Zajímavé video o železnici

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Edie
  • Datum začátku Datum začátku

Než si to pustíš, přečti si, kolik to stálo úsilí. Fakt úžasné - mimo jiné.
500 000 pracovních hodin práce 1.300 m2 plochy 13 km kolejnic
900 vlaků 12 000 vagónů. Na 150 m2 plochy je více jak 40 letadel,
vypracovaný terminál, hangáry s pohybem letadel uvnitř.
Model moře s kapacitou 30 000 litrů vody. Letiště se startujícími i
přistávajícími letadly. Zásah hasičů u hořícího domu. Vše kontroluje
Policie - včetně měření rychlosti radarem a dopravní přestupky. Více jak
200 000 figurek ukazuje život ve všech aspektech. Za soumraku vše
osvětluje více jak 300 000 LED diod. Po 6-ti letech vývoje stouply náklady na 3,5 milionů Euro. A to vše hlídá 250 počítačů a 40 monitorů na velíně.

Když jsem tam byl s Kimirem, bylo letiště ve výstavbě. Chtěl bych tam příští rok jet. Mám DVD, bylo chvilku na webu.

Čoveče, jestli tam pojedete, dejte nějaký info. Bůh ví, co bude za rok, ale rád bych to viděl :).

Hezký večer,
teď jsem si všiml, že zrovna končí Historie.cs na ČT24 na téma Emil Kolben ČKD. Opakování: neděle 28. 10. – 15:05 – ČT24! Určitě také bude ke shlédnutí online na webu ČT24.

Tip na lacné znovuobnovenie dopravy na zrušených tratiach v našich krajoch

Bamboo Railway

PS: Všimnite si v polovici videa na "dokonalé" riešenie križovania dvoch protiidúcich vlakov :D:D:D

Zase se někdo nechal nachytat na efekt "dlouhého skla", že? :D:D:D:D:D
Ta trať vůbec není tak křivá jak se zdá, jen teleobjektiv zkrátil vzdálenost v jeho ose, nikoliv do stran, a výsledek je vidět......

To chce klid. Jsou to jen neživé stroje. není to ani brácha ani nikdo z blízkých. Mé srdeční jednotky 451/2, na kterých jsem prožil velkou část života. Staral jsem se o ně. Promazával, myl okna, uklízel stanoviště a když mne to chytlo, tak i občas umyl čelo lokomotivy a vydrhl všechna sklíčka v pozičních světlech. Zkrátka byl to nejen můj pokojíček a teď jezdí do šrotu jedna za druhou jako na běžícím pásu. K pláči mne to přesto nedojalo, protože pokrok nezastavíš a vše jednou doslouží.

Posun silničními motorovými vozidly nebo tažnými zvířaty doslova... Jen v reálu se musí posunovat souběžně podél osy koleje, né v ní... :D

Back
Nahoře