CD 754

Petr Novák napsal:
A eng bez souhlasu autora nikam posílat nebudu,máš vůbec jejich souhlas ke svým úpravám???
Na naladění eng souhlas autora není potřeba. Autor vytvořil model( .s ) s texturami ( .ace ), ale ladění jízdních vlastností je dílo zcela jiné a většinou je .eng neoriginální upravený klon z jiné původní mašiny.
Důležité ale je, aby byly v eng jasné popisky verze, což většina ignoruje a vnáší do verzí zmatky.
Pak se množí dotazy a stížnosti na nefunkčnost některých komponent a trvá, než se vysvětlí, že se vlastně jedná o eng, v kterém se pohrabal někdo neznalý a bez řádného otestování více ladiči vypustil ven zmetek.

bob57_cz napsal:
Na naladění eng souhlas autora není potřeba. Autor vytvořil model( .s ) s texturami ( .ace ), ale ladění jízdních vlastností je dílo zcela jiné a většinou je .eng neoriginální upravený klon z jiné původní mašiny.

Na druhou stranu, .eng i ostatní podpůrné soubory jsou zbytečné bez samotného modelu a zřejmě bych viděl jako slušnost úpravy .engu popř. jeho release konsultovat s autorem modelu, protože ten většinou vydání "zastřešuje". To bychom potom mohli jen vydávat modely s texturami a ostatní by se na ně mohli tak maximálně koukat v Shape Vieweru 8)

Tu musím s Pikkom súhlasiť, prinajmenšom v tom, že eng je súčasťou konkrétneho modelu konkrétneho autora, ktorý zabezpečuje vývoj modelu a jeho distribúciu. Preto je potrebné akéhoľvek zásahy do engu pôvodného modelu konzultovať s autorom modelu, ktorý by mal ( až s úpravou engu súhlasí ) toto zapracovať do archívu, v ktorom je model distribuovaný. V opačnom prípade rôzni úpravcovia engov spôsobujú maximálne mrdník a bežný radový užívateľ nevie, čo, prečo a ako má urobiť, aby mal mašinu jazditeľnú bez problémov. Dnes vďaka rôznym úpravcom a množstvu nejednotných úprav je situácia taká, že napr. rada 754/753/750 alebo aj 350 má vďaka rôznym úpravám rôznych úpravcov množstvo variant engov a nikto pomaly nevie, ktorý je ten správny. Vznikajú nové a nové skiny, ktorých engy potom nekorešpodujú jednak s pôvodným engom autora, ale ani s tzv. zaužívaným engom z tzv. Trainsetu BP. Páni, do úprav engu by mal čo hovoriť predovšetkým autor modelu a nie rôzni skinári, úpravcovia a zberatelia trainsetov a modelov. Pokiaľ sa autor modelu vzdá autorstva alebo správy modelu, nie je problém toto prenechať šíriteľovi trainsetu aby prevzal zodpovednosť o vybavení modelu vhodným, správnym engom a ten by potom mala rešpektovať ostatná časť pléna v úlohe užívateľov. Čo sa týka modelu 750/753/754, nemám pocit, že by sa Ondra Janiš vzdal autorstva modelu, takisto ani neviem, či niekoho poveril úpravami a distribúciou engu a modelu.

Tax napsal:
Tu musím s Pikkom súhlasiť, prinajmenšom v tom, že eng je súčasťou konkrétneho modelu konkrétneho autora, ktorý zabezpečuje vývoj modelu a jeho distribúciu. Preto je potrebné akéhoľvek zásahy do engu pôvodného modelu konzultovať s autorom modelu, ktorý by mal ( až s úpravou engu súhlasí ) toto zapracovať do archívu, v ktorom je model distribuovaný. V opačnom prípade rôzni úpravcovia engov spôsobujú maximálne mrdník a bežný radový užívateľ nevie, čo, prečo a ako má urobiť, aby mal mašinu jazditeľnú bez problémov. Dnes vďaka rôznym úpravcom a množstvu nejednotných úprav je situácia taká, že napr. rada 754/753/750 alebo aj 350 má vďaka rôznym úpravám rôznych úpravcov množstvo variant engov a nikto pomaly nevie, ktorý je ten správny. Vznikajú nové a nové skiny, ktorých engy potom nekorešpodujú jednak s pôvodným engom autora, ale ani s tzv. zaužívaným engom z tzv. Trainsetu BP. Páni, do úprav engu by mal čo hovoriť predovšetkým autor modelu a nie rôzni skinári, úpravcovia a zberatelia trainsetov a modelov. Pokiaľ sa autor modelu vzdá autorstva alebo správy modelu, nie je problém toto prenechať šíriteľovi trainsetu aby prevzal zodpovednosť o vybavení modelu vhodným, správnym engom a ten by potom mala rešpektovať ostatná časť pléna v úlohe užívateľov. Čo sa týka modelu 750/753/754, nemám pocit, že by sa Ondra Janiš vzdal autorstva modelu, takisto ani neviem, či niekoho poveril úpravami a distribúciou engu a modelu.
A co radíš když se autor nevzdal modelu, ale nejde ho sehnat a nebo nereaguje?

Vrbam napsal:
A co radíš když se autor nevzdal modelu, ale nejde ho sehnat a nebo nereaguje?
Autor aktuálneho modelu 750/753/754 komunikuje ... zrejme záleží ako s kým ...
To ostatné je na "správcovi či zhromažditeľovi" trainsetu. Keď si už zobral trainset do parády, nech sa stará so všetkým, čo k tomu náleží a takisto nech nesie zodpovednosť za daný stav.

Kolik máme v komunitě správců Trainsetu? Já se přiznávám k TBP, ale jestli je i někdo jiný, netuším. Proto by se zde mohlo komunikovat trochu konkrétně.
Pokud je mi známo, já mám v TBP 754 na modelu od Starého. Od Ondry jsem na starší modely dostal svolení, tenkrát jsme se domlouvali na slezině v Brně a Praze i na značení. Ondrovi jsem kdysi dávno nějaké připomínky psal (například, že některé vozy má nastaveny jen na 80cm), ale bez odpovědi.
Pak máme dvě možnosti. Mít jen sbírku modelů, na které nesmíme sáhnout a MSTS jako hru zavřene do trezoru. Nebo si vozidlo přeladit sám. (pokud vím co dělám)
Nejprve jste nadávali Ppoollllovi, že si dovolil začít ladit již zveřejněná vozidla, tak nyní se najde další, který bude nadávat ŽSR, Bobovi, Bobovi57, Martensovi, mě a dalším, že si dovolili dál mašinky doladit, aby se jednak chovaly podle reálu, a za další, aby se s nimi vůbec dalo pohybovat v rozšířených možnostech MSTS BIN (přepínání den/noc, spojování/rozpojování, odbrzdeni, doplneni svetel, nove zvuky, kabiny, atd) A že každý ladič má svůj úhel pohledu? Copak to vadí? To by nemohla se každá mašinka téže řady chovat jinak? Ani v reále žádný vlak nebrzdí stejně a jsou i drobné rozdíly v jízdě. Ale samozřejmě určitá nastavení jsou daná a s těmi se hýbat nesmí.
Jenomže je nutné se do těchto engů podepsat, kdo jej ladil a noví ladiči by se mohli nejprve zeptat. (já začal dělat úpravy chování po dohodě s Ppoollllem a všude aplikoval jeho konstanty)
Pokud si tohle nějaký modelář nepřeje, měl by si takové na svých stránkách označit. Napsat tam něco v duchu, že model je vyladěn a pokud se to někomu nelíbí, ať jej nepoužívá.
Já v kůži modeláře bych byl naopak rád, že se o moje vozidla někdo stará, dělá pravidelné prohlídky a updaty dle nejnovějších MSTS BIN.
Však když mi někdo pošle vylepšení do trati, také se nebráním a jsem rád.
Tady se jedná jen o to, abychom my aktivní mezi sebou si nic nezáviděli a uznávali práci jeden druhého. Bohužel, zatím se zde projevuje opak.

No jo, jenže někdy se stává, že vozidlo vyladěné osobou "A" osoba "B" za vyladěné nepovažuje. Pro osobu "C" je ovšem důležité změnit pouze nastavení spřáhel. Osoba "D" by zase přivítala jinak nastavit brzdy, ale spřáhla podle osoby "C" nechce. Pak se doplní kabina a autor kabiny ji napojí na eng od osoby "E" protože podle něj je to jediné správné vyladění. Nakonec to jeden každý zveřejní a je v tom galimatyáš. U Ppoolllla mi nevadilo ladění, ale to, že (pro mě nepřehledně) s vyladěním přejmenovával vozy i vozidla. Nejsem a nikdy jsem nebyl proti jednotnému nastavení brzd a spřáhel. (Od začátku ovšem odmítám spřáhla 80cm, protože se narušil standardní default.wag a nevyhovuje to pro vozidla cizích žel. správ.)

Zbyněk Šemora napsal:
...Však když mi někdo pošle vylepšení do trati, také se nebráním a jsem rád.
Tady se jedná jen o to, abychom my aktivní mezi sebou si nic nezáviděli a uznávali práci jeden druhého. Bohužel, zatím se zde projevuje opak.
Zbyňku, máš vôbec predstavu, jakú čápovinu si napísal ? Tebe niekto nekontrolovane rýpe a zasahuje do trati ? Jaké vylepšenia máš na mysli ? Vydal snáď niekto na inom webe alebo DVD tvoju upravenú trať ? Ak niekto niečo vylepší, zverejnenie toho vylepšenia predsa zabezpečuješ len ty sám a nikto iný. Neviem o tom, že by boli niekde nejaké verzie trate BP s nejakými vylepšeniami, ktoré si do trate nezakomponoval ty sám osobne.
Pokiaľ sa týka zmien a rýpania do engov hnacích vozidiel, tu okrem uznaných ladičov, ktorí tomu rozumejú do engov vrtajú aj ďalšie osoby, ktoré nemajú prax žiadnu, ani nemajú nejaké zvláštne teoretické vedomosti. Maximálne sa kedysi dávno raz zviezli s nejakou konkrétnou mašinou a to im dáva pocit, že majú mašinu v malíčku a sú spôsobilí upravovať jej jazdné vlastnosti. Výsledok potom vidíme tu na fóre vo forme príspevkov "mne to nefunguje" alebo nejakých podobných.
Pikku to dokonale vystihol. Skinár - mastič A dá do mašiny s engom B cabview fungujúci s engom D a E, ale určite nie s B ani s C. Potom zas nejaký skinár X zoberie skin s patrične dorýpaným engom, niečo v ňom zas upraví a šíri to ďalej neuvedomujúci si, čo vlasne spôsobuje.
Tu platí jedno jediné: Mimo všeobecne uznávaných ladičov ( zsr, Bob57_cz, Bob ... ) s potrebnými vedomosťami a širokou praxou nerýpte nikto do chodových vlastností modelu bez toho, aby to schválil autor modelu, bez toho aby to neodskúšali osoby schopné posúdiť funkčnosť úprav. O distribúciu modelu sa potom po overení a schválení úprav postará autor modelu sám, alebo v prípade bezprízorných modelov alebo modelov zaradených z rôznych dôvodov do akéhokoľvek trainsetu sa o to postará správca toho trainsetu, ale vždy, pokiaľ je to možné, tak len v súčinnosti s autorom modelu. Autora skinu z tohoto hľadiska za autora nepovažujem, pretože ten je povinný dodržiavať pokyny autora modelu, teda nemá čo rýpať do engu, upravovať ho a takto zmenený, často aj zmršený eng šíriť.

No jo, ale ať se líbí nebo nelíbí, pokud chceme jezdit:
Nastavení spřáhel je TABU, nastavení brzdových tlaků je TABU, spočítání rozměrů je TABU.
Pak jsou nějaké tabulky a předpisy, mám to tady před sebou:
Služební rukověť Popis brzd železničních vozidel, kde je jasně napsáno, jak kde má co plnit. Pokud to nesouhlasí, tak je logické, že se nemusí líbit nastavení B od pana A. ŽSR a Bob to celkem srovnali, Bob57 by to možná trochu jinak, ale pro mě je podstatné, kdo mi co pošle. A pokud bych trainset nedal dohromady dle v tomto případě Ppoollllových norem, nebylo by možné dělat zajímavé aktivity. Nesmělo by se najíždět na vozy, nesmělo by se rozpojovat a tím by BIN od Džordže úplně ztratil smysl. A další kapitola je ladění podle výkonových chrakteristik. Tímto se zabývají další ladičové. To u dřívějších originálů nebylo.

Ale jinak je tady sranda, jednou ŽSR, Boba apod uznáváte, ale jakmile to samé jde přes TBP od týž autorů, už je to neodborné vrtání do engů.
Taxi, ty jen táráš prázná slova, ale ani jednou jsi se na mou práci jako celek nepodíval, jinak by jsi tady stále dokola nemlel takové čápoviny. Jen tady šíříš mezi lidmi zlou krev.

Už abych vydal tu svou aktivitu, aby alespoň ostatní viděli, kolik práce je na trainsetu uděláno. Za dvanáct hodin jízdy vše šlapalo jak hodiny.
Ale však to musíte vidět i na ostatních aktivitách, které dodržují TBP.
Zkuste vozy vyměnit za archiv originálů tak jak je autoři vystavili na web. (v MSTS 1.4 to ale fungovalo, tenkrát nebyly tak přísné normy) V mé aktivitě skončíte po prvních minutách hry, protože neodbrzdíte a neodpojíte se.

Nikdy jsem neřekl nic proti jednotnému nastavení spřáhel a brzd. Proti TBP nic nemám, protože mi nevadí jiné názvy, není to nic proti ničemu. (Navíc není problém díky některým utilitám zaměňovat vozidla v consistech za ta, která mám u sebe doma.)

Jsem ale stále přesvědčen, že úvaha boba57_cz (snad jsem napsal nick správně) že eng nesouvisí s modelem není správná. Všechny části patří k sobě, a pokud autor modelu vydá vozidlo, bylo by slušností se s tímto autorem domluvit na případné úpravě engu. Navíc ještě poznámka, která by měla být spíše v rubrice o parních lokomotivách. zsr začal ladit parní lokomotivy někdy před čtyřmi lety, možná ještě dříve. V mailové korespondenci mi pokaždé vše zdůvodní a vysvětlí, jak a proč udělal to či ono. K tomu ještě dodá xls tabulku s výpočty. Následuje release parního stroje a hned tu máme dotazy - malý výkon, malé zrychlení a další připomínky. Nakonec se většinou vysvětlí, že lidi prostě neumí jezdit s parními lokomotivami. Pak začne někdo další předělávat spřáhla. Další přepíše položku friction (odstranění známého cukání 524.1) jenže bez následné vazby. A jediný důvod který si pak přečtu je - mě se to zdá špatně vyladěné. Takže tohle neberu. (Netýká se boba57_cz ani zsr, opět.)

A největší problém je asi v tom, že úprava engů je stále živý proces. Co platilo vloni dnes skončilo na smetišti. Díky binu se otevřely nové možnosti ale také nová omezení.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale jinak je tady sranda, jednou ŽSR, Boba apod uznáváte, ale jakmile to samé jde přes TBP od týž autorů, už je to neodborné vrtání do engů.
Taxi, ty jen táráš prázná slova, ale ani jednou jsi se na mou práci jako celek nepodíval, jinak by jsi tady stále dokola nemlel takové čápoviny. Jen tady šíříš mezi lidmi zlou krev.
Zbyňku, nechce sa mi do osprostenia vypisovať to isté, ale zas len kecáš a kecáš a píšeš veci, ktoré s problémom nesúvisia. Tu sa premiela kopa nekompatibilných engov, pochádzajúcich od rôznych rádobyúpravcov. Či už je to nejaký skinár, ktorý vydá skin s pobabraným engom a ten sa ďalej šíri pomaly jak vírus, alebo nejaký frfloš, ktorému sa nepáči to, čo vydal modelár v súčinnosti so spolupracujúcimi ladičmi. Potom vzniká mdrdník, jak je to v prípade engov k radám 750, 753 a 754.
Zlú krv robíš ty, keď odpovedáš na veci, na ktoré sa nik nepýtal a zmiešavaš jabĺčka s hruškami, keď pletieš dohromady stavbu svojej trate s ladením vozidiel a skinovaním, keď sa vyjadruješ ku všetkému, do čoho ťa často nič neni, jako keby si pojedol celú múdrosť sveta a MSTS.
Podla toho, čo si napísal, autor modelu nemá čo hovoriť do úprav engu a má si nechať do toho kecať a rýpať kdekým, komu sa znepáči nejaké dohodnuté optimálne nastavenie, svojvolne si ho zmení a má tú drzosť, že skin šíri ďalej s takto často zle upraveným engom bez toho, aby o tom autor vedel a bez toho, aby sa k tým úpravám vyjadrili ľudia, ktorí tomu rozumejú. Namiesto toho tu budeš bláboliť o šírení zlej krvi a o závisti ... och bóóóže ...

Pratele,

rad bych vsechny pozadal o porozumeni pro verejne testovani a ladeni. Velice se mi to osvedcilo - proste vic hlav vic vi. Eng se vyviji rychle, komunita dodava informace a zkusenosti a kritiku, ktere ladicovi mohou chybet a vysledek pak stoji za to.
Nekdy je okolo toho peprnejsi diskuse ale nakonec se vsichni uci a veci jdou dopredu.
K tomu patri i zverejnovani vyvojovych verzi.
Na druhou stranu uz pak je veci autora modelu nebo trainsetu, aby eng zaradil a vydal s modelem.
Sam mam na strankach jen nejake starsi veci, ostatni odkazy jsou tady po foru, ale koneckoncu mi neprijde spatny napad obcas dat neco na verejnost, aby se veci pohnuly.

Kazdy by mel mit soudnost - primarnim zdrojem je vzdy model od autora nebo trainset se vsemi relevantnimi soubory. Pokud chci experimentovat, ucit se nebo testovat, muzu stahnout kde chci co chci, ale je to na vlastni riziko.

Neberu to, ze by se clovek nemohl zeptat, kdyz mu neco nejede i s neoficialnimi soubory - nikdo nemusi reagovat. Nemuze si ale stezovat.

Skinarum bych doporucil pouzivat engy bud z trainsetu nebo z origo modelu - pokud se tomu nekdo nechce venovat, tak jsou nahodne upravy vetsinou jen k horsimu.

Pokud vážení pánové dovolí,přispěl bych do diskuze.Myslím si,že obě strany,tedy Pikku a bob57_cz mají v něčem pravdu.Vlastnictví modelu zakládá vlastnictví všech příslušných souborů,tedy i engu.Ale zase pokud si vytvořím úplně nový eng,jak psal bob57_cz,tak je mým vlastnictvím a mohu si s ním dělat,co uznám za vhodné.Ale tato podmínka se netýká úprav engu,kde změním jen nějakou část původního engu.Takový eng je pořád vlastnictvím původního autora.V tomto případě je velice vhodné se otázat autora modelu na jeho názor a dále respektovat jeho rozhodnutí,
co se s engem stane.V případě tvorby úplně nového engu bych se také ze slušnosti obrátil na autora modelu a vysvětlil mu,v čem je můj eng lepší než ten,co je u modelu.Zde je také možnost,že autor modelu eng odmítne.Pak už je to jen na autorovi nového engu,co s ním udělá.Buď ho někde vystaví na webu pro všeobecné použití,ale tam je problém úprav ze strany dalších uživatelů a nemožnost se jim nějak bránit.Anebo eng poskytnout svým známým,popřípadě jej strčit do šuplíku,což by byla zbytečná práce.Takže můj názor je,obrátit se vždy na autora modelu a s ním si vše vyřešit.

Petr Novák napsal:
Pokud vážení pánové dovolí,přispěl bych do diskuze.Myslím si,že obě strany,tedy Pikku a bob57_cz mají v něčem pravdu.Vlastnictví modelu zakládá vlastnictví všech příslušných souborů,tedy i engu.Ale zase pokud si vytvořím úplně nový eng,jak psal bob57_cz,tak je mým vlastnictvím a mohu si s ním dělat,co uznám za vhodné.Ale tato podmínka se netýká úprav engu,kde změním jen nějakou část původního engu.Takový eng je pořád vlastnictvím původního autora.V tomto případě je velice vhodné se otázat autora modelu na jeho názor a dále respektovat jeho rozhodnutí,
co se s engem stane.V případě tvorby úplně nového engu bych se také ze slušnosti obrátil na autora modelu a vysvětlil mu,v čem je můj eng lepší než ten,co je u modelu.Zde je také možnost,že autor modelu eng odmítne.Pak už je to jen na autorovi nového engu,co s ním udělá.Buď ho někde vystaví na webu pro všeobecné použití,ale tam je problém úprav ze strany dalších uživatelů a nemožnost se jim nějak bránit.Anebo eng poskytnout svým známým,popřípadě jej strčit do šuplíku,což by byla zbytečná práce.Takže můj názor je,obrátit se vždy na autora modelu a s ním si vše vyřešit.
Nový eng nevytvoríš, eng je predsa daný štruktúrou programu. Autor modelu spolu s ladičom, ktorého tým modelár poverí je len úpravcom základného engu, ktorý nám dal samotný tvorca simulátoru. A v tom prípade, jak niekto modifikuje eng konkrétneho modelu a tento modifikovaný eng šíri ďalej, porušuje tak licenčné ujednanie a autorské práva. Eng je v MSTS neoddeliteľnou súčasťou modelu, preto o jeho modifikácii a distribúcii rozhoduje predovšetkým autor modelu, na ktorého podnet je eng modifikovaný pre potreby konkrétného modelu hnacieho vozidla. Ty sám žiadny eng nevytvoríš, pretože nemáš k čomu.

ad Tax: zřejmě jsem se špatně vyjádřil.Struktura engu je daná, o tom není sporu.Ale můžeš jej značně modifikovat,zadat jiné hodnoty,zapnout či vypnout různé monitory,které v původním engu nebyly aktivovány.Rovněž tak různá nastavení světel,brzd a dalších věcí.Eng se dá vytvořit na cokoliv,ne jenom na konkrétní model,např.na tolikrát omílanou řadu 753 a kolik engů na tuto řadu existuje?Nikdo to pořádně neví.Eng se nemusí měnit jen na podnět autora modelu,spíše v praxi se mění na podnět běžných uživatelů,kterým nevyhovují určitá nastavení.Nebo to blbne pod různými verzemi Binu.Tak to máme nechat být?Pak bychom nemuseli dělat nic a jezdit s původním msts.

Tax napsal:
Nový eng nevytvoríš, eng je predsa daný štruktúrou programu.
Právě jsem vytvořil naprosto nový .eng. Stačí spustit EngMexx a zadávat hodnoty. Není potřeba vůbec jako základ brát již existující jiný.eng.
Eng lze vytvořit kdekoliv a nalinkovat v něm cokoliv, včetně textur z jiného adresáře - umí udělat funkční link nebo kopii linkovaného souboru do vlastního adresáře nově vznikající modifikace.
Velice výhodné např.pro skinování...

bob57_cz napsal:
Tax napsal:
Právě jsem vytvořil naprosto nový .eng. Stačí spustit EngMexx a zadávat hodnoty. Není potřeba vůbec jako základ brát již existující jiný.eng.
Eng lze vytvořit kdekoliv a nalinkovat v něm cokoliv, včetně textur z jiného adresáře - umí udělat funkční link nebo kopii linkovaného souboru do vlastního adresáře nově vznikající modifikace.

To je skvělé ! Tím pádem jsme konečně my modeláři bez práce a navíc se bez modelů se ušetří hromada místa na hardisku. S čím teď budou .engy spojené, se samotnými texturami? Nebo se samy o sobě budou pohybovat v MSTS ? Super ! Tohle mohlo být od začátku a nebyly by žádné problémy s otravnými modeláři.

Naposled editoval moderátor:
Pikku napsal:
bob57_cz napsal:
Tax napsal:

To je skvělé ! Tím pádem jsme konečně my modeláři bez práce a navíc se bez modelů se ušetří hromada místa na hardisku. S čím teď budou .engy spojené, se samotnými texturami? Nebo se samy o sobě budou pohybovat v MSTS ? Super ! Tohle mohlo být od začátku a nebyly by žádné problémy s otravnými modeláři.
A skinári budú môcť k takto napísaným engom skinovať krabicu od topánok, prípadne konzervy z paštiky a plechovky od piva ... Taká parná plechovka, alebo elektrická škatula od bot s EDB, to bude zážitok :lol: Najmä keď bude mať animované dvere a funkčný predný aj zadný pantograf :wink:

Naposled editoval moderátor:
Jak to tak sleduju, opět se ještě nikomu na nic nesáhlo, ale už se všichni ohání autorskými právy. Napíšu pár příkladů z druhého pohledu:

- s Ppoollllem jsme kdysi vytvořili zvuky, kabinu celý odladěný eng pro 843. S modelem to nemělo co dělat, autor původního modelu už v té době s MSTS skončil
- u 854 se to opakovalo, kvůli zvukům jsem vytvořil nový eng, který na původní hrozný model napasován (rozměry) nebyl a označil jsem ho prostě "CD 854"
Vrbamovy modely vznikly teprve nedávno

- u T 679.0 je právě teď stejný problém. Zvuky mám hotové, eng taky. Co s tím mám dělat. Updatovaný model s upravenou kabinou nikdo nikde nevystaví, takže buď zveřejním zvuky s novým eng souborem, nebo je bude mít jen pár vyvolených...

Stejně pořád nechápu, co má nově napsaný eng společného s modelem.

Jacek napsal:
.....
Stejně pořád nechápu, co má nově napsaný eng společného s modelem.
Přesně tak, Pikku a Tax nějak nemohou pochopit, že do modelů se novým.eng nezasahuje. Pořád je to ten původní jejich skvělý model se všemi lépe či méně povedenými detaily.
Eng tomu modelu ale vnese duši/život v msts.
Stejně jako model i jeho duše může být více či méně povedená.
Jde nám snad všem o jedno, aby ty skvěle vypadající modely měly i co nejrealističtější chování.

Back
Nahoře