Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Matese nechte na pokoji. Časově nestíhá ani to co by chtěl tvořit sám. Nehledě k tomu, že pro Slovensko by mohli modelovat modeláři ze Slovenska. Ale Nebulus také vše nemůže dělat sám.

Mates opravdu nestíhá,a to převelice.Touto cestou dávám na vědomí,že co jsem poslední dobou přislíbil chci udělat,ale nevím kdy.Musím ošidit některou jinou činnost,kterou také chci dělat.Tak prosím mějte trpělivost.

Po deseti letech končím s přepravou cestujících autobusem a začínám s přepravou nákladů a jelikož mám tak rád ty koridory, pustil jsem se rovnou do jejich tvorby i v reálu, abych nezůstal jen u virtuálního stavění v MSTS. :D
Ta hromada štěrku, kterou jsem včera navozil z kamenolomu, se použije se k modernizaci nádraží v Plzni, tak jsem rád, že mám i reálně nějakou zásluhu na tvorbě koridorů v ČR :D
IMG_20150622_105305.jpg

Ahoj, chci se zeptat jestli se plánuje už nejaká aktulizace pro tuto trať, třeba s prodloužením do Českých Budějovic, díky moc

Ahoj všem,

potřeboval bych prosím poradit, mám trať 321, trať funguje bez problémů, ale používám v ní Trainset BP, když trať spustím a chci jet s jednotkou Panter, nebo s řadou 380, tak se hra načte, ale když přepnu na venkovní pohled tak se mi objeví hláška: Instrukce na adrese 0x006d8e9e odkazovala na adresu paměti 0x000000427 s pamětí nelze provést operaci read.
Ahoj, no podle mě to nevypadá na chybu v trati, ale chybu v tvém systému v PC, tato hláška vyskakuje když např. nestíhá nějaká RAM, mně např. když odešla jedna do páru. :-)
Dan

Ahoj, chtěl bych se vás všech zeptat na názor, co by jste řikali, kdybychom požádali Martina, aby do oblasti Studénky umístil nějáký památník připomínající tragédii z roku 2008. Pokaždé když tak jedu, tak si na to vzpomenu, ještě se mi nestalo, abych na to zapomněl. Myslím, že by to bylo hezké a i smysluplné ...

Díky za názor

Chlapi, už tak je na 321 objektů na čtvěrec jako prase. Martine, konkrétně Košice jsou brutál, chtělo by to zvážit, zda domečky někde v dálavě stojí za to do tratě umístit, dále ke Košicím, proč tam máš narvaný RegiJet? Ano teď tam jezdí, ale tím jsi trať konkrétizoval do velice omezeného období a navíc, ty vozy jsou fakt vysoce náročné a už když vjíždíš do Košic a nemáš tam žádný traffic, tak MSTS pěkně grabuje. :-) Já musel osazovat skoro vše LowPoly a i tak se stane, že MSTS selže s hláškou selhání vozidla do světa. Chystám R 440 a tím jsem projel úsek Košice - Bohumín a Praha - Ústí n/L. - Klášterec, parádní trať, ale zase, proč máš někde na druhém břehu Labe hafo baráčků? Před Ústím mi klasicky zmizí polovina krajiny, jinak jinde všechno jede jak má, až zase na naplácané objekty vozů ve výtažných a tuším Kadaň Prunéřov, nejsem si ale teď jistý jsi navalil vozy s mašinou i k jediné rampě v nádraží, takže zase znemožněno dělání manipuláků. :-) Takže znova, smazat všechny statické vozy (čturcy, výtažné), nechat jen popřípadě na průjezdných nákladních kolejích v nádraží, kde je samozřejmě obsazená vždy nějaká kolej a na posun to nemá vliv. Ale zpět k těm památníkům, težko si ve 160 všimnete nějaké pamětní desky někde mimo trať, ani na BP nemáme památník ve Stéblové a tan je vidět krásně z vlaku i v rychlosti 100 km/h.. A zase, při počtu objektů na čtverec, každý baráček, památník navíc... :-)
Dan

Ahoj, chtěl bych se vás všech zeptat na názor, co by jste řikali, kdybychom požádali Martina, aby do oblasti Studénky umístil nějáký památník připomínající tragédii z roku 2008. Pokaždé když tak jedu, tak si na to vzpomenu, ještě se mi nestalo, abych na to zapomněl. Myslím, že by to bylo hezké a i smysluplné ...

Díky za názor
S tím ani Martin, který bydlí v Plzni ani já neuděláme. Ale myslím si, že nafotit a vymodelovat je práce na odpoledne i pro začátečníka. (pokud tedy je schopný vytvořit model do MSTS v měřítku) Pak je rádi do trati umístíme.
Ale když už, tak raději bych byl, kdyby to vymodeloval někdo pokročilý i s tím silničním nadjezdem a neuškodil by i nějaký barák kolem. Když už tam bude někdo fotografovat. Nehledě k tomu, že nějakých stavebnic silničních nadjezdů moc nemáme a každý nadjezd je těžká improvizace. A na Ostravsku těch nadjezdů je požehnaně, až se děsím těch slepovánek z toho co nabídka MSTS dá.

Zrovna konkrétně v té Studénce, je nadjezd v MSTS podle mého názoru velmi realistický.

Památník, proč ne, každopádně z vlaku moc vidět není ve vysokých rychlostech, už vůbec ne při obsazené koleji vedle hlavní koleje.

...Hm, to bude paráda, Studénka z obou stran obehnaná památníky. Děsné místo...

A možná bych ještě chvilku počkal, třeba ještě nějaké přibudou a sfoukne se to pak z jedné vody načisto.
To je teda nářez...

Chlapi, už tak je na 321 objektů na čtvěrec jako prase. Martine, konkrétně Košice jsou brutál, chtělo by to zvážit, zda domečky někde v dálavě stojí za to do tratě umístit, dále ke Košicím, proč tam máš narvaný RegiJet? Ano teď tam jezdí, ale tím jsi trať konkrétizoval do velice omezeného období a navíc, ty vozy jsou fakt vysoce náročné a už když vjíždíš do Košic a nemáš tam žádný traffic, tak MSTS pěkně grabuje. :) Já musel osazovat skoro vše LowPoly a i tak se stane, že MSTS selže s hláškou selhání vozidla do světa. Chystám R 440 a tím jsem projel úsek Košice - Bohumín a Praha - Ústí n/L. - Klášterec, parádní trať, ale zase, proč máš někde na druhém břehu Labe hafo baráčků? Před Ústím mi klasicky zmizí polovina krajiny, jinak jinde všechno jede jak má, až zase na naplácané objekty vozů ve výtažných a tuším Kadaň Prunéřov, nejsem si ale teď jistý jsi navalil vozy s mašinou i k jediné rampě v nádraží, takže zase znemožněno dělání manipuláků. :) Takže znova, smazat všechny statické vozy (čturcy, výtažné), nechat jen popřípadě na průjezdných nákladních kolejích v nádraží, kde je samozřejmě obsazená vždy nějaká kolej a na posun to nemá vliv. Ale zpět k těm památníkům, težko si ve 160 všimnete nějaké pamětní desky někde mimo trať, ani na BP nemáme památník ve Stéblové a tan je vidět krásně z vlaku i v rychlosti 100 km/h.. A zase, při počtu objektů na čtverec, každý baráček, památník navíc... :)
Dan

Dane, domečky v dálavě jsou téměř vždy sloučené modely, které zabírají jen minimum objektů a trať díky nim vypadá mnohem lépe i pro ty, kteří tak rádi používají mnou nenáviděný vrtulníkový pohled...
Ten RegioJet v Košicích být musí a to ze dvou důvodů, zaprvé ho mám rád a v trati prostě nesmí chybět a za druhé nikde jinde ho umístit nelze, už by mohl parkovat jedině v Bratislavě a tu zatím postavenou nemám, takže zbývají Košice.
Navíc jsem ho tam nepřidal jen tak, nejdříve jsem odstranil vozy, které tam předtím byly zaparkované a místo nich jsem dal RegioJet, takže na náročnosti stanice se nic moc nezměnilo.
A jestli jsem tím trať konkrétizoval do velice omezeného období, to je mi úplně jedno :D Takhle to nesmíš brát, to by v trati nesmělo být ani hlášení staničního rozhlasu, ani staré úseky, které jsou již zmodernizované, nebo krásné Nové Spojení, které je v současnosti počmárané od sprejerů...... :)

Díky za názor

Zdravím,
pomník již delší dobu nafocen je a nejen on ...

studenka_objekty_1.jpg pomnik_studenka.JPG

http://www.simtrains.eu/trate/davca/davca/obrazky/Studenka_pomnik.zip

Na snímky pomníku, který zřejmě časem vznikne i na opačném zhlaví žst.Studénka :( si bude ještě třeba počkat.

David

Back
Nahoře