Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Špatně jsi pochopil. Proč se nezobrazuje prase v ORCZSK, když v OŘ 5.1 funguje. To není o kopírování, to je v zadání aktivity. Kopírování je jen u toho peršinga. Zítra ještě vyzkouším stejnou verzi s původním peršingem pro OR 5.1

Na té fotce nevidím ani toho zeleného peršinga. Což je tedy minimálně podezřelé. :)

Vybodni se na 380 a rovnou nech hráče na prase.
Mě to naopak připadá jako velmi dobrý nápad ke zpestření aktivity. Jen bych jí chtěl odstavit na prostřední přesuvnu mimo trasu hráče. Teoreticky by to mohlo jít přepnutím se do manuálního režimu. Jen jsem zapomněl ty klávesové zkratky. CTRL-M ? Anebo v editoru na výhybce udělat chybný bod a natáhnout jej na prostřední přesuvnu a pak vytvořit přetažením vlákna trasy bod na výhybce znovu. Otázkou je, jestli se mi tam vytvoří otočný bod. Ale celou trasu opisovat znovu, to bych nepřál ani největšímu nepříteli.

Jinak chápu. Dan tě bombarduje svými požadavky a nyní přicházím já s jinými scénáři aktivit, kdy se neklade důraz na divadelní představení šíbujících vlaků AI, ale já kladu důraz na to si pořádně zašíbovat a vozit extrémní vlaky. A pak problémy, že v ORCZSK vše nefunguje jak má. Ale je zajímavé, že ta 380 naladěná jen pro klasický OR jede. Jinak budu jen rád, když aktivity, které jsem testoval v OR budou fungovat i v ORCZSK.
Já to musím nějak zprovoznit, protože ten přechod ze dne do tmy v ORCZSK mne zajímá.
Vyzkoušel jsem tedy originální verzi pro OR. Bez změny té zelené mašiny. Aktuální verze CZSK.
Tentokrát se prasátko načetlo. Ha. Popojedu s 380, spojím se a přejdu na prasátko. Ale. Na něm nefunguje kromě přídavné brzdy vůbec nic. Ani reverz ani AD, jen přídavná. Ale když spustím volnou jízdu, tak prasátko funguje normálně. Dokonce i po přepnutí ctrl-E na druhé stanoviště. Vše OK. Tedy problém je, jenom, když je tato mašinka jako LC. Jenomže ve všech mých aktivitách se nastupuje na různé lokomotivy, které jsou ve hře nasázené jako LC. Tedy jak tohle řešit? Já už si chci konečně zajezdit. :) :) :) Bůůůůééééé. :)
prase_nereagujici.JPG

Ještě mne bilo do očí to zaoblení u původního modelu za skladištěm. Načtený cizí model přemapovat nejde, hned to spadne. Tak jsem celý konec se zaoblením ustřihl a vymodeloval nový. A také jsem musel u původního modelu ještě trochu srovnat hranu rampy a trochu jí snížit, byla moc vysoko. Ale tím mám zase moc vysoké zábradlí. Tyto úpravy jsou hodně nebezpečné. Stačí chybný krok a celý původní model se rozdrbe.
Ještě u toho přílepku mám trochu vyšší kolejnici na hraně rampy. Ale to půjde trochu srovnat u toho druhého modelu, jen snížím dělení.
0207Masna.JPG

Zbyňku bohužel objevuješ nový svět ORCZ. 80% co popisuješ, je tvoje chyba způsobená neznalostí manuálu ORCZ a další tápání, je pokus předělání jedné aktivity z tvoji dílny. Ono to není sranda dělat tak složité aktivity pro ORCZ. To si právě každý myslí, ale chce to i nějakou praxi v tvorbě, je to stejné, jak s praxí u stavby tratí, kde jsem zase já absolutní neumětel. Já jinak nepíšu Icikovi, aby dělal nové vychytávky, abych mohl tvořit. Začínám psát v momentě, kdy se něco podělá, co předtím fungovalo. To, že ti nejde mašina po přestupu má dvě možnosti.
A) buď jsi neodemkl pult a nevypnul třeba závěr.
B) jestli je mašina jako loose consist, je zdechlá a musíš ji komplet nahodit. Jestli nemá stop start, tak klame, že motor běží, ale ve skutečnosti je mrtvá. Pokud na ni najíždíš a pak přestupuješ, dej před přestupem, zapnout napájení.

A musíš chvilku počkat až tlačítko zezelená, pak přelez a zapamatuj si, že všechny Loose Consisty jsou v ORCZ nečinné mašiny.

Zbyňku bohužel objevuješ nový svět ORCZ
Já Dane nic neobjevuji. Jen jsem ti chtěl udělat radost, že zkouším aktivity i v ORCZSK, jak mi stále doporučuješ. Ale jestli je k tomu potřeba nějaká vysoká škola ortěskátácézskátá, :) tak to se nejprve musím nahlásit do kurzu. až nějaký bude. Třeba v nějaké hospodě v Brně.
Zatím se tedy budu věnovat klasickému OR. :) Ale i tak, modelování mi jde líp. I s klasickým OR nemám problém.
Pokud na ni najíždíš a pak přestupuješ, dej před přestupem, zapnout napájení.
Jako na puklíkovi zvednout sběrač? :) Prosím tě, ten puklík není laděný pro ORCZSK, je to ladění od Josefa pro OR1.5. Tak co tam chceš zapínat, když tam nic takového zadáno není. Nebo je? A nevím o tom? Pak to chce opravdu projít nějakým kursem.

Když jsem přešel na ORCZSK peršinga, LC, tak ano, mašina mrtvá a musel jsem začít zapnutím baterek a řízením. Ale i tak tam fungovaly všechny povely. A to je ten problém, hejblata na praseti jsou všechna neaktivní. Funguje jen přídavná brzda.

Já bych viděl řešení. Někdo znalý mi pošlete ladění na 703 pro ORCZSK v té nové podložce i se zapínáním baterek když je to potřeba a pak to určitě bude fungovat. Pokud je to vlak hráče, tak nastupuji na oživenou mašinu, proto to takto funguje.

Zbyňku, i diesel je mimo provoz, bez vzduchu a komplet mrtvý, to byla jen rada, jak z toho ven, já jsem ten nový svět objevoval taky. :-) Proč ti nejdou hejblata nevím, ale pokud jsi přelez (vždy když přelezeš) na diesel jako LC:
1. Musíš odemknout pult.
2. Zapnout baterie.
3. Dát průběžnou do polohy jízda.
4. Prase asi nemá definici závěru, takže musíš jej vypnout Shift+Insert.
5. Nastartovat motor a počkat až se mašina dofouká.
6. Pokud jsi z kopce, škrábnout přímočinnou a odbrzdit ruční brzdu.

Takže sběrač fakt zvedat netřeba. :-)

A pikud pojedeš s ČD 130, 150, 151, tak tam z mrtvého stavu nezvedneš ani ten pantograf, tam musíš po zapnutí baterií, aktivaci hříbku, zapnout nejprv pomocný kompresor.

Dane, já ti moc nerozumím, protože prase má ladění jen pro OR, tedy tam budou všechny vymoženosti neaktivní, ne? Na peršanovi jsem nemusel pomocný kompresor, asi tam zůstalo trochu vzduchu, když se šíbovalo. Ale i tak, hejblata by měly fungovat všechny. Však si to vyzkoušej. Jednoduchá aktivita LC puklík a najeď na něj a uvidíš. Ale třeba také neuvidíš. Chce to nezávislý test.

Ne nebudou a bude tě to klamat. Uslyšíš zvuk motoru i když bude mašina fyzicky mrtvá a musíš ji ošefovat ůplně stejně, i když není pro ORCZ. Ale kl. zkratky fungují, jen si to musíš kontrolovat pod diagnostkou F5. Nicméně, zamykání pultu, tlačítko závěru a start je shodný.

Zbyňku, stav lokomotivy si můžeš ihned zkontrolovat stisknutím F5. Hned vlevo nahoře máš stav baterií, pultu a motoru. Ovladač průběžné brzdy je zamčený, dokud neodemkneš pult. Je to určité zjednodušení, když není zatím kód pro klíček.

Jinak ty pokročilé funkce oživení lokomotiv jsou nativně v kódu implementovány a fungují na každé ladění, Josefovo nevýjimavě. Nedávno jsem implementoval vychytávku, kde i motor chcípne a je skutečně potichu na LC nebo odstavené loko i když nemají start/stop. Ten kód je hodně autonomní a vyžaduje opravdu málo změn nebo spíš žádné v eng a wag. Pokud ale vyžaduješ využít už ty speciální možnosti dané řady lokomotiv, musí být také k tomu řádné ladění.

Jak říkám, potřeboval bych s vámi i s Danem zajít na pivo a tam vše probrat a pak se mi rozsvítí ta pomyslná žárovka nad hlavou.
Ale jen tak mimochodem, vždy kontroluji nárazníky a opravdu je to všude na dotek. Máš to vychytané.

Ale dnes jsem konečně přišel na to, proč mi někdy ujede čas. Jak dopředu, tak dozadu. Přídavná brzda. A já se přehmátl a použil jsem o řádek výš čárku a rovnítko. :) a pak jsem to viděl, jak čas valil. Ale tohle není dobré, šlo by to nějak zablokovat? Protože takto by se dalo švindlovat. Jedu pozdě a hrozí, že budu vyhozen ze hry, tak si dám čas zpět. Netuším, k čemu je tato funkce dobrá, snad jen pro volnou jízdu.

Ale víš co by se mi Iciku líbilo? Kdyby k ORCZSK šel připojit gamepad. Ještě v dobách MSTS a systémem XP, jsem přes nějaký Xpader měl připojený joystick i s naprogramovanými tlačítky i na Turbo pro rychlé krokování a to byla paráda si takto zajezdit. A gamepad má těch možností mnohem víc. Pak bych asi už nehrál jinde než v ORCZSK. Tohle mi opravdu chybí. Jen šikovně a prakticky vymyslet veškeré povely.

Jak říkám, potřeboval bych s vámi i s Danem zajít na pivo a tam vše probrat a pak se mi rozsvítí ta pomyslná žárovka nad hlavou.
Ale jen tak mimochodem, vždy kontroluji nárazníky a opravdu je to všude na dotek. Máš to vychytané.
A kde a kdy a hlavně někoho místního. Nejspíše někdy o vejkendu. Jenže už vidím jak hostinská kouká na to co tam Dan dává za mašinu.

Počkej, posun času je přes 3 klávesnice, právě, že tohle mi dělal klasický OR, že jsem omylem zmáčkl lávesu a šup půlhodina navíc, nebo míň. V ORCZ se ti tohle jen tak nepodaří.

Tak jsem zatím dojel až do Prahy hlavního nádraží (na Smíchov a Buben příště). A musím konstatovat, že jízdní řád osobních vlaků podle MSTS nesedí. Vlaky v MSTS jezdily rychleji. Z Kutné Hory jedu včas. Z Kolína až do Poříčan OK, ale pak už jsem nabíral zpoždění. V Praze na hlavním mám tedy 4 minuty. A také mám pocit, že z Kolína jsem neměl jet první já, ale ten souběžný rychlík od Pardubic a já měl jet na blok za ním. Proto jsem časy zpočátku stíhal.
Tím se i vysvětluje i Pannonia se kterou jsem měl už v Malackách 3 minuty sekeru. Tedy u všech aktivit s osobní dopravou opravovaných z MSTS se musí natáhnout jízdní doby.

Dnes se mi podařilo dojet až do Nymburka pro ten náklad, který jsem přivezl odpoledne. Dokonce i události fungují i když už jedu trochu jinak.
Tady se ještě držím původního scénáře a z hlavního jedu do Buben. Ten Sokol mi nějak moc svítí, asi jsem zapomněl ztmavit pro noční.
0407ToNoc0.JPG
Od Prahy Buben přivezu náklad do Nymburka ranžíru a pak jsem hledal zkratku jak se dostat od vlaku do předjízdného nádraží, kde se napojím na nový vlak do Všetat. Ale po té trase asi na 100m není trolej a na rozjezd moc dráhy nemám. Sice jen 20, ale podařilo se projet samotíží.
0407ToNoc1.JPG
Zatím je to hodně akční až nehratelné, musím opravit některé otočné body, jinak nedobrzdit o 10m v jednom případě rušička omezení rychlosti (Hrabovka) v druhém hrot výhybky (proto se nemohu v Nymburce víc rozjet, když jedu do úseku bez TV) a následuje vyjetí z trasy, které aktivitu ukončí. Ale asi na třetí pokus jsem to dal. Potřebuji dojet až do Všetat (na rozdíl od původní aktivity, kde se točilo v Dřísech). A pak najít nějaký vhodný traktůrek pro přestup. Minule byl Sergej, ale ten nemá moc pěkné stanoviště. Asi dám zamráču, ta je osvědčená. Ale ta lokomotiva 130, také nic moc. Tedy změny nějaké budou.

Jinak mám takový pocit, že v Sadské se křižovalo s osobákem. V jízdním řádu mám pobyt 3minuty. Ale nyní jedu o 20 minut dřív a Sadskou jsem měl na průjezd. Ale pak následovala legrace. Byl jsem ve střehu, co když se objeví traffic proti. A najednou vidím v dáli před sebou dvě poziční světla na kolejích. Přijedu blíž a to nebyl vlak, to dělal noční model dřevěného přejezdu od Nebuluse. Alespoň jsem se lekl. :)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře