Zajímavé video o železnici

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Edie
  • Datum začátku Datum začátku
Největší chybou takových podobných videí je, že si někdo stoupne na peron z kamerou a točí z jednoho místa vše, co se mihne kolem. Já filmoval na kameru Super 8 od svých 16 let. Ale první krok byl, koupit si nějakou knížku o filmování. Dočetl jsem se celkem cenné rady. Mé tehdejší filmy určitě nejsou nic moc, také mám vše z ruky, v terénu to ani jinak nešlo, ale měl jsem zásadu po každém záběru se přemístit. Tenkrát jeden spolužák z průmky mě vytáhl do Skalice nad Svitavou, že tam ještě v pravidelném provozu jezdí páry 433. Tak jsme absolvovali cestu pěšky ze Skalice směr Chornice a cestou točili parní vlaky, jak jezdily sem tam. Pak se to doma sestříhalo. Ve stanicích jsme raději netočili, bylo to za těžkého bolševika a tenkrát se mohlo fotografovat jen na širé trati a ve stanicích jen v prostorách veřejně přístupných, ale raději jsme neprovokovali. Akce se podařila, tak příště jsme jeli až do Chornice. A hned nás tam čekal pěkný parní vláček. 433 vpředu, hitlák a 433 na postrku. To byl záběr, který musel být, i když to bylo ještě v obvodu stanice. Kdo má knížku Toulky z párou, tak tam fotka tohoto vlaku v Chornici je. (asi to tam jezdilo takto pravidelně). A to byl náš první a poslední záběr toho dne. Chytla nás tam nějaká ostraha a zavolala na nás příslušníky VB. Ti nás odvezli do Moravské Třebové na služebnu a kvůli těm 5 minutám, co jsme vylezli z vlaku a já natočil ten parní vlak, kamarád si ho vyfotil, tak nás do pozdního odpoledne vyslýchali. Jediné co nás utěšilo, že pak začalo pršet a stejně bychom už nic nenafotili. Nakonec jsme museli podepsat prohlášení, že fotky máme pro svou potřebu a filmy nám nechali. Problém nebylo nádraží, ale za námi byl v pozadí nějaký střežený objekt. Plus pro nás bylo, že tam nebyly cedule o zákazu fotografování.

Niečo zo zahraničia, konkrétne z GB. Nielen u nás sú staré šroty ... ;)

PS. Mimochodom táto loko je pekne spracovaná v Railworks 2.

To jsem už viděl. Možná to zde také bylo. Smutné. Na Dolním VZD prý rozpalují Žabotlamy. I když nechápu, co by tam dělaly vozidla z Prahy.

E499_2002 napsal:
....... Na Dolním VZD prý rozpalují Žabotlamy. I když nechápu, co by tam dělaly vozidla z Prahy.
No nevím jak je tomu dneska, ale za "komnčů" do dvojky vozili Žabotlamu běžně, viděl jsem ji tam stát na odstavné hned vedle depa, když jsem se ptal místních pracovníků v depu, tak mi tvrdili něco o vybrušování kol, či co. Je pravda, že už si odpověď na to co tam dělaly Žabotlamy moc nepamatuji. Jinak jedna stála po požáru strojovny v depu kousek za OV hln. směr Střed, taky k likvidaci, společně se spoustou parních lokomotiv určeným k přestavbě na vytápěcí kotle a jedním Štokrem, který vytápěl depo samotné. Tem jsem byl častým návštěvníkem a nejednou jsem jako kluk pelášil i s foťákem před zřízencem ČSD. Ale fotky bohužel někam zapadly v propadlišti dějin.:D
Dan

Hezký večer,
přináším slibované snímky ze včerejší průmyslové fotošpionáže na Dolním nádraží VZD. Původně jsem si myslel, že tyto Žabotlamy přetavíme ve vítkovické elektrohuti na ušlechtilou ocel a z tý oceli naděláme traktory, kterými zvoráme naše pole, uděláme více praček, abysme si vyprali ty naše umazaný montérky. :D Ale realita je ovšem jiná. Tyto jednotky si objednal Trojek, a.s. a zde jsou pouze demontovány a rozebírány. Byl jsem celkem zaskočen jejich počtem. Čekal jsem dvě až tři jednotky. Smutný pohled. Budoucnost využití po jejich rozebrání mi není jasná. Pokoušel jsem se nafotit něco na fototextury, ale jak je z fotek patrné, nebylo pro to příliš vhodné počasí. Dále jsem na web nahrál fotodokumentaci bývalé spojovácí dráhy z Horního nádraží VZD do žst. Ostrava Svinov. Zbytky původních náspů, propustků, zbytků zdí mostů a most přes Odru, který je dnes pěší. Dále video od kolegy (z téhož dne focení Žabotlamů) s nosorožcem s novými obručemi. A jako chuťovku mimořádné úvraťování Železného na Horním nádraží kvůli nehodě, kterou zde nesmím prezentovat. :D Můžeme slyšet brzdění tandemu ložených Veronik EDB a náběh vysokých otáček Líného medvěda s motorem Caterpillar.

http://e499-2002-msts.wgz.cz/fotografie-photos/vitkovice-doprava-a-s.html

Chudinka moje turnusovka 452007/8. Vlastně jsem měl čest s téměř všemi, kromě těch, které bourali či vyhořely před mým příchodem na dráhu.
Nejprve to nechají zničit od graffitů a podobným destrukčním spolkem a pak už nezbude nic jiného, než je dát do šrotu. I když tyto jednotky měly jít do šrotu už když jsem nastupoval na dráhu. Ale mohli by ponechat nějaký exemplář pro muzejní účely.

Předpokládám,že diesel-elektrický přenos výkonu to mít nebude. :cool:
V každém případě lidem není co závidět.:(

David

Na začiatku sa vpravo dole objaví, že ide o hydraulický prenos. A u nás je len trošku vody na trati a hneď sú výluky ... :)

Když se fíra cítí jako "egzekutor - vykonavatel" ...

Jen dodávám,že video neobsahuje nijak deprimující záběry /krev apod./ a jde o polský dokument. Slované snad alespoň něčemu porozumí. ;)

David

Back
Nahoře