Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
No, já právě vše od Prosenic až po Petrovice u Karviné měl snahu v letech 2008 až 2015 nafotit s tím, že se pak snímky použijí pro modely veřejné a nikoli pro "šuplíkovky". Zde ovšem nemám tušení, zda byly pro modely pana kolegy zahorala použity snímky mé či jiné. Myslím to všeobecně.
Stále to ale bylo a je pouze mým skromným přáním a po zveřejnění balíků s fotografiemi samozřejmě nemohu zveřejňování z nich vzniknuvších modelů po modelářích vyžadovat.
Jsem tedy velmi vděčný za veřejné modely od Matese, Deteria či Brzdy1, kteří mi ono přání splnili či vlastně ještě stále plní.

David

Ahoj.
Tak jsem začal pracovat na aktivitě Den NATO GVD 2016 a narazil jsem na problém, který jsem psal Zbyňkovi a byl jsem odkázaný ať se zaptám Davida Hájka :-), Tak Davide (nebo jiní znalci tamního nádraží), jak to je? Jde o Ex 1532:
http://www.zelpage.cz/razeni/16/vlaky/cd-1532
No a v MSTS to s výchozí stanicí Mošnov vypadá takto:
mošnov.jpg
No a se Zbyňkem řešíme, zda má krátké nástupiště, při čemž tvrdí a já mu jako zkušenému staviteli tratí věřím, že je to kilometricky správně, ale Rail Jet mi nevejde k perónu a mašina je za odjezdovým, tak se nabízí tři otázky:
a) je krátké nástupiště?
b) není delšímodel Rail Jet?
c( vleze tam vůbec jednotka Rail Jet?

Předem díky Dan.

JJ, ale koukám, že v MSTS je to mašina a vůz, navíc se mi zdá, že je mašina zarovno s odj. návěstidlem, ale z fotky to člověk prd pozná. :-)

Budeš muset s řidičákem až na nárazníky zarážky, pak to bude i v MSTS jako na fotce ;)

Jo, i v MSTS opačně to celkem sedí, on ten editor malinko oproti fyzické jízdě klame. Jen mne zmátlo, že pokud vyjíždím, tak vlastně stojím čumákem za odjezdovým návěstidlem do Studénky a pokud by tam měl vjet vlak, tak je to v MSTS pomalu nemožné.

Řešení je, návěstidlo (model) ponechat kde je, jen posunout izolačku, kde si lokomotiva "šlápne" blíž k výhybkám, nejlépe k námezníku. A pak můžeš i křižovat i pokud budou vozidla i kousek za klackem. Ale raději si natáhnu pásmo a ještě jednou přeměřím.

Přeměřoval jsem to a rezerva tam ještě byla. Šturc je v km 2.9 a návěstidlo je těsně za 2.7. Pokud ty hodnoty na sloupech jsou přesně. Návěstidlo jsem dal přesně na 2.7 a značku návěstidla ještě dál. Takže nyní tam Railjet vejde určitě celý. Odchylka možná vznikla, když jsem posouval koleje, protože původně byly kousek vedle, než jsem dostal přesnější podklady.

Hekty na sloupech nejsou přesné, jsou orientační, kamenné by měly být, ale na nové trati asi nejsou vůbec. I tak si myslím, že ti to sedí podle té fotky ok, upravil bych to ovládání klacku pro délku RJ a víc bych to neřešil, s ničím jiným tam nikdo nepojede.

Mašina na té fotce, co odkazoval poison, stojí jedním dvojkolím za izolákem.

Zdravím chlapci,
dovolím si něco pro dokreslení situace ...

Obzvláště v čase 0:21 min. bylo oko strojvůdcovo i filmařovo potěšeno pohledem na začátek nástupiště. :rolleyes:

Ovšem po chvíli se ozval dispečer a bylo po snění ...

David

Vidíme Michale, ale pro MSTS by bylo good, kdyby izolák byl před dvojkolím. ;)
Jasný, to jsem ani nekomentoval. ;) Ale z diskuze jsem pochopil, že si nejste jisti (minimálně Dan), jestli je celá souprava za. Jestli jsem se zmýlil, pak se omlouvám za zbytečný komentář. :D

S tím, že se tam nevejdou s RJ museli počítat, fíra jistě dostal echo o přilepení soupravy k zarážkám u šturcu a zbytek dopravy jel na přivoláno. Takže pokud to Zbyněk šoupne tak, aby klacek uznal RailJet v MSTS a mohlo se vykřižovat s traffic, bude to pro dobro věci, ze které se jistě poučí i Martin. ;-)

Zdravím,
poprosil bych Zbyňka nebo pro něj zatím "tajně" tvořící modeláře objektů, aby mi nahlásili objekty, které tvoří s použitím mnou nabízených fotografií.
Pravda, zní to z mé strany poněkud direktivně až přidrzle, ale ozval se mi modelář s žádostí o zaslání fotografií objektů a tak bych rád věděl, co se již pro úsek Prosenice-Bohumín tvoří či vytvořilo ať nevznikají stejné objekty. Pro mě to je pak také práce navíc se stříháním videí pro modeláře.

I když, možná bych se měl optat přímo - je již něco vymodelováno například pro Studénku, Hladké Životice či Jistebník ?

David

Davide, nevím, kdo se ti hlásil, ale kromě Deteria a Matese není žádná jiná aktivita. Myšleno nové originální modely. Jinak ještě pomohl Nebulus, který nastříhal model fabriky na objekty universální stavebnice. Mates má letos jiné aktivity než MSTS, ale i tak mi nyní dává dohromady celý komplex Suchdol nad Odrou. Budovy i s perony a přechody. Od Matese máme dřívější model budovy Ostrava hl.n, který nedávno rozměrově upravil, aby přesně seděl. Deterio se pokouší o perony, uvidíme, jestli bude Ježíšek. Deterio chce i postavit perony a nádraží v Bohumíně. Ale zatím na jaře udělal jen holé perony. Takže zatím do odvolání tam bude model z 321.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře