CD 754

Pánové,ta diskuze směřuje úplně jinam než jsme začli diskutovat.Budeme se dohadovat o tom,co je a co není nový eng anebo se domluvíme na tom,že je třeba spoustu engů vyladit,či raději napsat úplně nové?Modeláři a skinaři bez práce nebudou a engy pro nějaké krabice se taky psát nebudou.Chce to jen trošku přemýšlet.Dobře,napíšu to po lopatě.Máme model např. 180 vydaný před dvěma lety.Eng musí být poplatný své době vzniku,to je bez diskuze.Po dvou letech přijde Džordž s novým Binem,který umožňuje spoustu věcí,ale za předpokladu úpravy engu.A jsme u jádra věci: budeme mít graficky špičkový model s nevyhovujícími jízdními vlastnostmi,kapišto?Tak proč se tak bránit úpravám engu,když model zvenčí vypadá úplně stejně?Na modelu se nezměnil ani jeden milimetr,měl by se změnit jen obslužný program,aby ten model měl vyšší užitkovou hodnnotu.To je úplně stejné,jako se dělají upgrade programů a nikoho to nevzrušuje.Tak proč takový humbunk?

Jacek napsal:
Jak to tak sleduju, opět se ještě nikomu na nic nesáhlo, ale už se všichni ohání autorskými právy. Napíšu pár příkladů z druhého pohledu:

- s Ppoollllem jsme kdysi vytvořili zvuky, kabinu celý odladěný eng pro 843. S modelem to nemělo co dělat, autor původního modelu už v té době s MSTS skončil
- u 854 se to opakovalo, kvůli zvukům jsem vytvořil nový eng, který na původní hrozný model napasován (rozměry) nebyl a označil jsem ho prostě "CD 854"
Vrbamovy modely vznikly teprve nedávno

- u T 679.0 je právě teď stejný problém. Zvuky mám hotové, eng taky. Co s tím mám dělat. Updatovaný model s upravenou kabinou nikdo nikde nevystaví, takže buď zveřejním zvuky s novým eng souborem, nebo je bude mít jen pár vyvolených...

Stejně pořád nechápu, co má nově napsaný eng společného s modelem.
Jacku, trochu si nepochopil. Model T679.019 nie je nikde na stránke autora k downloadu. Možno je v TBP a tak za aktuálnosť engu by mal zodpovedať ten, čo má TBP pod palcom. Nijaký iný eng k T679.019 by už v obehu nemal byť. Toto je však model, ktorý už autor ďalej nespravuje a nevyvíja. Kdežto model 750/753/754 je na živých stránkach autora a pokiaľ tam je a autor sa hlási k autorstvu, má živý web, tak nikto by do toho nemal vrtať bez dohody s ním, tobôž nie niekto, kto tomu nerozumie a takto podrbaný eng potom pribaluje k svojim skinom. Takých skinov a rádobyskinov s posratými engami je na hafo, nielen u brejlounov.
Ja nerozporujem rozumný vývoj engu a celého modelu ako takého, ale som proti rôznym neautorizovaným zásahom a takémuto divokému šíreniu modelu alebo jeho častí podľa toho, ako si kde ktorý jednotlivec zmyslí.

Petr Novák napsal:
A jsme u jádra věci: budeme mít graficky špičkový model s nevyhovujícími jízdními vlastnostmi,kapišto?

Třeba právě proto, že se do úprav .engu vrtá každý a každý si myslí, že tomu rozumí. Třeba právě proto už žádný graficky špičkový model nebude. Nebo ho vytvoří ten, kdo vytvoří svůj .eng. Zpět k tematu loko 754 - máte někdo dojem, že Ondra Janiš nemá správně naladěný .eng ? Proč ho tedy psal, vymyslel si od oka nějaké parametry ? Nemá správně spřáhla ? Světla ? Je .eng zastaralý ?

bob57_cz napsal:
Eng tomu modelu ale vnese duši/život v msts.
Stejně jako model i jeho duše může být více či méně povedená.
Jde nám snad všem o jedno, aby ty skvěle vypadající modely měly i co nejrealističtější chování.
Bobe, máš pravdu. To však neznamená, že sa môže do engov vrtať živelne, bez vedomia a poverenia autora či dohody s ním. Hlavne do toho nemá vrtať hocikto, kto si zmyslí a šíriť to ďalej v akejkoľvek forme. O vývoj engu sa predsa stará pár ľudí, ktorí tomu rozumejú, tí spolupracujú buď s autorom modelu ( ak komunikuje ) alebo so správcom akéhokoľvek trainsetu. Ale nie, aby do toho vrtal hocikto, najmä nie ten, čo tomu nerozumie.
Lenže momentálne to máš takmer na dennom poriadku. Nejaký noname si stiahne model/skin s pokútnym engom, stiahne a nainštaluje si nejakú vývojovú a nestabilnú verziu Bin-u a máme tu potom samý dotaz: mne to nejde, mne to padá, nefunguje to, nefunguje tamto, posiela ma to k Billovi ... Toto myslím že nepotrebujeme.

Třeba právě proto, že se do úprav .engu vrtá každý a každý si myslí, že tomu rozumí. Třeba právě proto už žádný graficky špičkový model nebude. Nebo ho vytvoří ten, kdo vytvoří svůj .eng. Zpět k tematu loko 754 - máte někdo dojem, že Ondra Janiš nemá správně naladěný .eng ? Proč ho tedy psal, vymyslel si od oka nějaké parametry ? Nemá správně spřáhla ? Světla ? Je .eng zastaralý ?
Nechci být sprostý,ale zářným případem je Čouda,který ty svoje skiny upravuje bez jakékoliv konzultace,J.Brabec by mohl vyprávět.Ale je zajímavé,že v tomto případě je ticho po pěšině.... a nebudu to nijak dále komentovat.
Co se týče 754,tak už teď je pořádný guláš.Za sebe mohu říci,že jsem žádný eng pro tuto řadu nevytvořil a v dohledné době jej vytvořit nehodlám.A co se týče engu O.Janiše,je poplatný době svého vzniku.Tím nechci říci,že je špatný,dnes jsme někde jinde.

Eng na 754 jsem do svých skinů dal od Boba57_cz. nevím jak je naladěn dle skutečnosti, protože jsem na té loko v životě nejel, ale asi se to od 750tky moc lišit nebude. já se nechci pane Nováku s Vámi hádat, ale prosím pochopte, že hlavně řada 750/753/754 a řada 742 neodpovídá realitě. proto jsem přenastavil malinko brzdy a výkon a rozložení stupˇmů, které kompenzoval můj update cab. Vše fungovalo dobře. bohužel jsem update cab stahnul a tak si uživatel musí poradit sám a nebo čekat na vyladěný eng stajně jako já. Také každý uživatel by mě lzvládnout už výměnu engu. není to nic složitého a bez takovýchto znalostí se v MSTS ani nehnete.

Čouda napsal:
...proto jsem přenastavil malinko brzdy a výkon a rozložení stupˇmů, které kompenzoval můj update cab...
A to je pohled ze třetí strany. Co update zvuků? Právě ty stupně se musí v sms nastavit podle engu. Stejně jako animace kontroléru v cvf. Jestli zadám 8. stupeň a zvuky dojdou jen do 7. stupně, je to asi divné. Ale podle kterého engu to mám udělat? Orig. Ppoolll, Jacek, O. Janiš? Nebo ZSR? nebo Bob57_cz? Pochopitelně, že ty stupně jsou u každého jinak. Přitom tech. dokumentace je jen jedna.
742 totéž.

Jacek napsal:
... Přitom tech. dokumentace je jen jedna...

To mi třeba právě taky nikdo nevysvětlil, podle stejných podkladů je naladěno několik naprosto odlišných .engů a každý je správný. Proč je třeba Ondrův .eng špatně naladěný? Chápu, že třeba nastavení světel nemusí dnes odpovídat, ale zbytek je stále stejný, ne ? A pak se divte, že mám mizernou náladu.

Naposled editoval moderátor:
Jacek napsal:
Čouda napsal:
...proto jsem přenastavil malinko brzdy a výkon a rozložení stupˇmů, které kompenzoval můj update cab...
A to je pohled ze třetí strany. Co update zvuků? Právě ty stupně se musí v sms nastavit podle engu. Stejně jako animace kontroléru v cvf ...
Přitom tech. dokumentace je jen jedna.
742 totéž.
A sme doma. "Upraví" sa jeden parameter a to ostatné k tomu už asi nepatrí. Načo sa s tým zaoberať ?

Ad Jacek: Tohle jsem nevěděl.

Takže nejlepší řešení bude asi klonovat engy od O.Janiše a až zsr(nechci dráždit) vydá nové, tak to předěláme

Čouda napsal:
Ad Jacek: Tohle jsem nevěděl.

Takže nejlepší řešení bude asi klonovat engy od O.Janiše a až zsr(nechci dráždit) vydá nové, tak to předěláme
No je jasné, že ZSR v nové verzi uplatnil nové poznatky, které u orig. engu nejsou, ale blbé je, že to nikde není oficiálně zveřejněné. SMS na stránkách mám pravděpodobně sladěné s tímto engem.

prosím, nemohu najít kabinu od J. Poláka k mašince CD 754 067-7. V jedné z aktivit na BP mi to při nahrávání aktivity vyhodilo hlášku "Selhalo nahrání pohledu z kabiny" (nebo něco v tom smyslu). Předem díky za pomoc. (S googlem jsem si v tomhle moc neporozumněl)

Mašinka má uvedeno CabView ( "../../common.cab/cab754/754.cvf" )
podobně, jako jiné mašinky cd_754. Podívej se, zda máš toto uvedeno.

papej napsal:

a propo, právě už včera jsem "neodborně" pátral... kde bych měl uvedené zkontrolovat, případně přepsat?

Bendík napsal:
papej napsal:

a propo, právě už včera jsem "neodborně" pátral... kde bych měl uvedené zkontrolovat, případně přepsat?

storno, už jsem to našel. Díky za pomoc

Back
Nahoře