Řada 740 všeobecně

No nevím jak vy ale ta 742 vypadá jak kašpar.Nezlobte se na mě ale je to můj názor.

Naposled editoval moderátor:
zubacka napsal:
No nevím jak vy ale ta 742 vypadá jak kašpar.Nezlobte se na mě ale je to můj názor.
Problém - ona to vůbec není 742, ale 740.705-9.

Za další - je to skin, který sice vypadá poněkud neotřele až provokativně, ale dokáže zaujmout právě díky originálnímu a neotřelému designu, která používá ZAPA nejen na těchto vlečkových vozidlech, ale takto "vyšperkované" jezdí i jejich domíchávače.

A za další - pokud se Ti nebude líbit, není vůbec žádný problém si ho nestahovat.

Ale i tak díky za názor.

Souhlasím s Martensem,když se ti ti nelíbí,tak to nestahuj.Naopak jsem rád za netradičně natřené stroje,je to zpestření jednotvárných grafických řešení nátěrů jednotlivých lokomotivních řad.Není to tak dlouho,kdy se jednotlivé řady lišily jen invetárním číslem loko a řady.

Copak bangle se sníženým představkem, ale ještě potom ta práce okolo. zvuky "Katru" a tvorba cabu z čehož bude nejhorší ho vůbec nafotit.

Copak ta bangle 740 850-3, ta by se nafotit dala. Operuje v Berouně a v Praze-Radotíně, takže s trochou štěstí by se tam dala nafotit.

Horší je to třeba s lokomotivama ř. 744 a nebo 724.

Pěkná kráska je taky tato 740 713-3:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.k-report.net/discus/nahledy/male/078658.jpg

já jsem s nimi přicházel do styku poměrně často, to když nám viamonťáci vozili štěrky na výluky, tak se občas snížený představek vyskytl, leč kde by mne napadlo je nějak významně fotit:), teď už je to minulost neb na stavbě železnic již nepracuji...

martin novy napsal:
V Berouně jsem ji neviděl,máme tam 742,možná je na VČS.
V Berouně šoupala s nějakýma cibulákama s práškem u podniku vedle toho nákladového nádraží Beroun.

Scháním aktuální eng na řady 740 a 742. Poradí mi prosím někdo, kde najdu nejnovější verzi. Děkuji

Nechcem zakladať nové vlákno tak píšem tento dotaz sem, dotaz smeruje k včera zverejneným Vrbamovým 741 a 742.5, aké motory používajú tieto stroje, CAT,MTU alebo K6S230DR? Kabíny k nim asi nemáme taktiež že áno? Ináč pekná práca Vrbame.

Já bych měl připomínku k té kapotové 740tce (klasickej trnazistor) na krátkém představku tyto stroje nemají ve dveřích žaluzie. tuto bych vyretušoval. jinak pěkné

duuso napsal:
Nechcem zakladať nové vlákno tak píšem tento dotaz sem, dotaz smeruje k včera zverejneným Vrbamovým 741 a 742.5, aké motory používajú tieto stroje, CAT,MTU alebo K6S230DR? Kabíny k nim asi nemáme taktiež že áno? Ináč pekná práca Vrbame.
Co vím tak remotorizací projít neměly - reko byla jen ve změně řízení, dosazení LVZ, převodu na Vmax = 90 km/h

Remotorizaci skutečně nemají a jestli to vyhrabu tak pošlu jednu dokumentační fotografii, kde se z obou strojů valí dýmu jako při startu motoru na 831. Podle mě ty motory jsou pěkně v pr... asi jak na 731, kde na ně od výroby nikdo nešáh.

Čouda napsal:
Remotorizaci skutečně nemají a jestli to vyhrabu tak pošlu jednu dokumentační fotografii, kde se z obou strojů valí dýmu jako při startu motoru na 831. Podle mě ty motory jsou pěkně v pr... asi jak na 731, kde na ně od výroby nikdo nešáh.
Kocouři čoudily vždycky moc. Může to být taky různým problémem s motorem - nejde na všechny válce, nebo něco v motoru netěsní apod.

No a ja som myslel že 741-kám a 742-kám s useknutou kapotou dali CAT-y, nuž mýlil som sa ale aj tak takéto prestavby tuším existujú, bolo to písané tuším v minuloročnej ročenke časopisu Dráha.Malo to byť tuším pre OKDD, SD-KD alebo MUS, neviem presne.Našiel som aj jednu foto frontu na cab 741, z tohoto by sa možno dalo nejaké provizórium zbúchať :
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://sklad.obrazku.net/obr9109_cab741front.JPG

Apropo a ktorú kabínu odporúčajú znalejší na používanie pri jazde s useknutým čumákom napred ?

duuso napsal:
No a ja som myslel že 741-kám a 742-kám s useknutou kapotou dali CAT-y, nuž mýlil som sa ale aj tak takéto prestavby tuším existujú, bolo to písané tuším v minuloročnej ročenke časopisu Dráha.Malo to byť tuším pre OKDD, SD-KD alebo MUS, neviem presne.Našiel som aj jednu foto frontu na cab 741, z tohoto by sa možno dalo nejaké provizórium zbúchať :
http://sklad.obrazku.net/obr9109_cab741front.JPG

CATy dostaly OKD 740 301, 422, 424; MUS 740 889 (+ EBD); ČM cement Beroun 740 850 (+ zřejmě 740 408)
a některé další o kterých nevím

Řady 724, 744 mají nové motory, kapoty, kabiny, úpravu rámu a s řadou 740 už toho moc společného nemají (jedině původ rámu a podvozků)

Back
Nahoře