Zajímavé video o železnici

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Edie
  • Datum začátku Datum začátku
dvacka napsal:
Tak tady bych se nechtěl vyklonit v tunelu z okna :D .
Myslím, že bych se začal dusit.

Postrk se musí dusit i bez vyklánění z oken. To je aby jezdili s kyslíkovou bombou.

A tady dokonce z toho komínu šlehají i plameny :D

Také jsem si ze začátku myslel, že pojede parní lokomotiva.

Jak koukám i na příbuzná videa, tak v Rusku je tento kouř úplně v normě. A pak se divíme, že se děje globální oteplování :D

A v televizi říkali, že nastupující ochlazení má na svědomí studený vzduch ze Sibiře. Tak ono nikdy z Ruska nepřišlo nic kloudného :D

Ještě mi tak napadlo, kdybychom se podívali do strojovny těch ruských těplovózů, možná bychom tam našli parní kotel :D Možná je to parní lokomotiva s elektrickým přenosem výkonu :D . Jako kluk jsem měl nějakou encyklopedii o mašinkách a tam skutečně byl návrh elektrické lokomotivy s parním kotlem. Byl tam namalovaný obrázek. Vypadalo to jako kříženec bobiny a parní lokomotivy. :D

Já jsem někde slyšel o tom, že snad ve Francii (?) měli parní lokomotivu se sběračem - topilo se elektrikou. Dokonce jsem to slyšel víckrát tak možná to pravda bude.

Ne to bylo obráceně. Pára poháněla generátor, který pak vyráběl proud pro trakční motory. Normálně uhlák a lopata. Jen to čelo lokomotivy už bylo něco jako bobina. To by mne zajímalo, jestli to mohlo fungovat.

Hynďa napsal:
Já jsem někde slyšel o tom, že snad ve Francii (?) měli parní lokomotivu se sběračem - topilo se elektrikou. Dokonce jsem to slyšel víckrát tak možná to pravda bude.

Ve Švýcarsku za války - elektřina z vodních elektráren a nedostatek uhlí. Byla to nejjednodušší možnost, jak s posunkou zajet na nezadrátované koleje.

To není Rusko. Jak říká Mikulda, to jsou americký mašiny, konstrukčně podobné Dash 9 a SD40. V Rusku takovýhle stroje nejezdíííí.

Back
Nahoře