Viaxernova dílna

Dan J. napsal:
... Například proto, aby člověk alespoň věděl, že se autorovi skin například nelíbí a nebo si jej nepřeje zveřejnit. ... Ale toto se netýká Ondry J., ten mi vždy odpověděl, ale tuto zkušenost mám taky, proto zde reaguji.:D

Ahoj,
naprostý souhlas. Navíc, odpovědět je slušnost. Ale, na druhou stranu je otázka, jak byl dotaz podán. Nezdá se mi, pokud byl také slušný, že by Ondra neodpověděl. Takže třeba chvíli počkat, a vzít na vědomí, že nežije jenom MSTS a má také jiné starosti, nebo přehodnotit formu projevu.
Já jsem před časem žádal Ondru o povolení k vydání reskinu, odpověď jsem dostal, a podle ní se zařídil.
Ale nikdy by mě nenapadlo si zde stěžovat, že kvůli němu bude někdo o něco ochuzen!

Řešení:
a) Budu tolerovat model na mé tapety i s tím, že něco nebude sedět
b) Naučím se modelovat a nebudu parazitovat na práci jiných

viaxern napsal:
Dem: Co to je za dotaz? ...
To neřeš! ;)
viaxern napsal:
... Když já jevím zájem o to, aby byl model upraven a slušně jej o to požádám, tak přesně jak zde kolega uvedl, alespoň má trochu slušnosti, aby mi alespoň odpověděl, i když by to třeba nebylo v kladném znění. Mě jde jenom o to, že se mnou pan Janiš nekomunikuje a proto jsem od skinu upustil, to je vše...

Viz výše! :)

Já a určitě ani Viaxern jsme Ondrovi nepsali nějaké drzé a namyšlené maily. Slušně jsem ho požádal, samozřejmě jsem mu netýkal, o zveřejnění skinu. Skin jsem mu pochopitelně zaslal. Ještě jsem mu poděkoval za vyřízení problému.

Bohužel nepřišla odpověď. Opakoval jsem proto poslání na SZ a taky bezvýsledně. Zatím všichni autoři, kterých sem na něco ptal, nebo potřeboval mi odpověděli. A už je jedno jakým stylem. Prostě napsali.

Pokud se někdo se mnou nechce bavit tak ať mi to napíše. Pochopím a nebudu otravovat.

Ale Ondrovi to nemám za zlé. Prostě za to co pro nás udělal ani nemůžu. ;)

Takto byla podána má zpráva s prosbou panu Janišovi:

srbik259@seznam.cz
Vůz Bdt.262
6. 4. 2013, 10:02:51
Komu: vdojanis@volny.cz

Zdravím,
před nedávnem jsem v našem depu nafotil vůz Bdt.262 v novém najbrtu a rád bych jej skinoval i pro MSTS. Proto bych se Vás chtěl zeptat, zda-li by bylo možné upravit stávající model pro potřeby této modifikace - tzn. podvozky jiného typu, přidat prostor pro kola místo 2 čtyřsedaček ve velkoprostoru, snížení počtu ventilátorů na střeše a upravit stávající výbavu pod skříní.
Odepište mi, prosím, zda-li byste měl o tuto spolupráci zájem.

Děkuji předem za vyřízení,
s pozdravem Dominik Srba (Viaxern)

viaxern napsal:
Dem: Co to je za dotaz? ...

Absolutne normálny. Ber to tak, že každý máme svoj život. Keď sa do toho zmestí aj koníček je to dobré.....ALe neustále riešiť nejakú korešpondenciu (aj keď slušnú) je dosť únavné.....Ja osobne som dospel do stavu, keď v ďaka MSTS mám istú základňu známich a ďalších už nepotrebujem. Takže nové maili od nových ľudí takisto vypúšťam.........(ono to nie je len tvoj mail, ale okrem teba mu píše dosť veľa ľudí. A každú chvíľu je to niekto. Treba sa na to pozerať takto.)

Tom Kanka napsal:

To znelo ako , nemá to význam to je kapitola sama o sebe. :) Pobavil som sa :) (ale pravdu vravíš)

dem napsal:
..
Absolutne normálny. Ber to tak, že každý máme svoj život. Keď sa do toho zmestí aj koníček je to dobré.....ALe neustále riešiť nejakú korešpondenciu (aj keď slušnú) je dosť únavné.....Ja osobne som dospel do stavu, keď v ďaka MSTS mám istú základňu známich a ďalších už nepotrebujem. Takže nové maili od nových ľudí takisto vypúšťam.........(ono to nie je len tvoj mail, ale okrem teba mu píše dosť veľa ľudí. A každú chvíľu je to niekto. Treba sa na to pozerať takto.)

...
Přesně tak. Tohle prožívá každý, kdo do MSTS tvoří. Většina emailů je slušných, věcných. Já se snažím každému odpovědět a najednou zjistím, že denně mi to ukrajuje minimálně dvě hodiny času.
Takže až přeteče pohár trpělivosti, každý jednoho dne si řekne "dost" a začne nekonečné dotazy ignorovat. Jinak to asi nejde.

Nechápu, proč se tu nemůže řešit obojí? Domnívám se, že to spolu souvisí, a dělat samotné vlákno "OndraJ neodpovídá na maily" je spíš podobno pranýři. Tady se to pěkně schová a mohou to řešit jen zainteresovaní.

Taky jsem kdysi žádal o povolení skinu, a Ondra odpověděl v době, když už to bylo na webu. Asi praxi "naskinuji/bez optání modeláře vyvěsím" toleruje.

Edie:
Nevím, co je na tom špatného, jak poznamenal Ronoath, je to k věci a týká se to problému. Nepoužívá se tu vulgarismů, urážek či jiných nevhodných výraziv, takže nevím, proč bychom tu nemohli řešit i pana Janiše, který s tímto problémem nepochybně souvisí. Pouze zde padli některé zkušenosti s tím, jak pan Janiš komunikuje a to rozvíjí debatu a komunikaci mezi členy nebo snad k tomu není forum a vlákno určeno? Zamyslete se nad tím, prosím...

Tohle se asi těžko dozvíš. Ale asi není náhoda, že jak Viaxernovi tak ani mě nepřišly do dnešního dne žádné odpovědi. A to já jsem poslal i SZ. A určitě nejsme sami dva ;)

Nevím, proč by nemohl mít třeba přeplněný mailbox. Já ho někdy mám a nechodí o tom nikomu žádné avízo. Nebo mu fakt chodí toho tolik, že nemá čas nebo chuť na všechno odpovídat a vůbec to nemusí být tím, že je autor neslušný. Nebo neodpoví hned, ale třeba s nějakou časovou prodlevou. To je tak těžké se s tím smířit a nerozmázávat autora po fóru?

Ako tu uz bolo povedane, je to len konicek. Takze su dve varianty, asi najpravdepodobnejsie:
1. Neprihlasil sa na mail a necital ho.
2. Mail precital, ale jednoducho nemal cas odpovedat.
To sa mi stava pravidelne. To ze mail, alebo SZ precitam (precitanie SZ sa da overit) neznamena, ze mam cas hned odpovedat. Casto reagujem aj po mesiaci, nedavno som odpovedal aj na pol roka stary mail. Jednoducho, MSTS nie je priorita, clovek ma hromadu inych starosti a v tej zaplave mailov si to radi podla dolezitosti. Obcas dostanem za to vynadane, na to uz nereagujem vobec. Alebo na perly, ako zrovna nedavno:
Zdarec:) hle newíš kdy bude nová kabina na Eso?.:)
Díky

Ja vím Hekle. Všechno chápu. Je to jenom koníček. Vy máte už svojí práci, tím pádem máte o mnoho více starostí než já jako student :D

Ale zase na druhou stranu my mu nepišem dotazy, kdy vyjde eso, nebo proč mi to nejede vole. :D

Tímto příspěvkem ukončuji debatu ohledně emailu panu Janišovi a uzavírám to s tím, že věc ohledně skinu se odkládá na neurčito. :-)

A já si ještě přisadím:P

Jagg: Nepřipadá mi, že rozmazáváme Janiše po fóru, ale konstruktivně, bez emocí, se bavíme, že neodpovídá na maily. Nikdo mu to nevyčítá, je to jen fakt, který respektujeme, neptaje se po důvodech. Připadá mi, že je to jako konstatování, že Jagg nosí hnědé polobotky, na kteréžto větě nevidím nic špatného. (samozřejmě jde o příklad, v životě jsem tě neviděl, nebo o tom nevím.)

Takže, možná budu za přestupovatele práv, ale, v tomto světle, nevidím u dobře udělaného skinu problém s jeho vydáním, což ty Viaxernovy nepochybně jsou. Pokud se nepletu, tak Ondra měl ve svých readme uvedeno, že při skinování je třeba dodržet systém značení dle Šemory (uznávám, nejde o přesný termín, ale je zaužíván a nepochybně víme, co je tím myšleno) a o schválení nic psáno není. Na rozdíl od jiných autorů, kteří si skinování výslovně nepřejí. (zase upozorňuji - je to konstatování skutečnosti a ne příležitost k flame)

Akurát si nepostrehol, že nejde ani tak o povolenie ako o prerábku modelu.....to je diamtrálne odlišná vec.

ČD Bdt/279/ 21-08 008

No tak abychom tu debatu opravdu ukončili, je tu se zpožděním, za které se omlouvám, avizovaný Viaxernův skin vozu ČD Bdt/279/ 21-08 008 DKV Praha, domovská stanice Děčín hl.n. Stahujte na známém webu.

Back
Nahoře