Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Amazon napsal:Barča coby dříč a krása kolejí na Kladně
E499_2002 napsal:Čím se tedy vypouší vzduch při stržení rychlobrzdy?
A proč si to nenapsal rovnou, že chceš vysvětlit princip překlenutí záchranné brzdy. Ty tady pořád meleš něco o rychlobrzdě a OL2ce.E499_2002 napsal:Hezký den,
abych tuto diskusi raději ukončil. Na druhou stranu beru, že to byla tak trochu i moje blbost. Měl jsem to lépe formulovat. Chtěl jsem, aby mi někdo v kostce vysvětlil princip rychlobrzdy či eventuálně možnost jejího přemostění. Nevím, zda-li řada 854 je tímto systémem vybavena. Odpovědi se mi nedostalo, takže jsem nucen opět si přečít celou příručku Popis brzd železničních vozidel. Abych nevypadal jako blbec, prostě se to všechno nedá zapamatovat najednou. Takže jsem si nebyl zcela jist.
Rychločinné brždění - poloha R. V případě rychločinného brždění se rukojeť ovladače přestaví do polohy R. Přitom vačka rozepne spínač pro ventil provozního brždění YV a vačka sepne spínač, kterým zavede proud vodiči do ventilu YZ. Ventil omezovacího a přerušovacího OPV uzavře spojení hlavního potrubí s rozvodným ventilem RV, obdobně jako v poloze Z. Kromě toho vačka stlačí dřík rychločinného ventilu dolů, čímž se otevře sedlo ventilu a stlačený vzduch z hlavního potrubí uniká velkým průřezem ventilu do ovzduší. Zajímal mne tedy jen OL2 a poslední věta, kterou jsem zde psal, jak uniká vzduch do ovzduší z brzdových válců na HDV, aby se dosáhlo co největšího brzdného účinku v co nejkratším čase.
Děkuji tedy všem zúčastněným.
Přeji hezký víkend všem, Tom.
Praha Bubny, Praha Smíchov, A víc si asi nevzpomenu.radekedar napsal:Super video, nejvíc mě zaujala vložená návěstidla. Kde všude se s nimi na síti SŽDC ještě můžeme setkat?
Pawlik napsal:....Strojvedoucímu je signalizován požadavek cestujícího, ale nic se neděje, dokod se on sám nerozhodne, že je vhodné zastavit....
E499_2002 napsal:Hezký den,
doufám, že tohle tady ještě nebylo. Pokud ano, tak mne za to prosím nekamenujte. Nevíte, proč to strhlo tu rychlobrzdu? ...
To je tedy bordel k ničemu, jestli to opravdu tak funguje. Musím se na to optat pánů VUKV.Dráčik napsal:To je jasné. Premostiť ju tam má, to si správne pochopil, len on to zistí tým, že to začne brzdiť. A kým zistí prečo, kým sa rozhodne, kým to dofúka, tak už dávno aj tak stojí.