Viaxernova dílna

Tak abych reagoval na výše přidané příspěvky :) :
Ačkoliv je to vůči některým uživatelům nefér, ovladač EDB není v tomto cabview ani animován, tudíž nemůže být znát nebo správně zaznamenán ani jeho účinek a je to z toho důvodu, že já již EDB nějakou dobu nepoužívám, jelikož jeho účinek mám v *eng souboru sloučený s účinkem pneumatické průběžné brzdy. Pokud by někdo vyloženě stál o animování tohoto prvku a tím zprovoznění jeho činnosti, není problém cabview aktualizovat s příslušnými "vylepšeními".
Na "problikávající" kontrolku už jsem obdržel vícero stížností a hodlám tento problém řešit, je to způsobeno animací signalizace poruch vzhledem ke stavu sběračů, v základní pozici kontrolka problikává (signalizuje poruchový stav) a po zdvihnutí sběrače je překrývána texturou zhaslé kontrolky, u které stačí poladit alfu a přesně trefit velikost a tomuto problému se zamezí - moje chyba ;)
Klávesa V - s touto klávesou jsem si již užil své :D Původně skutečně při počátcích vzniku tohoto cabview sloužila k vypínání přenosu kódu do LVZ, poté jsem ale začal přemýšlet nad různými inovacemi a využitím a tak se na čas stala klávesa V také přepínačem frekvence kmitočtu (50/75 Hz), který lze v MSTS využít, dále také ke spuštění zvuku provedení D-Testu na vysílačce při změně kanálové skupiny či přihlášení a nakonec jsem se ji rozhodl využít pro vypínání a zapínání vlakového topení a kompresorů, protože mi přijde ze všeho toho nereálné, aby bezprostředně po zdvihnutí sběrače byly tyto přepínače uvedeny do jiné polohy. Ale jak jsem již psal, pokud by o to byl opravdu zájem, může být taktéž vydána aktualizace s funkcí klávesy V jako vypínače přenosu kódu na LVZ.
Procenta poměrného tahu zadaná kontrolerem zde nejsou uvedena schválně ;) Je to způsobeno tím, že v definici *cvf souboru není nadefinován kontroler, jelikož MSTS tento kontroler fungující na určitém principu naanimovat neumí. Vím, že mnozí z vás byli na tento "luxus" zvyklí, ale k čemu máme pak (blíže skutečnosti) na panelu ukazatel poměrného tahu, že? ;)
A s problémem indikace napětí v troleji při zdvihnutí předního sběrače bojuji od začátku nastavení, nevím, zda-li je to nastavením v *eng souboru lokomotivy, ale zkusím se o tom poradit se zkušenějšími kolegy a jistě i tento problém nalezne své řešení.
Jinak bych chtěl poděkovat za vaše postřehy a doufám, že společně povede tato spolupráce jen k vytvoření dalších věcí pro náš vlakový simulátor MSTS ;)

Já taky jezdím rád na ukazatel poměrného tahu, ale některé typy ladění ho mají fungující všeljak, tam to okýnko s procenty jistí a někdy se na něm dá i lépe vychytat jakási primitivní ARR podle zrovna projížděného úseku a počtu vozů. Děčínské rychlíky mi jedou na 32% v okýnku přesně 140 km/h většinu trasy.:D Na druhou stranu dobře se chovající ukazatel PT je zase lepší tam, kde se rychle střídá sklon.
A k tomu ostatnímu, jestli je to záměr, nechci nic předělávat. Jak už jsem podotýkal několikrát, používám několik různých variant ladění, zvuků i kabin vzájemně prohozených, ať mají různé mašiny jiné chování. Tohle bude další verze a začnu teda v této verzi jezdit jako spousta fírů na bzučivkách - bez kopýtka rovnou na součinnost.:D

V poslední době mě opět začalo "bavit" skinovat kvalitní modely od Hekla, a tak jsem se pustil do druhé verze skinu lokomotivy, která si to určitě zaslouží ;)
CZ-ČD 91 54 7 163 100-1 WTB II 2/2014

Balíček děčínských vozů AB, B a BDs

Viaxern pro vás připravil balíček děčínských rychlíkových vozů AB/350/ 39-40 239, B/249/ 20-41 515 a BDs/449/ 82-14 412. Stahovat můžete zde v autorově sekci.
acb0956bf7dd15ce50441249c44669b2.jpg cb6da895b26a9b15374586dcc76a620c.jpg 1d2fc962c2911dea635c9a4cc755b6a8.jpg

Naposled editoval moderátor:
Děkuji za moc vydařené vagónky. Už je mám pěkně ve svém vozovém depu.

AB/349/ 39-41 015 a Bee/273/ 20-38 134

A máme tu další Viaxernův počin do našich vozových dep: z dom.st. Děčín vůz AB/349/ 39-41 015 a z dom.st. Bohumín vůz Bee/273/ 20-38 134.
140a23f7a1c3a3bfa20dbdb9c537c989.jpg b989a595c6bf270e52048d1f34373222.jpg

Díky za ty "piváky", konečně si můžu zmodernizovat soupravy jezdící spodní Brno a až bude venku trať na Vyškov, tak i tam.:cool:

Trošku mi to nedá si rejpnout, kdopak už si VŠIMNUL? :P

Nicméně musím se přiznat, že mě také museli "nakopnout" kolegové a dokonce z polského fóra.

Jelikož ve skupinách na FB se nedají věci prezentovat tak, jak bych si představoval, asi se vrátím k představování své tvorby na staré dobré místo, na forum k tomu určené :)
Jako spíše tedy novoroční dárek můžete stahovat u nás na stránkách skin lokomotivy ČD 150.202-0 ;)
01.jpg
Během měsíce se můžete těšit také na další ze skinů s mojí dílny, tentokráte na jednoho peršinga ještě z dob, kdy patřil DKV Praha PJ Děčín - ČD 163.095-3
02.jpg
A do třetice se blíží dokončení takový menší remake cabview pro lokomotivu řady 380 :)
03.jpg

Back
Nahoře