Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Vláčkař si asi představoval pajšl. Jako žaludek, játra, slezina ( Slezina (latinsky: lien, řecky: σπλήν – splén) je orgán nacházející se u téměř všech savců. Má podobnou strukturu jako velká mízní uzlina a funguje zejména jako krevní filtr. )

Vy fakt někteří myslíte jen na žrádlo. :) :) :)

:) cituji:
že si uděláme takovou
menší slezinu. Slíbil jsem teda, že teda určitě přijdu, ale že si

raději opeču buřty, a jejich slezinu si můžou zbaštit sami, protože
vnitřnosti já stejně nemám rád. Jim a šerif smíchy padli do trávy,
zatímco Ušatý Torpédo kroutil hlavou tak silně, až mu uši fackovaly
tváře. Když se trochu uklidnili, tak jsem se dozvěděl, že slezina
je název takové menší sešlosti, jakože se lidi slezou, kecají
a tak. Večer se vydařil a já získal tři parťáky a tušení, že
nezůstane jen u občasného posezení u řeky.

Teda Zbyňku, no fuj, takhle vystavovat mimořádku na odiv světa. :) :) Jakoby nestačilo samotné vykolejení v ORCZ. :)
objekt.jpg

Ale to byla doba, než si toho tady někdo všiml. :)
To je právě ono, ta trať je tak velká, že když se někdy dostaneš do míst, co si myslíš, že znáš, tak tě překvapí třeba tohle, nebo ti dva kecající maníci v podchodu a schválně nenapíšu kde, ať si to "pařani" zjistí a vím, kde je i ta telefonní anglická budka v Brně. :)

Když už mám nějaké finální úpravy modelů, tak bych ta z provozu měl dát i do vlákna trati.
Tohle je první jízda po Drážďanech s upravenými modely. Samozřejmě jsou to jenom náhražky, originál na Neustadt vypadá jinak. I na tu budovu se pokusím dodal lepší texturu. Ale já jsem rád i za tohle.
2608DresdenNeustadt.JPG2608DresdenHBF1.JPG
2608DresdenHBF2.JPG

Další novinky.
Takto vypadá nádraží Kralupy jak ještě máte v aktualizaci. Překáží tam ty perony a nebylo možné dostavět kolejiště.
KnVold.jpg

A takto stejné nádraží vypadá dnes. Ale s úpravou modelu jsem hodně několik dní začátečnicky zápasil, než jsem docílil výsledku. Ještě zbývá doplnit návěstidla a označit koleje. Ten krátký 5. peron asi vyskládám, protože to bude jednodušší. Na prvním obrázku je vidět, že ten peron je moc široký. Tedy nepoužitelný, kdybych jej vystřihl. A aktivitářům mohou odjíždět vlaky až za oblouk. Depo nevím. Tam to vychází dost divoce.
3108KnV1.JPG
3108KnV2.JPG
3108KnV3.JPG

Když už jsem mnohem chytřejší, tak jsem zkusil vystřihnout to čelo haly nádraží DresdenHBF a až zvýším ty spodní hrany prosklení, tak přilepím k modelu. Možná ještě ustřihnout prostředek a nalepit i z druhé strany. No možná vyzkoušet tu druhou texturu bez toho bednění. Ale stále je to lepší než nic.
0209DrHBF.JPG

Zbyňku super, ale pořád mám pocit, že by to měl dělat někdo jiný. Takhle ti to bere čas a už by mohl být třeba vymyšlen systém jak zakeříkovat a otravnit okolí tratí a přechody na leteckých mapách.

Přesně tak. Na jednoho člověka je to příliš, ale bohužel na modely nejsou lidi. Kdybych nešel do gmax, nehnul bych se dál. To keříkování je až to poslední. Poděkování Nebulusovi z dřívějška, že mi upravil několik modelů (zdi a podjezdy). I když tohle není jeho parketa. On má raději odlehlé tratě a historii, viz zrušená ždánická trať. Proto po něm nic většího nemohu chtít, kromě rad do gmax. Některé modely mi dříve upravoval Mikulda, ale on má svoji trať a tam si modeluje své modely. A život není jenom o této hře. Ještě je tady Deterio, ale on má také svůj život a své priority v této hře.
Pak opravdu nezbývá, jak říkal Lenin "učit se, učit se, učit se" :) A mým cílem nejsou nové modely nádražích nebo domečků, ale úprava existujících modelů, které nesedí a jejich modeláři na emaily neodpovídají, tedy pomoz si sám. Dále potřebuji zdi na míru, perony na míru a to už v základu zvládám. Sice pak stojí stavba tratí, ale žádné termíny naštěstí k nikomu nemám a mohu to hrát podobně jako Mikulda se svým projektem. Občas modelovat, občas stavět a občas vydat aktualizaci.
Důležité je, že to hlavní a nejtěžší a nejnáročnější už mám. Kolejiště. Zbytek už je proti tomu brnkačka a křoví kolem kolejí umí nasekat snad každý začátečník. :)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře