Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Te Bubenče je škoda, ta už je v 321
Kdepak, Martin jí má ještě starou. V tom bude ten paradox, protože on měl vždy nádraží novější. Deterio říkal, že v Bubenči se teď jezdí do odbočky mezi první a druhou 70. Dnes mi přišly plánky a bingo. To jsou zase novinky. Ale když jsem to tam kroutil v oblouku, tak jsem tohle nevěděl. Naštěstí tam mám poloměry oblouků i na rychlost 80.
Vždyť to máte jedno. Starou Praha - Kralupy bych nikdy nestavěl, jak se tam špatně jezdilo. Rychlosti jako na lokálce. (když chci dodržet jízdní řád a nebýt všude s náskokem. A když už jsou perony od Roztok až po Ústí (za mě to nebylo), tak proč do toho cpát starou Bubeneč. Mě to vůbec nevadí, že za Praha Holešovice následuje starý svět, jako mi nevadí, že z modernizovaných Hustopečí jedu přes staré Brno Horní Heršpice. To by jste z těch 20 let, co to stavím museli vtěsnat do jednoho roku, jen pak by to bylo možné dodržet v jednom časovém období. Ale já jsem modernizaci fandil, tak jsem rád za každý rychlý úsek.

Ja by som sa prihovoril za Bubeneč v takom stave v akom je teraz. Neaktuálnych úsekov je už habadej. :)
Jasne, to by bylo OK, ale právě mi to přijde divné, přesně to vystihl Pawlík. Když chci dělat nové spojení po práglu, nahazuji 321čku. A stejně tu starou Prahu nic nenahradí. :-) Ale to jsou moje nostalgické vzpomínky. Včera, když jsem dělal aktivitu pro 422.002 a otevřel jsem mapy cz a koukl na trať Čejč - Žádnice, ukápla mu slza, co zůstalo z tak nádherně dochované lokálky. Když jsem tamtudy včera vedl virtuálně stroj s cičky, bylo to hodně silné.

Dane, víš jak jsem litoval, když jsem se trápil nad propojkami mezi první a druhou v obloucích v Bubenči? Obě zhlaví. Ale dal jsem to. Ale vyrazit z Holešovic kilo namísto 60, to bylo lákavější a tak to bude. Však dál jsou už následné stanice modernizované, ale to už se opakuji. Proto jsem se tak rozhodl. I když někdy je to těžké dilema. Ale Bubeneč postaru mezi ostatními modernizovanými stanicemi na 090 by byla jako pěst na oko. Ale třeba někdo vymodeluje zastávku Podbaba. Vždyť je to pražskoslezinová nostalgie. Mohli by jste Pražáci to zase na Julisce zorganizovat. Tam sleziny neměly chybu. I když je to za vlezné.
Něco naprosto jiného je skutečnost, že modeláři si dají práci s modely na míru, pak po několika letech se trať modernizuje a stavitel se rozhodne modernizovat a dobové modely vyhodí? To by bylo zvěrstvo a na po tlamě. :) Jako například Pawlík mi udělal nádherný model tunelu s viaduktem za Třebovicemi. Jednak se mi to tam moc líbilo a nikdy by mne nenapadlo to tam modernizovat. To byla taková rarita, že když tam tenkrát člověk cestoval vlakem, tak mezi Třebovicemi a Rudolticemi to člověka stavělo do pozoru do chodbičky a člověk se jen kochal. A když jsem se tam poprvé dostal na lokomotivě na rychlíku z Prahy do Přerova, to byl přímo balzám. Ale nějaké staré nádraží v Bubenči, tam nic ke kochání nebylo. :) Jen otravná šedesátka. :) I ta stará Masaryčka měla své kouzlo. Když tam člověk sloužil noční pohotovosti nebo posun v depu, tak jak jezdily rychlíky po těch historických viaduktech, jeden na Vítkov druhý do Hrabovky, to byla přehlídka, jak to tam nostalgicky rachotilo. Asi tak nějak.

Zbyňku, jezdím do Kralup už asi přes třicet let. Pamatuju si ještě tu rozbitou trať jak to tam sebou házelo ze strany na stranu. Tehdy jezdil do Kralup osobák z Masaryčky dobrých čtyřicet minut, když to dobře jelo. Ale ta trať už byla v naprosto příšerném stavu ještě v roce 2001. Ten úsek byl modernizován jako poslední na trati 090 a na jeho pozdním dokončení měla samozřejmě vliv povodeň 2002. Jel jsem tehdy z Hlavního nádraží odklonem přes Vysočany, v Neratovicích se přehazovala lokomotiva na druhou stranu a pak teprve v Kralupech se přepřahalo na elektrickou lokomotivu.

Existuje něco jiného prosímtě?
Program mi nejede.
Po spuštění se mi nic nezapne a výkon je o 0% s objemem 3Mb.

Ponl zobrazení vidím, že mi to ve správci úloh jen visí a nic nedělá.

Stejně by mě moc zajímalo, proč vlastně ono cukání vlaku za jízdy, (zrychlil, zpomalil, zrychlil, zpomalil,...)
mi to dělá jen na mapách 321 a BP.
Může mi někdo zkusit vysvětlit, proč toto cukání není i v jiných mapách jako např. CMK, Alfold, CFR atd, kde mi to jede svižně jako po másle?

Je to velikostí mapy ( i když CFR nebo Alfold by mohl konkurovat) nebo prostředím, já už fakt nevím.

Díky.

Komu není rady, tomu není pomoci. Nespekuluj, nepoučuj a nedávej rady čím to je. Kdyby jsi udělal co máš, bude ti to fungovat. Problém je pouze mezi klávesnicí a židlí. RivaTuner šlape absolutné bezchybně a sekání není jen velikostí tratí, už to tu bylo popsáno snad milionkrát. Sekat se ti to bude i na trati jako je Dvoukolejka, pokud tam budeš mít AI provoz. Takže velice silně pochybuji o tom, že ti třeba Alfold pojede plynule.

Komu není rady, tomu není pomoci. Nespekuluj, nepoučuj a nedávej rady čím to je. Kdyby jsi udělal co máš, bude ti to fungovat. Problém je pouze mezi klávesnicí a židlí. RivaTuner šlape absolutné bezchybně a sekání není jen velikostí tratí, už to tu bylo popsáno snad milionkrát. Sekat se ti to bude i na trati jako je Dvoukolejka, pokud tam budeš mít AI provoz. Takže velice silně pochybuji o tom, že ti třeba Alfold pojede plynule.
Já jsem psal, že RivaTuner mi nejde vůbec spustit. Po spuštění mi visí a nijak nereaguje. Takže nemohu vůbec nic podniknout, nevykazuje žádnou aktivitu.

Sekání mám jen u trati BP a trati 321.
Žádný okolní provoz tam nemám, neboť toto sekání se mi děje i u prohlížení tratě, tj. volné jízdě.

Věř nebo ne, u ostatních tratí jako je Alfold, ZSR 191-193, nebo třeba Prudnik či ZSR130 nebo CFR Rumunsko, i ta 310tka mi běží bez problémů a u těchto tratí nepotřebuji nic měnit.

Kdyby jste měli třeba Discord, tak bych vás přesvědčil, že vše mi jede plynule krom BP a 321 :/

To je tím, že tam nemáš AI provoz, jinak se ti budou sekat taky. U Rivy si musíš zadat cestu k ORCZ, spustíš a máš ji dole na liště, otevřeš vpravo dole to okýnko, kde je ikona GK Antiviru atd... a ikona Rivy se ti přesune tam a je aktivovaná. Pokud nemáš správně cestu a zmčeno, tak samozřejmě nemůže dělat nic a visí.

To je tím, že tam nemáš AI provoz, jinak se ti budou sekat taky. U Rivy si musíš zadat cestu k ORCZ, spustíš a máš ji dole na liště, otevřeš vpravo dole to okýnko, kde je ikona GK Antiviru atd... a ikona Rivy se ti přesune tam a je aktivovaná. Pokud nemáš správně cestu a zmčeno, tak samozřejmě nemůže dělat nic a visí.
Aha, jo takhle, jseš hodný, děkuji.
S tou cestou jsem to neudělal.
Instaloval jsem bokem na disk.
Teď mi Riva jede.
Děkuji.

Ptal jsem se už v jiným vlákně, ale náhodou nevíte jak spravit přehrávání st.hlášení v trati 321?
Ne všechny, ale některé stanice např. Praha hl.n. hlásí extrémně pomalu.
Např. Břeclav nebo ÚnL problém není.
V trati BP také ne.
V čem bude problém?
Dík.

Jinak ještě pro majitele nVidia karet - zastaralý RivaTuner byl už dávno nahrazen šikovným prográmkem nNvidia Profile Editor, který je neustále vyvíjen aktualizován, a vše potřebné se v profilu dá nástavit, včetně omezení FPS (pro jakoukoliv aplikaci).

poslední verze:

Má i vestavěný přístup k starému MSTS profilu, který lze plně editovat.

Přílohy

• nv.jpg
    nv.jpg
    252.7 KB · Zobrazeno: 0
Jen doplním, že RivaTuner je jen pro nVidia karty (Radeony se nechytají, pokud je někdo z vás má.).
Není až tak pravda... Já ji mám na RX560, používám Icikovo doporučení - tedy nenastavuji Framerate limit - FPS 30, ale použiji obnovovací frekvenci monitoru (60 Hz) a nastavení pro dělitel skenování (nevím přesně překlad onoho výrazu) - tedy Scanline sync x/2. Rozdíl markantní, kvalita oproti prostému FPS 30 vyšší i u starších sestav.
Navíc je vše ošetřeno autostartem RIVA při spuštění PC.
Zároveň mi NIKDE nevyskakuje žádná hláška a nemusím NIC odklikávat... :cool: ;)
Konečně, na jiném místě Fóra tomu je věnován dostatečný prostor. ;) :cool:

Aby nevznikla mýlka - používám RIVA T.S.S. 7.3.4., který se automaticky doinstaluje jako doplněk nástroje MSI Afterburner 4.64.

RX560 je 6 let stará karta, tam to ještě jelo. To je vpořádku. Ale s novými Radeony to zkrátka už nefunguje.

Čili mi v TT RivaTuner nepomůže k 30FPS? Kdybych dal obnovovací Fz mého monitoru, tak bych musel dát 240Hz. Ale to ORTS neroztáhne ani za zlatý prase.

Když mám 28FPS-29FPS, je to jako snesitelné, ale už pro mě dost znatelné. Prosím, kdyby mi někdo uměl pomoct, budu velice vděčný. :)

Ach jo, proč vymýšlíte furt nějaké okliky? Zamkni to na 30 a hotovo, neznám nikoho, kdo by měl pak problém. A když mi ve velkých stanicích spadne FPS na 20, tak se děje nic, jede furt dobře.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře