Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Jde o situaci v aktivitě, použij servis2 nebo wp se startem traffic před startem hráče.

lukas matura napsal:
A co tu Lukyn-CZ napsal tak spatnyho? Napsal svuj nazor, kterej byl zalozen na pravde, at se ti to libi nebo ne.
EDIE nemaž to! Vim že chceš umlčet každého, kdo má jiný názor než ty, ale tyhle bolševické manýry si nech pro někoho jiného...

To je Ti málo???

Zbyněk Šemora napsal:
....

Ale zase vše špatné je k něčemu dobré, alespoň mám důvod tento víkend nesedět u počítače a tvořit do MSTS. Za podobné kecy ? Nas****
Tak tohle jsem dodržel, opravdu o tomto víkendu nevím co je editor MSTS. :)
Ale důvod byl jiný. Za dva týdny máme první zkoušku na letní koncert a noty dostáváme se zpožděním. V sobotu jsme dostali Amistad a Skyfall (James Bond) A Star Wars Duel Of The Fates jsem si dopoledne opisoval z partitury. Ale už mám i vše převrzané (přešmydlené jak to zde odborně jeden nazval :) ) Jen ten Matrix je sviňa. Doslova je nějaká chyba v Matrixu, nemohu se ve dvou místech sehrát s nahrávkou. :) Pán Prstenů bude oddechovka, Letopisy Narnie, tam jsou také nějaká blbá místa s moc rychlými ozdobami, pak ještě první část koncertu jako Nabuco, Carmina Burana atd. Dohromady deset skladeb a všeobecně letní koncert bude určitě bomba. I s obrovským sborem nás bude kolem 200.

Od zítřka editor MSTS opět otevřu a těším se na propojení Vyškova a Nezamyslic. To pak budou odklony z Z Přerova do Prahy přes Brno a Havl Brod. :)

Zbyněk Šemora napsal:
...........
Od zítřka editor MSTS opět otevřu a těším se na propojení Vyškova a Nezamyslic. To pak budou odklony z Z Přerova do Prahy přes Brno a Havl Brod. :)
Ahoj, nezapoměň prosím na kontrolu návěstidla ve Skalici. Jinak se nehnu v další práci na aktivitě.:D

Ahoj Zbyňku, tak jsem koukal k Matesovi a spadla mi brada u nového modelu Hanušovic. Píšu to sem, kdyby jsi o něm náhodou nevěděl. :D
http://mates-msts.uvadi.cz/index.htm
Dan

Ahoj Dane, psal jsem o tom s poděkováním v příspěvku 2. :) Mě zase spadla brada, když jsem viděl, že vchod z ulice je o patro níž než kolejiště. Tak jsem musel přizpůsobit celé okolí. Ještě že jsem celé kolejiště měl podnáspované a to mi ušetřilo práci.
Dnes je konečně volný den a svátek. Sice sedím v práci, protože snídani mám zde, něco si zacvičím na cello a pak otevřu konečně po delší době editor MSTS. Venku je u nás hezky, tak snad sem zabloudí nějaký cyklista a něco si koupí. :) Jestli vydrží sluníčko, po obědě si zajedu trochu se se rozhýbat na kole. :)

e91e45581ef1f46ad12e4ebc85583242.jpg

Pěkná příšerka se z těch mých kolejí za ty roky vyvíjí. :)
Ale zdání klame. Sice jsem v Ivanovicích na Hané jak z Brna, tak z Přerova, ale obojí 55. kilometry jsou v nedohlednu. Dělí je od sebe asi 8 kilometrů :) Hold soudruzi z NDR někde udělali chybu. Kilometry souhlasí, ale Přerov je moc daleko na východ. Hold budu muset koleje znovu položit od Přerova pod jiným uhlem a sem tam něco nalhat navíc. Také výškový rozdíl obou Ivanovic 20 metrů není zrovna ideální. :) Hold nebudeme stoupat 5, ale jen 2,5. A stále jsme v toleranci.
To strefování mezi dva body nikdy není ideální. Martin si staví jen stále dopředu a takové problémy ho netrápí. Zatím, než se odhodlá to někde propojit.
Dnes na to už kašlu. A zrovna Kojetín jsem postavil kolejově komplet. Tak si jej pro velký úspěch zopakuji a na jiném místě.

Naposled editoval moderátor:
Pepa z Nuslí napsal:
Zbyňku, jen si vzpomeň jak jsi se strefoval z Oseka do hradce, taky to nebylo ideální, nakonec se ti to podařilo.
No jo, ale tenkrát byl člověk mladý a krásný a měl výdrž. :D Aktuálně se mi do tak velkých přesunů moc nechce. Byla by sranda postavit dvě tratě a dvě Brna a dva Přerovy, aby to kilometricky souhlasilo. :) Ale když jezdí rychlíky Praha - HB - Brno - Přerov - Ostrava, tak by to asi nešlo :) Uvidíme o víkendu, jak se na to vyspím a z Přerova na Kojetín to natáhnu trochu jinak. Stejně na to potřebuji dva počítače, abych opisoval již položené a nemusel studovat znovu každý poloměr.

A právě začala velká výluka mezi stanicemi Přerov a Ivanovice na Hané, kde se provádí přeložka trati. Náhradní autobusová doprava zajištěna. :)

Po mnoha překládání a natahování kolejí jak žvýkačku se mi konečně právě podařilo u Ivanovic na Hané propojit trať z Brna do Přerova. Ještě je třeba uklidit nepořádek kolem, slepá ramena nepodařených směrů pokládky kolejí.
Bohužel od Rousínova až do Kojetína jsem musel trochu natahovat kilometry, jinak by propojení bylo bez šance. Přerov je moc na východě. Uvidíme, až to projedu s jízdním řádem, jestli bude zpoždění. V krajním případě by se zde mohla trochu zvednout rychlost :) Jinak výškově to celkem vycházelo, jen klesání za Lulčem až do Kojetína jsem musel místo 5 promile udělat 2,5. Ale z velké části tam 2,5 promile patří.
f4e1f5bd85f93d077fe21244cb9b4902.jpg

No tak to je super!!! Pro mne nostalgie (ikdyž ne moc stará), když jsem tu asi rok a půl denně jezdil do prvního zaměstnání z Brna do Prostějova. Pak jsem dostal auto a už to nebylo ono. V autě se blbě klimbá a dospává.:-) 5:55 z Brna, šíleně dlouhá souprava. První rychlík do Ostravy a za ním do Šumperák. A v Nezátkách se to trhalo a někdy byly zmatky když někdo blbě nastoupil.:-) Už se moooc těším. Díky.

Včera jsem zažil v Němčicích na Hané perfektní křižování rychlíků. Pravidelně ten náš z Brna tam čeká na křižování s rychlíkem do Brna. Tentokrát byla jiná konstalace a k vykřižování na jednokolejce došlo v této krátké stanici, aniž by kterýkoli vlak musel zastavit. Šourali jsme se k návěstidlu asi 20, projel vlak proti, postaveno a šup ven na Vyškov.

Kdyby bylo pro "BP-čko" třeba, nafoceno již je ... http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/631&pid=157911#pid157911 (příspěvek č.748). :rolleyes:

David

Davide, snad jednou i to bude aktuální pro BP. Ale za Tvého povídání na videu Brno - Přerov dotvářím stanice do finální kolejové podoby a dám osadit sloupy TV. Je to taková práce, kdy se víc čeká, než se uloží práce a osází v každém čtverci TV. Ale i tak jsem od Brna v Luleči. Mám to hotové jak přes Sokolnice, tak přes Blažovice. (zatím bez návěstidel, to bude až další fáze). Pak už do Přerova zbývá dokončit kolejiště jen ve stanicích Vyškov, Ivanovice na Hané a Nezamyslice. Dál do Přerova už mám vše. Pak dokončit stanice mezi Rohatcem a Přerovem a nakonec Přerov přednádraží. Venku je ošklivo, tak člověk může bez výčitek tvořit do MSTS.

Celkem by mě zajímalo na trati 300, jak stanice byly původně projektovány. Protože ve všech stanicích je prostor pro ostrovní nástupiště. Ale vždy někde vzadu, ne u hlavní koleje. Sokolnice, Křenovice, Vyškov, Ivanovice i Nezamyslice. Dál na Přerov už je klasika.

Dnes byl historický okamžik a poprvé jsem projel úsek z Brna do Přerova. Vzal jsem si sešiťák a rychlík 737. Zajímalo mne jak dopadnu v natažených částech trati. Ještě nemám rychlostníky, tak jsem jel tak nějak odhadem a raději pomaleji.
Do Slatiny jsem zkrátil 2 minuty, tak jsem dál jel kolem 70, ale ty dvě minuty jsem si stále udržoval, tak jsem v Blažovicích zastavil a počkal na čas. Z Holubic jsem to lechtal 80 až 90 a stále jel až do Vyškova 2 minuty s náskokem. Dál do Ivanovic a Nezamyslic při devadesátce jsem asi minutu zpoždění nabral, protože zde je největší prodloužení kilometrů. V Němčicích křižování, opět jsem přivezl minutu, ale tady se to srovnalo. Kojetín včas, Chropyně 30 sekund náskok, který jsem postupně do Přerova zvýšil na minutu a půl. Ale z Kojetína jsem jel 100. Takže natažení několika kilometrů nebude problém, naopak nemusí se vymýšlet všelijaké zdržování rychlíků v aktivitách, aby nejel tolik s náskokem.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře