Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Ahoj.
Doufám, že se to nějak vyřeší. Na druhou stranu, každý projekt někdy dosáhne vrcholu, takže pokud nejde stavět kilometricky, možná by nebylo do věci dodělat restíky, krajina do Budišova, kolem Valmezu a jiné odchylky v nádražích. :-) Nicméně, 321 je super trať a vůbec by mne nenapadlo, že má MSTS nějaké omezení do rozsahu. Snad to vyřeší OR. Já už taky dodlěávám resty v aktivitách a chystám se na OR. Aktivity v MSTS již bohužel nesimulují ani tak provoz na dráze, ale simulují jakým různým způsobem padne hra samotná. :-)
Dan

To padání je bohužel stále častější. Kdyby to aspoň napsalo z jakého důvodu. Jinak mi to s 321 hodně mrzí, když už se konečně trať začala přibližovat směrem k Plzni.

Restíky určitě dodělám, ať už předělání Ostravska, krajinu do Čierné nad Tisou, do Benešova atd., ale kolejově už se nikam pokračovat nebude, na propojení ValMezu s Púchovem můžete zapomenout, na Budějovice taky, ani Budapešť nebude...

Já jsem jen zvědavý, jestli se někdo znalý ozve s řešením. Já jsem také zkoušel kdysi dávno použít Dynatrack a mám pocit, že se to také někde zaseklo. Jenomže tam jde nějak nastavit, aby se dynamické koleje vyměnily jen v některých čtvercích a tak mi to kdysi v počátcích udělal jeden polský uživatel, kdy mi dynamiky vyměnil jen z Prahy do České Třebové. Ale jak to udělal, na to jsem nepřišel. A to by určitě Martinovi pomohlo, kdyby to zkoušel jen po kouskách. Takto by nemusel rušit nějaké odlehlejší tratě.
Například já mám z dynamických kolejí kromě nádražích, ještě postavené všechny jednokolejné tratě, kde jsem všude dodržoval výkresový poloměr oblouků. Takže také mohu očekávat podobný problém. Martin s Xtrackovým kolejivem vyskládá cokoli, ale já s omezeným počtem kolejových dílů bych se bez dynamik vůbec neobešel. Na druhou stranu, kdybych například Ostravu hl. n nevyskládal s dlouhých dynamických obloukových kolejí, tak tam vznikne tolik objektů na čtverec, že by už nebylo místo na osazení objektů a budov v okolí.

No viděl bych to tak. Košice - Čop, pak je otázkou zda holt nevyrušit lokálky a za další, je tu reko Ostravska. Nebo další možností je 321 rozdělit, dejme tomu na Česko a Slovensko. Nebo na reko úsecích se uplně vzdáme reality a Martin poskládá koleje bez dinamiky.

Já bych s Alcaponem asi souhlasil, kdyby nebylo jiné možnosti a už nešlo dále stavět, aby se celý projekt rozdělil na český a slovenský. Uvolnilo by se hodně volných Km pro další stavění tratí v ČR (stejně tak v SK) a nemusely by se žádné tratě rušit ...

Ale tratě jen tak rozdělit nejde. Spočítejte si, kolik je čtverců na Slovensku a kolik v Čechách a na Moravě. A na mazání každého je třeba asi 10 minut práce. To nejde jen odebrat World a Tiles, Databázové soubory jsou pro celou trať. Já bych takovou práci ručně dělat nechtěl. To je opravdu lepší řešení vymyslet převod dynamických kolejí, jak to ti přátelé v Polsku dělají.

Podľa mňa by sa mohol zrušiť úsek Košice - Čierna nad Tisou, tento úsek bude aj tak v trati ZSR 191-193 - aspoň dúfam ...

...pak je otázkou zda holt nevyrušit lokálky a za další, je tu reko Ostravska.
K Ostravsku, kvůli tomuto uzlu mám trať 321 a vlastně na tomto základě i vznikla. Jinak rušit lokálky? PROČ? To je jak zrušit všechny dieselové lokomotivy, osobní vozy mimo IC z trainsetu a tvrdit, že koridor stačí a mimo vozy IC a pár osobních nic nepotřebujem. Trať přeci tvoří vše kolem a mne nebaví jezdit jen IC / EC atd, atd... Takže pro očesávání tratě od spestřujících bočních tratí rozhodně nejsem, bylo by to spíš na škodu.

Žádné rozdělování tratě nebude, to prostě v MSTS udělat nejde, jedině bych musel trať zakonzervovat tak jak je teď a začít stavět novou trať, něco jako Trať 321_v2, ale to nehrozí, na to už jsem moc starý. :D
V úseku Košice - Čierna nad Tisou moc dynamických kolejí není, smazat tento úsek by mi pomohlo jen minimálně, stejně tak lokálky, to by taky nemělo téměř žádný účinek.
Asi to mnoho lidí neuslyší rádo, ale nejvíce dynamických kolejí obsahuje úsek z Púchova do Bratislavy, takže pokud někdo zkušený nepřijde s řešením, jak eliminovat dynamické koleje v trati, úsek do Bratislavy z Tratě 321 zmizí, protože pro mne je na prvním místě postavit Plzeň a Cheb, když to jinak nepůjde, Bratislava se musí obětovat...

No, Bratislava je na trati BP a upřímně, úsek Púchov - Bratislava, nemá krajinu, takže obětovat tento úsek není až taková tragédie (ale spoň pro mne :-) ) a třeba se hecnou kluci na trsi ŽSR 130 a ten úsek někdy udělají, i když na aktualizaci do Nových Zámků čekám jak na Boží smilování více jak rok, tam už krajina prý je je... No uvidíme co bude... :-)

Tak namísto spojení Bratislavy přes Púchov by se mohl postavit úsek Kúty - Bratislava je to kratší, alespoň podle mapy 321 a zůstala by i Bratislava.

prvním místě postavit Plzeň a Cheb
Trat do Chebu povede z Plzně nebo odjinud? Tedy pokud se mohu zeptat.

... ale to nehrozí, na to už jsem moc starý. :D
....
Tak co mám pak říkat já. :) :) :)
Ale je pravda, kdo už jednou postavil nějaké víc než desetileté veledílo, asi by těžko začínal znovu od píky, aby se upsal na dalších 10 let, doufajíc, že v jiném simulátoru těch kilometrů půjde postavit víc. Jen ať štafetu přebere někdo nový, odpočinutý.
No nic, jdu pokládat u sebe v BP další dynamické koleje a zvědav, kdy já narazím na strop.

Když jsem s MSTS začínal,bál jsem se každé aktualizace,že něco udělám blbě a trať mi nepůjde a tak jsem měl na počítači 321 2x. Aktualizaci nahrál jen na jednu a když to chodilo, nahrál i na druhou. (pro příště). Když jsem se rozkoukal,ukončil jsem jednu po 24.aktualizaci proto, abych měl trať i v období po dostavbě Nového spojení, ale se starým Přerovem, Ústím n. Orl. (to mám bohužel jen ve velké výluce) a s 2tunely v Mostech. I to by mohla být jedna z cest,jak jít dál. Pak by se mohly tratě,které se ve skutečnosti upravovat moc nebudou, nechat ve starší verzi a v nové je vymazat a udělat si tak prostor pro novou výstavbu.

No došlo na nejhorší a tak jsem dnes oficiálně zahájil stavbu kolejí Č. Budějovice-Praha. Jsou ohroženy další useky 321ky a tak ač nerad se do toho tedy pustím sám :-D Nutně potřebuji jezdit i z Budějovic na kteté se zapomíná a patrně zapomene. Holt metoda urob si sám budiž oprášena :-D

Jistě že dám, až bude co screenovat tak udělám samostatný vlákno. Začínám od Budějovic a jenom tady polozit koleje neni žádnej med. Mezitím fotím abych mohl udělat co nejvěrnější modely budov atd atd. Pro tyto účely je výborná lavka nad seřadištěm. Je odsud výhled na vše a hned je lepší představa o prostoru. Stavět tratě je o nervi a proto jsem se tomu dlouuho vyhejbal :D

... A pokud mi někdo doporučíte program Dynatrax, který právě tyto dynamické koleje dokáže přeměnit na klasické koleje...
... Já jsem také zkoušel kdysi dávno použít Dynatrack ...
Chlapi, pokud je problém v překročení kapacity dynamických kolejí v Tsection.dat, Dynatrax nic nevyřeší. Ono to totiž není tak, že by nahrazoval dynamické koleje klasickými, ale že umí vytvořit z vybraného *.profiles model podle parametrů té dynamiky, ten umístí včetně *.sd souboru do Shapes a ve World přepíše typ objektu a cestu k němu. V databázi ale tato kolej zůstává i nadále jako dynamická!

Back
Nahoře