Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Miran mne se svým modelem Mošnova právě posadil na zadek a otevřel ústa.
Nádherný luxusní model. Děkuji moc. Není nad překvapení, které člověk nečekal. Krásně a elegantně vyřešil noční textury. V hale byli v noci nejprve uprchlíci z Afriky, podobně jako jsou před budovou, černé pražce a černá návěstidla.
Určitě se bude na co těšit. David Hájek necestoval několikrát do Mošnova kvůli dokumentaci zbytečně.

14-3mosnov1.JPG 14-3mosnov2.JPG 14-3mosnov3.JPG

Ty "vole", pardoooon za slovník, to mi muselo z úst, to je naprostá pecka. :-) DĚKUJEM za překrásný Mošnov.

Ono by se asi nechalo pokračovat dál, ale pochybuju o tom, že by ochranka letiště pustila někoho na stranu VPD (vzletové a přistávací dráhy) a nechala udělat pár fotek budov odletové haly z této strany. Tam by se asi i mohlo střílet... (Holt teroristi jsou teroristi a s tím se dnes asi nedá nic dělat):(:(:(:(:(
Jó, to se to na začátku minulého století fotografovala nádraží. Nikam neutíkala a nemuselo jim říkat aby se usmívala. Letišť v té době bylo snad méně než šafránu....

....Tam by se asi i mohlo střílet... (Holt teroristi jsou teroristi a s tím se dnes asi nedá nic dělat):(:(:(:(:( ...
Tak jsem si vzpomněl, jak mě kdysi (1983-4?) zatknul ve Varnsdorfu jakýsi sudeťák v zelené kamizolce s kančí štětkou na klobouku, který měl na rukávě pásku PSPS (Pomocná stráž pohraniční stráže), když jsem fotil projíždějící německou "dvaapadesátku". :) Bylo to mne celkem překvapení, protože jsem tenkrát netušil, že něco takového existuje!
Ale ten Mošnov vypadá fakt dobře!

Ono by se asi nechalo pokračovat dál, ale pochybuju o tom, že by ochranka letiště pustila někoho na stranu VPD (vzletové a přistávací dráhy) a nechala udělat pár fotek budov odletové haly z této strany. Tam by se asi i mohlo střílet... (Holt teroristi jsou teroristi a s tím se dnes asi nedá nic dělat):(:(:(:(:(
Jó, to se to na začátku minulého století fotografovala nádraží. Nikam neutíkala a nemuselo jim říkat aby se usmívala. Letišť v té době bylo snad méně než šafránu....

Mistře Mirane, klobouk dolů před tebou. Smekám, protože tohle bych zaboha nedal dohromady. Ale kdybych chtěl tak bych možná mohl...

No že o modelovaní a samozrejme ani o ostatnej tvorbe netreba hovoriť, ale treba ukázať. Keď nechcem modelovať ( alebo tvoriť aktivity, skiny, trate ... ) tak nebudem o tom hovoriť že "mohol by som". Lepšie je zahryznúť do jazyka a ukázať hotový produkt. Aj jeden pán tu reční že bude modelovať, ale lepšie urobí keď sa bude venovať tomu čo vie dobre a modelovanie objektov do trate nechá na druhých, ktorí to vedia alebo ktorí majú viac času.

Tak trochu do toho vstoupím. Pánové, tedy Miran a Tax, kteří se tak rádi strefují, neboť je jim to již dané náturou, se jistě dovtípí toho, že každý dělá to, co ho baví. A holt, když mě baví tvořit aktivity, tak jinak prostě nemůžu dělat všechno najednou. Nehledě na mé pracovní vytížení jdou práce pomalu, a proto bych nechtěl, aby kvůli mě něco stálo, třeba vydání tratě.
Tom Kanka: děkuji moc, i když jsou nepochybně lepší.
Pro Zbyňka Šemoru: nehrnu se do věcí, kterým stejně nerozumím a které bych ještě více zprznil.

Pepo, nutno brát s nadhledem. Já si myslím, že jsi jen nesprávně formuloval poslední větu. Pak to vyznělo tak, že precizně ovládáš prostředí minimálně Gmaxu a jen nemáš do žádného modelu chuť. Tak jsme si jen rýpli. Promiň, to nebylo ve zlém. :) Já také někdy napíši větu myšlenou jinak a hned následuje sprcha reakcí, jak si to vykládají jiní. Tohle tady je už místní folklór. Modelování není o tom mít nainstalovaný modelovací SW, ale musím na to i mít a pochopit jej, jak se tam tvoří. A za další musím mít v sobě nějaký tvůrčí cit a pečlivost. Proto tuto práci nemůže dělat každý.

Já také někdy napíši větu myšlenou jinak a hned následuje sprcha reakcí, jak si to vykládají jiní. Tohle tady je už místní folklór.
Zbyňku, upřímně - na místní kolorit bych to v tomto případě nesváděl - protože pokud napíšeš něco, co vyzní jinak a myslel jsi to zcela jinak, tak asi zjevně nebude chyba ve foru.

Zbyňku v podstate stačí len vytrvalí tréning....Ako aj pri hraní na nástroj,tak aj pri modelovaní....Samozrejme ide to ľahšie ak ťa to aj baví.Ale dá sa to aj bez citov len s tréningom.

Dem: to srovnání s hudebním nástrojem je dobré. Malá souvislost tady opravdu je. Pokud se jen našprtám noty a jen to nějak strojově vyťukám do kláves je podstatný rozdíl, když si ke klávesám sednu a skutečně to zahraji. A k tomu je potřeba nějaký talent, nadání a musím do toho vložit nějaký cit. Posluchač tohle opravdu rozpozná.
Když se podíváš na modely například domečků, také poznáš kdo modeloval od srdce a kdo udělal jen strojový model nebo kdo model odflákl způsobem, že tam má nakřivo textury a mnoho zbytečných neviditelných polygonů. Tady je otázkou jestli dotyčný model jen odfláknul, o čemž pochybuji, nebo to byl vrchol, co dokázal vytvořit. Zkrátka i na modelování je třeba nějaký talent.

Včera mi uniklo datum, že bylo výročí poslední aktualizace, tedy rok a den jsem nic nevydal.
Aktualizace je téměř připravena a dá se říct, že už se čeká jen na Deteria s jeho perony v Ostravě hl.n Dnes jsem s ním mluvil a slíbil, že se pokusí do konce měsíce to dát dohromady. Byla by škoda nechat tam ty nadchody nedokončené a jeden je navíc stále s velkým nádorem, který je nutné také vyoperovat a celkový dojem z Ostravy by pokazil..
Kromě Deteria patří hodně velké poděkování Matesovi, který mi poslučoval mnou vypreparované sestavy stovek objektů asi do 20 modelů, bez kterých by Ostrava i Bohumín byly pro aktivity hodně nestabilní. Největší překvapení bylo od Mirana s jeho Mošnovem. To byla krásná třešnička na dortu po roční práci. A jeho jeřáby do fabrik vůbec nemají chybu.

Kdy bude aktualizace BP90 ? Vidím to v týdnu po velikonocích. O svátcích vše připravím a uvidí se. Zkrátka konec března.

Dobré odpoledne,

chtěla bych poprosit autora projektu BP, jestli by si mohl přečíst e-mail a zároveň mi na něho i odpovědět. Zároveň prosím správce webu, aby po přečtení meho vzkazu autorem byl můj profil zrušen. Děkuji za kladné vyřízení.

S pozdravem
Trvalová

Už jsem asi před hodinou odepsal. Já mám odesílání emailu z domova trochu složitější. Díky kabelovce mi nefunguje server odchozí pošty, protože bych musel přepisovat adresu z out na selfnet a obráceně, což je nepraktické. Takže až mám toho na odesílání víc, tak se připojím na virtuální wifi z mobilního telefonu. Mobilní hospot funguje a nefunguje. Někdy v počítači naskočí hned a někdy se připojuji třeba až na několikátý pokus. Ale jinak o víkendu nesedím stále u počítače, takže mnohé emaily nechávám až na další pracovní den. Tyto svátky jsou výjimka, protože dokončuji práce na nové aktualizaci. Trať už je připravená, čeká se jen na Deteria s nadchody v Ostravě, ale je nutné udělat i ostatní omáčku kolem. Hlavně vyčistit nepotřebné soubory, aby vše na ta dvě DVD vůbec vešlo. A tím pádem se musí i vše znovu otestovat, jestli jsem nesmazal něco navíc. :)

Zde je takový průřez výsledkem mé roční práce do MSTS a Open Rails. Děkuji moc modeláři Miranovi, že se ve finále přidal s modely Mošnova a fabrikových jeřábů, bez kterých by některé stanice nemusely být moc stabilní. Děkuji moc Matesovi, i když měl minimum času, vyrobil model komplet nádraží Suchdol nad Odrou a sloučil některé osazené modely do skupin, opět kvůli stabilitě. Děkuji Deteriovi za modely návěstidel a zatím rozpracovaný model peronů s nadchody v Ostravě hl. n. Jestli někdo Deteria potkáte, tak mu vyřiďte, že dnes je poslední termín, k zařazení jeho dokončeného modelu nebo alespoň odříznutí kostky nad nadchodem, která tam nepatří. Včera večer jsem se mu snažil dovolat, ale nebral telefon. Zítra začnu tvořit instalačku a poté už nebude možné cokoli do této aktualizace přidat, či změnit. Deterio, začal jsi s modelem dobrovolně před rokem jako já s pokládkou kolejí, tak kde je problém? :) :) :)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře