratích bývalých ČSD. Co mě ale mrzí,že se s největší pravděpodobností nedožiju 50.narozenin téhle tratě. Úplně to vidím,jak se Martin omlouvá, že žádná aktualizace nebude,protože všechny tratě má hotové v aktualním kabátě. Že chtěl dodělat VRT, ale nemůže. Opět byly zastaveny dokončovací práce na tunelu Cecilka pod Brnem,protože se krtci prohrabali betonem primárního i sekundárního ostění a komise zjišťuje,zda za to může projektant zhotovitel nebo jen kvalitní drápky podzemního hmyzožravce.

nějak jsem to nepochopil, kde je v Břeclavi styk napěťových soustav st 25 kV / ss 3 kV...
Vysvětlím. Co má společného Břeclav s Nedakonicemi? Celá Břeclav má střídavinu 25 kV / 50 Hz, kdežto Nedakonice jenom půlku. Polovina Nedakonic má stejnou napěťovou soustavu jako Břeclav.

Jinak řečeno, Nedakonice jsou druhou stykovou stanicí po Kutné Hoře. Rozdíl je v tom, že v KH se lokomotivy na nákladech přepřahujou, ale přes Nedakonice jezdí obojživelné lokomotivy.

A už bylo dost OT, nezasírejme Martinovi vlákno.

Toto je správná odpověď a Pepa z Nuslí pochopil. :)
Děkuju moc.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře