Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Je zde na fóru nějaké podezřelé ticho, tak sem dávám nějaké pracovní info.
Už se začíná trochu rýsovat Suchdol nad Odrou. Pak zbývá ještě úsek mezi Suchdolem a Polomem a začne poslední fáze stavění. Závěrečné drobné doplňky jako lampy, cedulky a nějaké textury ploch.
242suchdol1.JPG 242suchdol2.JPG

Aktivity určitě budou komplet hotovo mám:
R 733 Rdegast na trati BP = Brno - Bohumín
Zvláštní Ex/Sv 1532 Dny NATO na trati BP = Mošnov - Praha ONJ
Zvláštní R 1535 Dny NATO na trati BP = Brno hl.n. - Mošnov
Pn 63090 na trati BP = ELNA Opatovice - Č. Třebová odj.sk., na trati 321 = Č. Třebová odj.sk. - Petrovice u Karviné
R440 Excelsior na trati 321 = Košice - Bohumín, na trati BP = Bohumín - Praha hl.n., na trati 321 = Praha hl.n. - zatím Klášterec nad Ohří, až Martin protáhne do Chebu, pojede se ža tam. :)

Nastal historický okamžik, na který se těším téměř rok. Stoupnu si na jeden zatím z holých kopců a na jednu stranu vidím v dáli první vegetaci z minulé aktualizace za stanicí Polom, udělám čelem vzad a vidím poslední práce na nové aktualizaci, kde vegetace a zástavba pokračuje až za Bohumín. Letecké snímky sice nic moc, ale z blízka to vypadá mnohem lépe. Až vegetaci propojím, ještě nebude zdaleka hotovo. Pak se začne poslední fáze stavění, kde se budou doplňovat všelijaké detaily, co by tam ještě měly být. V každém případě už to budou ty radostnější práce. Také se počká na modeláře a jejich perfektní autentické modely.

262polom1.JPG 262polom2.JPG 262polom3.JPG

Nyní jak v poslední fázi stavění doplňuji drobnosti do nádražích narazil jsem od Suchdolu dál do Bohumína, kromě Jistebníku na nový typ osvětlení nádražích. Lampy jsou umístěné na stožárech TV. Existuje už do MSTS takový model ? Viděl jsem jen na obrázku u tramvajových sloupů. V tomto případě vzhledem k rozmanitosti TV by asi bylo lepší udělat model extra a pak ve stanici eventuelně sestavy sloučit. Fotku po ruce žádnou nemám. Ale každý správný "šotouš" určitě ví oč jde a jestli to v MSTS někde existuje. :)
Jinak čím blíže jsem u cíle, tím více práce mi připadá, že se ještě musí udělat. Včera jsem udělal test na chybějící objekty a postrádal jsem asi 60 nočních a zimních textur. Doplněno, tak jsem zvědavý jak dopadne následný test.

Nazdar Zbyňku,
zkus se poptat Matese na jeho model skupiny objektů a TV pro žst.Ostrava-Třebovice v Trati 310. Mates mi tuším dělal modely nových typů svítidel jako součást sloupů TV i zvlášť jako samostatné objekty. Pravda, v těch Třebovicích jsem pak svítidla na sloupy umisťoval do ne zrovna bezpečné vzdálenosti o živých částí TV (těsně nad horní izolátor), ale revizák mi to tehdy podepsal za flašku nějaké lihoviny a pro DÚMSTS a SŽDCMSTS je to tak papírově v cajku. :confused:

David

Když nejsou originál modely, je třeba improvizovat. V Ostravě mě už iritovalo to provizorium depa poskládané z prvního modelu do MSTS z trati 024 od PaV. Tak jsem hledal, čím to nahradit a všelijak jsem prolnul dva modely. Dvakrát jeden model od Honzy Švece a 5x stejný model od Matese. :) Ten úzký přístavek by měl mít sice patro, ale nic jiného mi mezi koleje nevejde.
Jinak už jsou všude nádražní lampy, až na ten nový typ, všude už mám i cedulky, dnes jsem dopisoval poslední Sedlnice a Mošnov, Ostrava Airport. Díky Davide, kouknu na to.
13ostrava1.JPG 13ostrava2.JPG

Nyní jak v poslední fázi stavění doplňuji drobnosti do nádražích narazil jsem od Suchdolu dál do Bohumína, kromě Jistebníku na nový typ osvětlení nádražích. Lampy jsou umístěné na stožárech TV. Existuje už do MSTS takový model ? Viděl jsem jen na obrázku u tramvajových sloupů. V tomto případě vzhledem k rozmanitosti TV by asi bylo lepší udělat model extra a pak ve stanici eventuelně sestavy sloučit. Fotku po ruce žádnou nemám. Ale každý správný "šotouš" určitě ví oč jde a jestli to v MSTS někde existuje. :)
Jinak čím blíže jsem u cíle, tím více práce mi připadá, že se ještě musí udělat. Včera jsem udělal test na chybějící objekty a postrádal jsem asi 60 nočních a zimních textur. Doplněno, tak jsem zvědavý jak dopadne následný test.

Zbyňku, já mám v trati několik modelů lamp, které se osadí na stožáry TV, klidně si je zkopíruj, jsou v sekci "Lampy".

Martine, díky, já na to kouknu. Ale když jsem se díval, jak je například v Ostravě potřeba osadit minimálně stovka takových lamp, Studénka je také s objekty už na hraně a Bohumín myslím už víc nesnese. Uvidím, nějak to dopadne.

Za celý den jsem sloupovými lampami osadil Suchdol. Upřímně, lépe by se osazovali vrabci na střeše i když ctrl C a ctrl V práci dost urychlí. Navíc jsem ještě musel vyměnit nějaké sloupy a brány TV, aby to co nejvíc, dle možností odpovídalo předloze. Dávat světla na nějaká TV provizoria by byla škoda času. Osazovat nádražní lampy mne nikdy nebavilo, tak tohle beru jako pomstu :) Ale asi by to chtělo nějakou lepší texturu s patinou. Na těch rezavých sloupech to křičí ještě víc než na obrázku. Na tohle žádná univerzální stavebnice existovat nemůže. Jedině mít stavebnici v modelovacím programu a pro každou stanici vytvořit sestavu přímo na míru. A včetně nočních sloupů TV :)
23suchdol.JPG

Můžu provokovat s jednou spíše diskuzní otázkou, ještě před vydáním aktualizace?
V úseku Brno-Židenice - Brno-Maloměřice st.6 proběhla rekonstrukce hlavních kolejí, návěstidel a došlo k osazení nových rychlostníků a návěstí pro elektrický provoz. Je v plánu tento úsek po již proběhlé modernizaci v MSTS před několika aktualizacemi dále "domodernizovávat", nebo zůstane v podobě, v jaké je nyní? :) Možná by se alespoň ty rychlosti hodily, je otázka, jak moc to půjde s filozofií tratě BP zachovávat spíše konzervativnější pojetí. Na druhou stranu, úsek Bílovice - Letovice je po té minulé modernizaci v MSTS perfektní a nijak to ráz projektu nepoškodilo.

Jmenovaný úsek je na delší dobu, tam se nejedná jen o nějaké drobnosti. Jsou to mé začátky stavění se všemi chybami. Podobně jako má Martin stavební chyby v jeho začátcích v Ostravě. Zkrácené km vzdálenosti a nesprávné sklony, to se velmi špatně opravuje, pokud takové nádraží neleží někde na konci a není problém to celé posunout. Když jsem stavěl trať na Tišnov, tak jsem kilometry do Králova Pole trochu natáhl, aby se to srovnalo. Uvidím jak na to bude někdy v budoucnu chuť, jestli vymyslím nějaký kompromis, jak to tady řešit. Ale bude to za cenu, že se rozbijí všechny aktivity přes Brno vedoucí. V každém případě, pokud bude někdy inspirace, přemýšlím znovu postavit úsek Brno - Břeclav, aby kilometry odpovídaly skutečnosti tím, že celou trať vybočím víc na západ. Bude to pokus a omyl než se konečně strefím, tedy práce na několik měsíců. Pak by se současně mohlo vyřešit i Brno, dát jej trochu níž, ale zase tím se naruší napojení směr Přerov, ale to půjde přeskládat. A když vznikne kilometr navíc, Vláře to jen prospěje, protože je tam takto velmi volná jízdní doba.

Jinak nepreferuji traťové úseky udržovat aktuální, jsem rád za staré verze, ale někde se modernizaci nebráním. Například zvýšení rychlostí z Letovic do Brna jsem preferoval i z důvodu, že jsem novou pokládkou vyrušil zkrácené úseky a tím je celá trať o nějaký kilometr delší, než byla původně. Takže nemám problém po dalších rekonstrukcích doplnit z Třebové do Brna aktuální rychlostníky.
Ale to vše bude až předmětem dalších aktualizací. Nyní jsem řešil Ostravu a s aktualizací se vlastně čeká jen na Deteria s nadchody v Ostravě na Uhelném. Já už mám ze své strany hotovo. Takže všechny dotazy , kdy bude aktualizace směřujte na něj. :)

Dneska když jsem spustil OR a v něm tuto trať ve všech stanicích byl staniční rozhlas zpomalený a znělo to jako by co říkal nějáký obr. :D
Nic jsem s nastavením nedělal,zkoušel jsem zvuky co jsou ve složce SOUND s tratí a tam byl rozhlas v normálních výškách.

Kuš, já tento týden už nevím co napřed. Finiš s aktualizací trati, rozpracované update lokomotiv pro OpenRails, společně s Danem dělám jednu takovou aktivitu ze sedmdesátých let s kouřovou mašinkou, do toho mi přišlo 13 nových kol, které jsem celý týden skládal dohromady. Před chvílí mi Miran avizoval, že už má tu další stavebnici jeřábů, kterou potřebuji do Tlumačova a Polanky nad Odrou, ještě potřebuji v Bohumíně nasázet zbývající osvětlovací lampy na stožáry a umístění poslat Matesovi, aby mi to sloučil v jeden objekt. Pak v Bohumíně nadělat další skupiny ke sloučení, protože jak otestoval Dan, Bohumín by při velké zátěži padal. Pak bych také konečně rád otestoval ty Pájovy brzdy,.... Škoda, že má den jen 24 hodin. :)

...Pak v Bohumíně nadělat další skupiny ke sloučení, protože jak otestoval Dan, Bohumín by při velké zátěži padal.
Ahoj. taky moje práce na aktivitách stojí a čekám na "pracovku", ten Bohumín padal tak, že jsem jej prostě neprojel, načítat co 5 minut aktivitu už bylo i na mne moc. :-)

Dane, to víš, že to otestuješ, ale ještě musíš počkat na Matese, není to kompletní. Celý víkend jsem strávil vyhledáváním modelů do skupin ke sloučení. Horší činnost snad už neznám. Těch lamp na stožárech v Bohumíně snad byly stovky. Sloučený model vypadá jako milion mušek v hejně. Tohle se ani nedá kontrolovat, jestli něco někde nechybí. Projel jsem to ve hře a jedna lampa poletovala ve vzduchu bez stožáru. Naštěstí tam patřila, jen jsem omylem ve world s původními lampami smazal i jednu bránu. Takže už je vše OK. Už zbývají z Bohumína jen nějaké paneláky a mosty. Tam bylo se vším všudy 1950 objektů (čtverec Bohumína kolem os. nádraží) Aktuálně je tam jen po sloučení lamp 1690. Ještě to půjde trochu dolů.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře