Zajímavé video o železnici

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Edie
  • Datum začátku Datum začátku
Srandik32 napsal:
Pěkný to nefuknční pzz ale je fakt že některý stroje houkaj jak když šlápneš kočce na ocas.S kamionem je strčím do kapsy :D
No to co tam mám originál je nepřebije, ale až tam po skončení záruky tam zvonek z tramvaje tak budou koukat :D

Na bývalé firmě měl kolega na Dafu taky tramvajáckej zvonek.Vždycky líčil jak se lekaj i lidi ve městech kde žádný tramvaje nejezdí :) Jinak já mám přídavný na střeše 2x2 trumpety.

Nejlepší je malý vzduchojem s kompresorem a vzduchové houkačky z mašiny. Dá se s tím užít kopec srandy. Však si najděte train horn prank videa.

Srandik32 napsal:
Na bývalé firmě měl kolega na Dafu taky tramvajáckej zvonek.Vždycky líčil jak se lekaj i lidi ve městech kde žádný tramvaje nejezdí :) Jinak já mám přídavný na střeše 2x2 trumpety.
Ty trumpety by se mi taky líbily, ale je to moc peněz a firma mi to neproplatí. Počkám ještě rok až skončí záruka a pak někam vecpu ten zvonek z tramvaje. To bude na některé magory na silnici stačit.

Záběry z Hisatsu line z roku 1971.

Tehdy ještě běžné záběry z úseku mezi úvratěmi ve stanicích Masaki a Okoba. Nákladní doprava na Hisatsu line (stejně jako na většině vedlejších tratí v Japonsku) skončila začátkem 80. let.

Taky to chlapci z HZS nemají při požárech u tratí jednoduché.

Dávám sem jen nová videa. Určitě stojí za podívání m.j. i videa od JSDH Dolní Loučky. Při zdolávání onoho pověstného kopce ku zastávce to je taky celkem o nervy. YT hledat: Dolní Loučky požár.

Vím, že to sem až tak moc nepatří, ale byl jsem poprosen panem Dlabajou - Pozor vlak o kvalitní videa z MSTS, našel toho dost, ale nic kvalitativně použitelné pro pořad. Kdyžtak do SZ.

Jenže zvuky je třeba nahrávat zásadně při stání a u zdroje zvuku, nevím co bys z toho videa chtěl stříhat :D Nanejvýš skřípot špalků, pokud by v tom ale nebylo hučení ventilátorů.
Není třeba mít super drahé nahrávátko, ale mít co a kde nahrávat, což je mnohem větší problém.

Jacek napsal:
Jenže zvuky je třeba nahrávat zásadně při stání a u zdroje zvuku, nevím co bys z toho videa chtěl stříhat :D Nanejvýš skřípot špalků, pokud by v tom ale nebylo hučení ventilátorů.
Není třeba mít super drahé nahrávátko, ale mít co a kde nahrávat, což je mnohem větší problém.

Mi spíše šlo o zvuky trakčáků. Jak je chceš uměle vytvořit?

Jak.. jako doposud.. Na zvuk trakčáků potřebuješ nízkou, konstantní rychlost ve výkonu, abys měl pár sekund zvuku, který jde přehrávat ve smyčce. Při vyšších rychlostech už tam máš plno šumu, klapot kol, atd. Vlastní změnu výšky zvuku pak dělá MSTS, takže umělé to bude vždy.
Rozjezd je pro tvorbu zvuků k ničemu, nahrávání z okna a tím pádem daleko od zdroje je taky k na nic. Muselo by to být někde od podvozku, ale to by výsledný zvuk mohl znít taky úplně jinak, podobně jako zvuk motoru nevzniká jen u výfuku na střeše.

Jak píšu, problém není, čím nahrávat. Problém je jak a co nahrát. Z těch 10 minut nepoužiješ nic. Zkrátka jako bys napsal, že foťák za půl mega je budoucnost ve focení textur. Pokud nebudeš umět na ty textury fotit, tak ani superfoťák nepomůže...

Back
Nahoře