Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Orientační bod je ta klikatá cesta přes koleje. Ale také netuším ,do jakých končin koleje protahuje. Posázavský Pacific to asi nebude. :)

Já bych taky zkusil tipnout. Pokud je to opravdu Sázava (nikoliv Moravská Sázava a tam mě nic nenapadá), trať je dvojkolejná, tak jsou dvě lokality, kde jde dvojkolejná trať kolem řeky Sázavy. Od Senohrab do Čerčan ve směru na Tábor a od Žďáru nad Sázavou po Světlou nad Sázavou na havlbrodské trati. Tudíž bych si tipnul na ten spodní obrázek. Přibyslav zastávka.

Přibyslav ani náhodou. Tam řeka není tak blízko v celé délce. I ta silnice Martinovi vede v jiném uhlu přes řeku i má jiné stočení přes trať, respektive vede hodně šikmo rovně. Spíš se přikláním k názoru Michala, že je to trať do Bruselu :) :) :) Na Sázavě jsem na mapě podobné místo nenašel. To co píše Francek je, ale nejpodobnější.

Ano, je to u Perštejna... tuto stanici jsem dělal do Railworks, a ten most a přejezd si pamatuji :-)

Jasně, už jsem to všechno našel. A uprostřed teče ta Sázava, jak psal.:) Taky mě to mohlo napadnout, že posledně skončil v Klášterci, tak jede dál. No, naberou volů a aby se pak člověk s něma trápil. Lepší už to se mnou nebude.:rolleyes:

Bohužel je to stále záhada i pro mě, nechápu proč hlavně mezi Berounem a Hořovicemi, kde nic zvláštního není, se FPS pohybuje v polovičních hodnotách, než na jiných náročných místech...
Je to už delší dobu,co psal Martin tohle,tak možná to je už vyřešené,ale dneska když jsem jel z Hořovic na Prahu,měl jsem pocit,že když jsem před Berounem najel na staré koleje,obraz se jakoby uklidnil. Napadlo mě - Nemuže to nízké FPS způsobovat kombinace vyššího počtu objektů a koridorové tratě (není náročnější než ta stará? ). U Zvolena odhaduju,že koridorová trať není. Nejspíš je to celé blbost,ale to "co kdyby?"mě přimělo to napsat.

Já si spíš myslím, že je to nahromadění databáze. Tiles (krajina) to určitě není. Kombinace třeba návěstidel a linkování vz.velikosti objektů a textur (to dokáže shazovat v určitých místech i kamery), linkování nákladních kolejí, osobních kolejí (všechno dohromady), hodně dělá k tomu nahromadění databázových cest (silnic) pohyblivým provozem a pak stačí kolikrát jeden "špatně umístěný" zvukový sloup a vzhledm k načítání v jednom okamžiku to FPS vezme rychle směr k zemi. Zvlášť v kombinaci se zvuky kolejnic. A to si řeknete, je tam pár objektů. Zvukové záležitosti dokážou udělat hodně zle. Tady nejde o to, že by člověk umisťoval něco záměrně zle. Ale netuší, co se bude s čím načítat a holt se to sejde. Zvuky jsou všeobecně v MSTS slabá záležitost. Ale rozhodně nechci říct, že někdo vyrobil špatně zvuky, spíš to zařazuju na vrub podstaty konstrukce programu MSTS jako takového, ale taky i částečně proto, protože to přesně nevím. Když otevřete editor trati a jedete po krajině nízko nad zemí, dochází různě nepravidelně k záškubům a následnému pozorovatelnému načítání exponovanějších čtverců. Někdy víc, někdy míň. Dokáže to někdy i editor shodit. V tom místě je nejvíce pravděpodobné, že "ostrá" hra bude mít náchylnost k pádům. A to i v případě, že se nezdá podle počtu objektů, že by byla nejbližší krajina hodně exponovaná statickými objekty. Databáze se načítá jinou rychlostí. Např. předvěsti (autobloky) musí vidět na návěstidlo, aby svítily správně znaky. Objekty statické taky jinou rychlostí. Musel by si někdo sednout, vygenerovat si nějaký terén, a začít stavět trať, nalinkovat databázi a pak krajinu, až ke kýženému cíli, ale při každém kroku, kdy něco přidá, projíždět a sledovat FPS. No to ale je záležitost pro analytika. Potažmo pro blázinec. A tohle jen vycházím z volných jízd po trati. Vezměte si, jak to škubne, když vám někde v aktivitě naskočí traffic. A co to udělá s FPS. A tohle všechno, když sečtete do jedné kupy, to je vražedná kombinace.

Když jsem stavěl Ostravsko, tak jsem měl v editoru místa, kde se nedalo pohnout kamerou, jak se stále něco načítalo a tady osazovat nějaké objekty a že se jich muselo osadit nad 1500, to bylo kolikrát na vyhození počítače oknem, jak nervičky pracovaly :) . Pak jsem byl zvědavý, co tohle udělá ve hře a vše bylo naprosto plynulé a v pohodě. A to jsem se tam projížděl s hodně žravým Railjetem. Ještě že tak.
Ale i tak mám pocit, že jak se zvětšuje plocha tratí, že vlaky jezdí pomaleji, respektive tratě fungovaly i na dnes už naprosto nevyhovujících počítačích. Takže velikost databázových souborů na celkové FPS vliv mít může, že se zhorší tam, kde se například celé roky nic nového nepostavilo.

Už pánové nemusíte moc řešit FPS, zvuky atd., nastal daleko větší problém.
MSTS si asi řeklo, že už stavím dost dlouho a nedovolí mi dále pokračovat, respektive jsem asi naplnil kapacitu souboru Tsection.dat a nejdou mi pokládat dynamické koleje, bez kterých se kolejiště stavět nedá.
Když někde na trati několik kusů dynamických kolejí smažu, tak zase někde jinde můžu stejný počet umístit, abych tedy mohl pokračovat ve stavbě, musel bych zároveň některé úseky mazat, což je trochu blbost...
A pokud mi někdo doporučíte program Dynatrax, který právě tyto dynamické koleje dokáže přeměnit na klasické koleje (přesně to co potřebuju), tak vás rovnou zklamu, v mé trati ten program nefunguje, vypisuje chybové hlášky a tím to končí, už jsem ho zkoušel.
Takže to vypadá, že Stavitelxx dokončí krajinku tam kde chybí, nějaký úsek smaže, aby mohl dostavět Plzeňsko a odejde na zasloužený odpočinek...

Kolik že máš Martine kilometrů tratí ? Protože jsi psal, že já mám tsection.dat větší. Takže asi jen dynamickými kolejemi to nebude. A ty se navíc nenecháváš ukecat lokálkami, které jsi nikdy neplánoval, jako já.
Ještě bych vyzkoušel editor OpenRails. Ale já se do něj ještě ani nepodíval. Nemám tušení, jestli se v něm dají pokládat koleje a zbytek pak dotvořit v editoru MSTS.

Ano ty máš Tsection.dat větší, ale zase máš menší Tsection v Globalu, protože tam nemáš nadefinováno tolik kolejnic, jako já, což taky může mít vliv na celkový stav.

Back
Nahoře