Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Podobně je na tom třeba Buštěhradka. Jistě by bylo vhodné tahat nákladní vlaky Praha - Chomutov nejkratší cestou přes Lužnou, ale kdo by platil tu energii, kterou je potřeba vynaložit na překonání mnohých stoupání a zvýšené náklady na údržbu obloukovité trati, když tu dopravu lze realizovat přes ÚnL?

Problémem Buštěhradky je absence měděné pavučiny. Jak kdysi jeden projekt plánoval dokonce v celé trase.

Asi tuším, kam míříš, ale tohle mně budeš muset dovysvětlit, protože podle mě ani drát neodstraní vysoké energetické nároky na provoz a vysoké náklady na údržbu koleje. A pokud je k dispozici variantní trasa...

Vrbam možná myslel to, že pokud někde nemáš dráty, tak musíš přepřahat, což je časová ztráta, ale i logističtěji a personálně náročnější, než když náklad táhneš přímo, i když třeba delší trasou - v tomto případě přes Ústí :-)

Myslel jsem jen to, že cena za 1 km je 4x dražší v dieslu než v elektrice. Nic víc nic míň.

Jen nevím proč SDKD vozí ty vápence v trase Lom Mořina - Rudná u Prahy - Hostivice - Kladno - Lužná - Žatec - Březno u Chomutova přes nás místo pod drátem. Dva bizoni vepředu + cca 32 vozů + bizon případně jedna nebo dvě 741.7 na postrku. :rolleyes:

Jen nevím proč SDKD vozí ty vápence v trase Lom Mořina - Rudná u Prahy - Hostivice - Kladno - Lužná - Žatec - Březno u Chomutova přes nás místo pod drátem.
Protože v Rudné už máš ten největší kopec za sebou (Praha - Hostivice), navíc ta trasa je o dost kratší (z Prahy už to tak výrazné není).
A taky hraje roli to, jestli tu elektrickou mašinu máš, nebo nemáš.

Jestliže je diesel 4xdražší než elektrika, tak nechápu jak může AWT vyhrát zakázku třeba nad ČD a tahat na koridoru Č.Třebová- Brno s dvojčetem brejlovců a někdy i s dalším dieselovým postrkem. To nejsou jen cisterny, kde bych řekl že tahají vlaky svého majitele, ale též silo vozy, nebo nová auta.

Protože diesel není 4x dražší než elektrika.
A soupravy se netvoří v consist editoru, ale platí se za ně reálnými penězi, takže koupě / pronájem mašiny dokáže tu výhodnost překlopit.

Protože diesel není 4x dražší než elektrika.
A soupravy se netvoří v consist editoru, ale platí se za ně reálnými penězi, takže koupě / pronájem mašiny dokáže tu výhodnost překlopit.
Tak zatím mi s tím pořád každý přesvědčuje asi aby obhájil elektriku za každou cenu.

Voľakedy som sa dočítal že náklady na energiu tvoria iba 20% ceny dopravy. Podstatnú časť ceny sú poplatky za dopravnú cestu.

Mě spíše udivuje, že na jednu stranu se v odborné literatuře dočítám o megalomanských projektech např: v Německu zatorlejování části dálnice a na nich kamiony na způsobu parciálních trolejbusů. A na druhou stranu vidím a hlavně slyším (v noci se nedá přeslechnout) v Blansku údolím Svitavy burácení až tří dieselů na vlaku pod trolejí. Asi by se měli nastavit takové poplatky za dopravní cestu dieselu pod trolejí, aby se to nevyplatilo.

No jo. To víš. Unipetrol. Ti na naftu mají. Já to vidím, jak to tady tahají přes Rájec. Sem tam shoří mašina, na trati...

To se ani nedivím, protože ty naplno vytočený CATry asi dostávají pěkně zabrat, takovej kravál nedělaly ani sergeje i když já je pamatuju už s tlumiči.

Myslel jsem jen to, že cena za 1 km je 4x dražší v dieslu než v elektrice. Nic víc nic míň.

Jen nevím proč SDKD vozí ty vápence v trase Lom Mořina - Rudná u Prahy - Hostivice - Kladno - Lužná - Žatec - Březno u Chomutova přes nás místo pod drátem. Dva bizoni vepředu + cca 32 vozů + bizon případně jedna nebo dvě 741.7 na postrku. :rolleyes:

Vím o nich, dokonce jsem kvůli nim byl donucen k běhu s foťákem (léto 2019). Jezdí tam i nějaký transit? Vše ostatní již napsali moji predchůdci.
DSCF7302.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře