Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
To ti hele možná odpovím i já :). Za Hořovicemi trať končí, takže další pokračování je nejspíš úmyslně "zakázané" ;)
Ahoj, tak to je nějvětší hovadina, jakou jsem při tvorbě aktivit slyšel. Nic ve zlém. :) :)
Stojí i přesto, že end bod posuneš před poslední návěstidlo?
Jasně, na konci koleje je návěstidlo a i když jsem trasu nechal úplně do konce koleje, či jsem ji zkrátil těsně před poslední návěstidlo na konci koleje, výsledek je furt stejný. Toto je stará věc, kterou testuju pokaždé, když mi někde zůstane viset traffic. Ten bod vlevo je výchozí bod hráče, traffic má až do konce, je to blbě vidět.

Ahoj, tak to je nějvětší hovadina, jakou jsem při tvorbě aktivit slyšel. Nic ve zlém. :) :)
Sice nechápu proč by to měla být hovadina, ale když tam svítí červená i volné jízdě, tak pro traffic tam těžko bude svítit něco jiného.
Nic ve zlém. :)

Sice nechápu proč by to měla být hovadina, ale když tam svítí červená i volné jízdě, tak pro traffic tam těžko bude svítit něco jiného.
Nic ve zlém. :)
Tak ve volný jízdě je to snad jasný, když není postavená trasa ( stačí jen používat hlavu )

Ach jo, chlapi, kdybych věděl, že nejde o chybu v trati, tak píšu do vlákna aktivit o pomoc. Prostě je blbě nalinkované návěstidlo, proto tam svítí stůj, né že je zakázaná jízda kvůli konci tratě, proto ta hovadina. :-) Nicméně základní informace už je zase o stránku dříve někde v pozadí. Martine hlásím další chybu zde:
Pha hln.jpg

Dane sorry, na hlášení chyb je jiné vlákno. :)
Ale stejně nechápu, proč by to musela být hovadina, kdyby autor trati tam dal úmyslně trvale Stůj,
1) aby aktivitáři natahali trasy až na konec trati do pouště, ale končili je v místě, kde je okolí trati hotové. ;)
2) Ta chyba není v linkování ale v zaškrtnutí položky odjezdové návěstidlo. Pokud by tomu tak nebylo, svítila by tam sice žlutá, ale zase by neodpovídaly pruhy na návěstidle. Tak prostě funguje návěstní script. Bohužel řešit by to šlo pouze buď jiným modelem návěstidla s odpovídajícími pruhy nebo vložením dalšího návěstidla. A obojí, vzhledem k tomu že kousek dál trať končí, se mi zdá zbytečné. :)

Tak si to mysli, kecáš do všeho ale nepřemýšlíš co píšeš.
Klídek! :)
Otevři si editor trati, v Hořovicích si odklikni u toho návěstidla první položku "Odjezdové návěstidlo" a ulož.
Pak si spusť simulátor, vyber třeba žehličku a trasu Hořovice - Praha. Až se to načte přejdi si na stanovišti a jeď. Možná, že tě zaujme, na kolika návěstidlech svítí povolující návěst. Na odjezdovém bude "Výstraha" a když stiskneš klávesu "G", výhybka před tebou se přestaví a na návěstidle se rozsvítí "40 a volno". A na dalším návěstidle (tom, o které se jedná) svítí "Výstraha". A to vše přestože trasa je z Hořovic do Prahy! :cool:

PS: To, že ve volné jízdě všechna návěstidla, jejichž link nezasahuje do jiné cesty dovolují jízdu, a naopak v aktivitě zase všechna, přes které nejde nějaká trasa, jí zakazují, patří k základním znalostem MSTS.

Naposled editoval moderátor:
PS: To, že ve volné jízdě všechna návěstidla, jejichž link nezasahuje do jiné cesty dovolují jízdu, a naopak v aktivitě zase všechna, přes které nejde nějaká trasa, jí zakazují, patří k základním znalostem MSTS.
Neé, jsou i tratě, ve kterých je základní poloha návěstidel volno. Každá sada návěstidel to může mít jinak.

Ano. Jde o návěstidla krycí a oddílová návěstidla automatického bloku!
Podstatné je vědět jak vůbec smysl návěstní soustavy funguje.
Ale nééé, nevymýšlej blbosti. Proč musíš mít furt poslední slovo? I někteří čeští autoři mají návěstní soustavy koncipované jinak. Už jsem to tu psal. Viz příspěvek 1308. Ale to je jejich záležitost a naše řeči o tom, a ještě ve vláknu na jiné téma, jsou zbytečné a nesmyslné.

Poslední stanice na trati je vždy problém. A s Danem jsme to už řešili mnohokrát. Například u mě Tábor. V aktivitě se mu traffic nedostal ani k peronům za cestové návěstidlo. Nepomohlo ani smyšlené další oddílové návěstidlo směrem na Soběslav a pomohla až smyšlená výhybna na konci trasy s návěstidly. Pamatuji si na Dolní Lipku, když byla poslední stanicí směrem na Hanušovice. Nešel postavit tímto směrem ani odjezd ve volné jízdě. Vše začalo normálně fungovat, až když byla postavená další stanice (nákladiště). Jinak zatrhnutím zatržítka "odjezdové návěstidlo", tím se kromě pruhů mění vlastnosti aby se neudělal blok, když osadím označník pro rušení omezení rychlosti návěstidlem. Tedy pokud bude stanice, kdy na vjezdu se budu rozdělovat do dvou tratí a budu potřebovat za vjezdovým zhlavím zvyšovat rychlost a dát v pokračování koleje skrytý označník, aby mi zrušil omezenou rychlost vjezdovým návěstidlem, tak pruhy nepruhy, vjezdové návěstidlo musím označit jako odjezdové, jinak v místě skrytého označníku by tento fungoval jako návěstidlo a v případě jízdy na blok by došlo k projetí neviditelného návěstidla v poloze "stůj".

Poslední stanice na trati je vždy problém. A s Danem jsme to už řešili mnohokrát. Například u mě Tábor...
Tábor byl případ na odjezd do jednokolejné tratě, ale zde jde o klasickou jízdu vlaku do "konce světa" na dvojkolejné trati, kde je návěstidlo jak v konci koleje, tak ale i vjezdové.
nav trat.jpg
nav trat2.jpg
Dane sorry, na hlášení chyb je jiné vlákno...
To je pravda, ale zase až tak od tématu to není na? Hold jsem se sekl ve vlákně. :)
QUOTE="vechtr, post: 178994, member: 4223"]
1) aby aktivitáři natahali trasy až na konec trati do pouště, ale končili je v místě, kde je okolí trati hotové. ;)[/QUOTE]
Toto je právě ta hovadina co jsem měl na mysli. Co takhle když stojíš ve stanici Hořovice, kde projíždí náklad a díky ukončení trasy kvůli stůj ti zmizne prdel vlaku před xichtem. Mimochodem, krajina za Hořovicemi je. :) :)

Jinak všeobecně pro testery. Pánové, nepoužívejte jako argument volnou jízdu. MSTS má být vlakový simulátor, takže s provozem se vším všudy. Tstováni tratě ve volné jídě je jen v případě, že: Kontroluji kosmetické věci jako stromečky, domečky a vše kromě nastavení návěstidel. Když testuji trať tak právě vznikají aktivity jako je tomu například na DVK s manipulákem a nebo Pardubice na Zbyňkově trati, kde právě řešíme nově dodaná návěstidla, je třeba prověřit posuny do vedlejších (nákladních) kolejí, vleček atd, atd... Jízda z A do B bodu totiž řeší jen návěstidla na hlavní trati a pak lezou kostlivci ze skříně, v úsecích kde je třeba už několik let postaveno. :)

Ahoj Martine, tak dělám na aktivitě a jsem zrovan na úseku Praha - Ostrava, konkrétně teď v Drahotuších a musím moc pochválit změny v trati, ale...
Ach jo, ty statické objekty vozidel v trati, co jsi nacpal i do míst, kde nebyly a nebo byly, ale nějak jsem se tam dřív nedostal. :-) Takže:
Proč máš v Praze Rdotín ve šturcu (na vjezdu od Krlštejna vlevo) tu mašinu tuším 121 nebo co tam je..., kolej traťovky, stává tam MUV, ale budiž, v Pardubících a to už se chystám napsat dlouho, na nákladní koleji za posl. nást. od budovy ti stojí souprava ČD Bdmtee, tam by byl statický objekt vozů opodstatněn, ty vozy tam snad přireznou ke koleji, ale ne tydle, stojí tam Bh + Bai 4 dveř. teď za posl. rok, vozy armády:
Pa hln.jpg
Dále ty Uacs v Lipníku, tak to nevím, na co by tam stály vozy ČD Uasc. buď pracovní vozy Ubytovací atd., nebo vozy Eas-u se dřevem, či bez, to si ale snad ošéfne každý začínající tvůrce aktivit. V Drahotuších jsi na vlečku štěrku drbnul taky statický objekt, tak si pokládám otázku, jestli chceš, aby se vůbec daly dělat aktivity s náklady, tam se běžně manipiluje a odstavují se vozy, ale povětšinou Faccs, ale stejně, když pojedu manipulák, co tam vlastně mám dělat, když nacpeš na jednu z mála vleček co máš v trati statický objekt. Já pochopím vozy v Ostravě, Olomouci, Třebové na nákladních kolejích, jasně, velká stanice a je to pomoc pro dardu na FPS, ale naco v malých stanicích? Nic ve zlém, doufám, že jsem tě nijak neodradil do titěrné práce na trati, kterou mám od prvopočátku vzniku, ale byla by škoda udělat kosmetický paskvil s hafem kilometrů jen na volnou jízdu, nebo EC IC aktivity. Jinak se chci zeptat, to dělá jen mně, že na trati, kde je 160 a mám volnou trať, tak mi v některých nádražích na vjezdu svítí žlutá (120) a na odjezdovém bílá (40) a když vjedu do nádraží přehodí se na odjezdovém volno (zelená s maximaálkou)?
Dan

Tak Suhdol, Jistebnik, totéž. Kurnik Martine zauvažuj na smazáním tech vozů mimo velké stanice, k rampě v Jistebníku taky nenajedu, i když se tam už dneska nejezdí a jsou tam stavebniny, či co to je. Studénka je jak v reálu a odbočka na trať do "Kopru" taky pěkně prokoukla.

Naposled editoval moderátor:
Dane, ono jde o to, že spousta lidí nehraje aktivity, ale pouze volnou jízdu, nebo (jako i já) si vytvoří jednoduchou aktivitu z bodu A do bodu B bez trafficu a pro takové uživatelé jsou odstavené statické vozy zpestřením jinak nudné jízdy.
Chápu, že do aktivit si nastrkáš vozů kolik budeš chtít, ale my co aktivity s provozem nehrajeme, uvítáme alespoň ty odstavené statické vozy.
Pokud Ti umístění některých vozů v trati nevyhovuje, není problém to upravit, napiš mi kde mám jaké vozy vyměnit, nebo odkud a kam je mám přeparkovat a já se to pokusím vše do příští aktualizace splnit, ale upozorňuju, že mazat nic nebudu, pouze vyměním za jiný typ, nebo přeparkuju na jinou kolej (případně do jiné stanice).

Back
Nahoře