Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Dan bude mít určitě radost, že už se rýsuje Brno Dolní, když už máme tu trať na Ostravu. A kupodivu to dobře vyšlo, i když jsem doplnil i všechny obloučky, co tam patří a koleje přes most rozšířil. Také už je propojka vlečky směr výstaviště. Nově to je už z Heršpic. Ještě zkusím nějak vykličkovat alespoň náznak odstavného nádraží.
Ale jak čtu, povídám si tady ve vlákně sám se sebou. :D Hold ve stáří to asi čeká každého. :)
a0ef121eaa5a5cdc5ff6bd7c9afb634d.jpg

Naposled editoval moderátor:
Ahoj Zbyňku, tvoje trať je něco úžasného. To Brno dolní se krásně rýsuje, už se na to těším. Mám sice aktivitu přes Brno dolní, ale to se dá opravit.
Tak díky moc za to i za tu trať na Ostravu.

Zbyněk Šemora napsal:
Dan bude mít určitě radost, že už se rýsuje Brno Dolní, když už máme tu trať na Ostravu. A kupodivu to dobře vyšlo, i když jsem doplnil i všechny obloučky, co tam patří a koleje přes most rozšířil. Také už je propojka vlečky směr výstaviště. Nově to je už z Heršpic. Ještě zkusím nějak vykličkovat alespoň náznak odstavného nádraží.
Ale jak čtu, povídám si tady ve vlákně sám se sebou. :D Hold ve stáří to asi čeká každého. :)
a0ef121eaa5a5cdc5ff6bd7c9afb634d.jpg

Ahoj Zbyňku,nemáš ten spodek u B nějakej divnej?
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.q3.cz/images/78Brno_Doln_n.jpg[/URL]

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.q3.cz/images/65Brno_Doln_n_1.jpg[/URL]

Co tam máš divného ? Když koukneš na mapu a mé kolejiště, tak to sedí přesně, jen můj pohled je z druhé strany, tak si to musíš otočit. :)

Zbyněk Šemora napsal:
Dan bude mít určitě radost, že už se rýsuje Brno Dolní, když už máme tu trať na Ostravu...
Ahoj. Dan bude mít velkou radost, v chystaném balíku aktivit jedna začíná přímo na Dolním a já budu moct přesunout výchozí bod trasy hráče do nákladních kolejí, nikoliv z hlavní tratě jak to mám teď a na mostě mi nezmizí před xichtem rychlík do Ostravy, který skončí na zatím nedostavěné trase.:D
Ať se dílo daří. Dan

ahoj, předpokládám, že Miky chtěl říct, že ten oblouk máš obráceně a ještě moc prudkej.

Jé, tady je zase mudrlantů :) Jak obráceně ? Možná to teď přestavěli, ale já to dělal podle videa z žehličky z mnoho let zpět, kdy se tam ještě ani nekoplo. Vjedeš pod most trati na Přerov, trať se točí nejprve vpravo, koleje se od sebe rozšiřují, pak je oblouk vlevo a následuje most. Jak to může být obráceně ?
Jinak právě jsem dokončil kolejiště uzlu Brno. Pro detailisty. Je to stavěné na verzi Brna ze začátků MSTS, kdy nebyly žádné podklady ani letecké mapy. Takže strefování mezi body A a B jsou vždy nějaké kompromisy. Co se týká odstavného nádraží mezi Dolním, hodně jsem jej zjednodušil, protože komplet by tam asi nevešel a zbytečně by zatěžoval již hodně hustý čtverec. Také napojení té vzdálenější koleje asi existuje až po rekonstrukci. Dříve to končilo asi ve šturcu. ˇMám to už napojené a dál neřeším.
7c3da758a9d7253b6f3a3fa0e20058c7.jpg

Šneku, jenomže většina reakcí je zase z nějakého paralelního vesmíru, kde je Brno Dolní trochu jinak. :)
Tady je obrázek z jízdy Horní Heršpice - Brno Dolní, nacházíme se právě pod mostem trati na Přerov.
f71ef92a03f7d853abcbccb5123e1da0.jpg
Tak mám ten oblouček obráceně ? Nebo video promítám naruby :)

Pěkný večer všem, nepochází jiný názor na oblouky z toho, že pan Mirek porovnává dvě rozdílné verze nádraží (novější už má stromy a řeku a oblouky podle fotky)? Omlouvám se za OT.

bobeksoft napsal:
Pěkný večer všem, nepochází jiný názor na oblouky z toho, že pan Mirek porovnává dvě rozdílné verze nádraží (novější už má stromy a řeku a oblouky podle fotky)? Omlouvám se za OT.

Na Dolnim od mostu na Vláru se nic nezměnilo až na zrušenou pos.kolej z Dolního na Bčko.
Ale to je jedno,hlavně,že konečně bude Dolní. :D
Mirek

Mirku, stále nechápu, který oblouk myslíš. Udělal jsem Ti fotku jako Brno, že mám to esíčko správně. Když se dívám, tak na tvém obrázku ty máš místo esíčka před mostem rovinu a malé esíčko máš za mostem. To mé zúžení kolejí za mostem z obrázku neuvidíš. Je nepatrné. Jinak jsem psal, že se stále strefuji mezi body A a B, které jsou dané a moc velký prostor nemám. Proto to esíčko mám nepatrně víc odkloněné.
Když porovnáš původní trať, kdy byla od odbočky Táborská až do Heršpic rovina, tak nyní je zázrak, že to šlo takto doladit. Kromě popisovaného ještě bylo nutné za Táborskou udělat malý oblouček vlevo a před Brno dolní další esíčko.
Aktuálně už mám vše i zapojené do návěstidel. Včera jsem zapojil úsek Brno - Blažovice - Holubice a dnes zapojím do návěstidel Brno - Chrlice - Holubice. Možná se to zvládne ještě dál.

Položím asi nejdrzejší dotaz ze všech co tu kdy padly: Mohl bych se přimluvit za přetvoření/vylepšení okolí viaduktu a náspu v Brně mezi hlavním nádražím (mostkem přes Koliště) a vjezdem do Židenic - myslel jsem domy a fabriky a ehm... jeden chlastopodnik na Kolišti pod tratí ke kterému mám určitý vztah? :D
Jestli se to chytne, počítám s tím, že fotodokumentaci úseku a detailů bych samozřejmě dodal, případně mohl bych jinak pomoct, nebo s tím něco sám provést? :eek:

Zbyněk Šemora napsal:
.... že mám to esíčko správně ....
Zbyňku, jenže ty esíčka jsou tam dvě! Na Dolním (směrem na Heršpice) zhruba v úrovni návěstidla Se214 v 1. koleji začíná levý oblouk r5000 dlouhý 57m, následuje rovná 61m, pravý oblouk r2500/32m, rovná 101,42m (most), pravý oblouk r1512/90,58m, rovná 22,83m, levý oblouk r500/36,17m a rovná 229m (napojení ranžíru). 2. kolej - levý oblouk r2500/68m, rovná 29m, pravý oblouk r2500/69m, rovná 99,38m (most), pravá r1077/77,62m, rovná 51,43m, levá r500/38,57m a rovná 207,62m.

ML636 napsal:
Položím asi nejdrzejší dotaz ze všech co tu kdy padly: Mohl bych se přimluvit za přetvoření/vylepšení okolí viaduktu a náspu v Brně mezi hlavním nádražím (mostkem přes Koliště) a vjezdem do Židenic - myslel jsem domy a fabriky a ehm... jeden chlastopodnik na Kolišti pod tratí ke kterému mám určitý vztah? :D
Jestli se to chytne, počítám s tím, že fotodokumentaci úseku a detailů bych samozřejmě dodal, případně mohl bych jinak pomoct, nebo s tím něco sám provést? :eek:

Velice jednoduché: Nafoť a vymodeluj budovy o které ti jde. No a potom je pošli autorovi trati. Zaručuji ti že je milerád osadí a v příšti aktualizaci se budeš moci kochat vlastním dílem a vylepšeným okolím. Současný stav je způsoben právě nedostatkem autentických modelů, a jsou proto použity budovy "co dům a internet dal".

Tom Kanka napsal:

Musím znovu zopakovat. Já nestavím směrem do pryč, ale musím se vejít mezi dva body A a B. Takže bohužel nemohu dodržet předepsané poloměry a jejich délky. :) Ale pro klid duše, na oko i plus minus nějaké metry vše sedí a veškerá esíčka tam mám. Já nechápu, proč tady stále dokola řešíte titěrnosti na rozestavěném nádraží, které nikdo ještě v MSTS reálu neviděl. A až to bude, tak si myslím nikdo nebude přeměřovat a porovnávat s tabulkovými hodnotami. Co jste najednou tady všichni takoví detailisti ? Ale to není jen na mě. Například Jarda Skůra vydá nový model a následuje po prvotním "Jupí, hurá" výpis nepřesností co má na modelu být trochu jinak a ostatní modeláři nápodobně. Tady nejde o konstruktivní kritiku. Jsme jen lidi a máme i jiné povinnosti a radovánky než MSTS. Mnozí možná nechceme jít do nějakých supr detailů například z jednoduchého důvodu, že na to není čas nebo nálada.

Zatímco stále dokola zkoumáte a hledáte co mám špatně, já za víkend zapojil do návěstidel celý okruh Brno - Blažovice - Holubice - Chrlice - Brno. 0497cf9d2df58419c45e2be27ddda5d2.jpg
Samozřejmě ne jen návěstidla, ale dokončil i mnohé manipulační koleje a některé vlečky, jak byla nálada.
Vlára mi končí u vjezdu do Slavkova. Nemá někdo video Blažovice - Veselí? Aby Vlára končila alespoň ve stanici. Stejně to bude aktivitáře svádět k souběžným jízdám tratí 330 a 340. A bez následující stanice by traffic nemusel poslouchat jak má. A pak mne stejně čeká křížení s touto tratí u Moravského Písku.
Dále by se hodil nejnovější TTP rychlostí na trati Brno - Přerov, protože proti starším podkladům je zde v několika úsecích zvýšena rychlost z 90 na 100 km/h. Každé zvýšení rychlosti se bude hodit, kvůli natažení některých úseků. Opět jsem se strefoval mezi body A a B.

Zbyněk napsal:
Zatímco stále dokola zkoumáte a hledáte co mám špatně, já za víkend zapojil do návěstidel celý okruh Brno - Blažovice - Holubice - Chrlice - Brno.

No a co máme jinak dělat?
Čekáme až postavíš celou republiku a co na nás zbyde.
Mirek

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře