Aktivity MG

Zdravím, mám s Vašimi aktivitami bohužel takový zásadní problém. Obě dvě R 1540 i R 879 mě z ničeho nic padají. Vždy v podstatě ve stejném okamžiku. Jakmile se setmí. U R 1540 to je po průjezdu stanicí Řečany nad Labem a u R 879 před příjezdem do Malešic. Vždy to probíhá stejně, černá obrazovka a následuje pozvánka k Billovi. Zvlášť mě na tomto zaráží dvě věci. Kdysi dávno jsem aktivitu R 1540 projel skoro celou. Viz toto vlákno, jak jsme řešili tu červenou na hlavním a za druhé se toto děje na DVOU nezávislých počítačích, na kterých jsem zkoušel Vaše aktivity projet. U obou se tato závada projevila ve stejných místech. Proto bych se Vás rád zeptal, zdali netušíte kde může být chyba? V těchto inkriminovaných místech se načítají nějaké složitosti? Či co? FPS před obema místy je kolem 20, tak v tom asi problem nebude. I vozidla mám dle Activity Analyseru vsecky a BIN 1.7.081920. Mohl byste mně prosím poradit, či apoň naťuknou, kde by mohl být problém? Děkuji za odpověď

Ferda napsal:
Zdravím, mám s Vašimi aktivitami bohužel takový zásadní problém. Obě dvě R 1540 i R 879 mě z ničeho nic padají. Vždy v podstatě ve stejném okamžiku. Jakmile se setmí.......

Ahojky,o tomto problému vím,ale netuším proč tomu tak je. V inkriminovanou dobu se nic složitého nenačítá. Já to řeším tak, že hru před setměním několikrát uložím. Z uložených pozic pak zkouším aktivitu načíst. Jeslti si to dobře pamatuji tak setmění je ve 20:49 tak před tímto časem aktivitu uložit a pak nahrát.
Milan

Milan Grygar napsal:
Ferda napsal:
Zdravím, mám s Vašimi aktivitami bohužel takový zásadní problém. Obě dvě R 1540 i R 879 mě z ničeho nic padají. Vždy v podstatě ve stejném okamžiku. Jakmile se setmí.......

Ahojky,o tomto problému vím,ale netuším proč tomu tak je. V inkriminovanou dobu se nic složitého nenačítá. Já to řeším tak, že hru před setměním několikrát uložím. Z uložených pozic pak zkouším aktivitu načíst. Jeslti si to dobře pamatuji tak setmění je ve 20:49 tak před tímto časem aktivitu uložit a pak nahrát.
Milan

Ahoj Milane,
zkoušel jsem to před těma Malešicemi ( několik vteřin před 20:49 ) uložit a znovu načíst asi 5x a pokaždé to v 20:49 padne. Nemohl bys se na to podívat ještě jednou a nějak to opravit?
Dík Matýsek

Zdravím všechny. Po dlouhé pauze jsem měl chvilku čas a tak jsem opravil aktivity pro trať BP84 a trainset 8. Aktivity pro trať 321 budu opravovat po vydání aktualizace č.18. Opravené aktivity ke stažení na mých stránkách.
Milan

Tak jsem si zkusil zajet R 879, ale daleko jsem nedojel. V čase 20:49:06 se mi nejprve přepne kabina do noční verze, pak zčerná obloha a nastává pád do Windows. Ke může být chyba? S tímto jsem se ještě v žádné aktivitě nesetkal.

A ještě jedno malé doporučení - nepoužívej zbytečně LC, raději použij servisní vozidla. Možná zde by mohl být zakopaný pes.

Takže je potřeba aktivitu uložit "po setmění" a pak znovu načíst a jede to. Ale pořád mi vrtá hlavou, proč. Vlákno jsem četl, ale důvod jsem se tady nedozvěděl. Dělá to všem, nebo se to někomu podařilo projet bez uložení?

A ještě taková technická: V Pardubicích Pendolíno zastaví u nástupiště, čeká 2 sekundy a pak se rozjede k návěstidlu, ale u něho zastaví, protože má stůj, kdežto já mám volno. Jedu přesně podle SJŘ a včas, někdy i s náskokem.

Pepa z Nuslí napsal:
Zdravím, mám dotaz, na stránkách je R 1540 pro 321 ale ještě aktualizace 11. Bude tato aktivita opravena v budoucnu?
Podívej se o kousek výše- příspěvek včera 20:05,tam se to dočteš.:roll:

Pavlík napsal:
Dělá to všem, nebo se to někomu podařilo projet bez uložení?

A ještě taková technická: V Pardubicích Pendolíno zastaví u nástupiště, čeká 2 sekundy a pak se rozjede k návěstidlu, ale u něho zastaví, protože má stůj, kdežto já mám volno. Jedu přesně podle SJŘ a včas, někdy i s náskokem.

Ano. Já jsem s tím neměl problém.

Na to Pendolino jsem autora upozorňoval, ale on tvrdil, že jemu se to nestalo.

O tom, že moje aktivity na trati BP padají při setmění vím, ale nedokáži specifikovat proč. U mne to projedu bez pádu.

Pendolíno v Pardubicích ještě znovu omrknu. Díky za opětovné upozornění.

Milan

A opravdu by to padání nemohlo být v tom použití více LC v aktivitě (především v okolí Prahy)? Může to pak padat majitelům strojů s málo RAMkama. Já mám tedy 1GB a neprojel jsem.
EDIT: a jestli padá i ta druhá aktivita pod BP tím stejným způsobem a taky máš v Praze hodně LC, tak možná to bude opravdu v těch LC. Ještě jsem ji nezkoumal, ale podívám se na ni.

Naposled editoval moderátor:
Pavlík napsal:
Může to pak padat majitelům strojů s málo RAMkama. Já mám tedy 1GB a neprojel jsem.

Aktivitu jsem testoval taky na 1GB RAM a nepadlo to. Jinak samozřejmě vliv to má. Teď jsem upgradoval na 2GB a dal tam lepší grafiku a a už to ani neškube. Na 1GB to cukalo, ale nepadlo. Zkus ještě pro jistotu zkontrolovat soundcfg.dat, příp ubrat detaily.

Boby napsal:
Pavlík napsal:
Může to pak padat majitelům strojů s málo RAMkama. Já mám tedy 1GB a neprojel jsem.

Aktivitu jsem testoval taky na 1GB RAM a nepadlo to. Jinak samozřejmě vliv to má. Teď jsem upgradoval na 2GB a dal tam lepší grafiku a a už to ani neškube. Na 1GB to cukalo, ale nepadlo. Zkus ještě pro jistotu zkontrolovat soundcfg.dat, příp ubrat detaily.

Já mám ramku 2GB a jak píše Boby v pohodě. Ale aktivity testuji na PC který má 1GB ram a nepadá to.
Aktivitu R 879 prozatím nestahujte,vydám opravu. V Pardubicích mne zmizelo blokování servisem. Tak to dávám dohromady,aby SC Pendolino odjelo před hráčem.
Milan

Aktivita R 879 pro trať BP je opravena a můžete stahovat na mojich stránkách. Jelikož se mi hromadí dotazy, že aktivita padá cca v čase 20:49 hod. doporučuji před tímto časem aktivitu uložit. Důvod proč padá mi není znám, protože na dvou PC kde aktivity testuji mi to nedělá.

Milan

Dnes jsem na můj web umístil upravenou aktivitu R 663 pro trať 321 na aktualizaci 18. Druhou aktivitu R 1540 [/align]ještě upravuji.
Milan

Ode dneška jsou na mých stránkách ke stažení upravené aktivity pro trať BP85. Aktivitu R879 jsem upravil tak,že by s ní již neměl být problém (padání aktivity v čase cca 20:49hod.)
Milan

Dneska večer to testnu a dám vědět. Jinak se mi moc líbila tvoje aktivita R 1540 pro BP. Tolik akcí pohromadě jsem ještě neviděl :D

Back
Nahoře