Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ono se Vám to lehce polemizuje co by se mohlo. Ale je nutné také trochu zapracovat. Už fungují v OR číselníky na 150/151/350 a ostatních podobných ? Pražce na kanálech už někdo vyřešil ? (terenní objekt nezatržen) Tedy i zmizení pražců všude, kde nemají být, např ocelové mosty. Tohle jsou hodně důležité vizuální chyby OR.

Já třeba ke dnešnímu dni už mám konečně správně zadrátován úsek Nezamyslice - Olomouc. Stanice a na trati sloupy otočené na správnou stranu. Napínáky na širé trati neosazuji, protože stále chybí vhodné modely a i ve stanicích jsem měl velké problémy najít vhodný sloup, ale většinou i tak je to jen něco na oko podobného.
Takže co mám dál na řadě ? Zbývající cedule, jako upozorňovadla a návěsti EP. Pak silnice a terén, atd, atd.

Ahoj, Zbyňku, omlouvám se, ale já ještě zareaguji mimo téma tratě. Já už jsem si pro svou potřebu v OR vytvořil dvě aktivity, jedna z nich je rychlík Pardubice - Jeroměř. Ano, kosmeticky je OR parádní a posuny traffic jsou absolutní bomba, ale já zatím postrádám u OR jednu věc, u MSTS nainstaluji a jedu, v OR musím mít k aktivitám určité nastavení simu, samozřejmě s novým simulátorem experimentuji. Pokud ale nebude editor aktivit přímo pro OR a v češtině, anglicky se fakt kvůli simulátoru učit nehodlám, tak zatím bude víteziz MSTS. A v aktivity editoru MSTS se nedá aktivita pro OR testnout.

Gr4SP
zvuky respektíve sampling rate je tiež z doby kamennej

Jen pár slov k tomuto. Defaultní zvuky v MSTS jsou 11025 Hz, CD kvalita je 44100 Hz. Rozdíl je na poslech otřesný. Moje zvuky ale mají 22050 Hz, což je více než dostačující. Poslechový rozdíl oproti plné kvalitě je nepatrný. MSTS přehraje jakýkoliv sampling, stačí jen a pouze zapsat to do *.sms souborů ty Hertzy. To je však věcí autora zvuků, ne vlastností hry. V principu není rozdíl mezi zvuky MSTS a OR. OR je také defaultně dělané pro 11025Hz, takže tu poznámku nechápu... Rozdíl je pouze v přidaných ovladačích zvuků, tady je cesta do budoucna otevřená, žádná "zvuková revoluce" v OR není.

Děkuji Deteriovi za cedulky a čekárnu, ale jen bych chtěl poprosit i ostatní modeláře (nádraží Střeň, atd) , aby budovy exportovali rovnoběžně s osou koleje, tedy nikoli, jak je na obrázku kolmo na kolej, protože takto se model nedá zarovnat s perony či kolejemi. Na rovině se dá požít fígl, ale jakmile je kolej ve sklonu, tak je přesné zarovnání nemožné.
2610Nemilany.JPG

Džordž snad žije, ale prodělal vážnou nemoc, všechno se mu vykouřilo z hlavy a už tedy nemůže pracovat. Je to velká škoda.
Díky tomu už MSTS nemůže nabídnout cokoliv jiného nebo i lepšího a dostává se do popředí OR, nebo novější, třeba TS2016.

Paradoxně díky Džordžovi je OR nekompatibilní s MSTSbinem. Oni se teď musí naučit a pochopit co tam Džordž přidával. Nejhorší je, že to nikdo jiný neví a neumí vysvětlit tvůrcům OR.

Měl jsem dnes dopoledne zákazníka, který si přijel pro DVD s vlaky a chtěl nějaké informace ohledně OR. Sice jsem se snažil poradit a vše ukázat na notebooku přímo v OR, ale nějak se mi nepovedlo po vystoupení z lokomotivy pohybovat se šipkami volnou chůzí. Nějak mi to z hlavy vypadlo. Měl jsem dnes celý den v práci svou klavíristku a zkoušeli jsme na zítřejší hudební vystoupení. Myšlenkami jsem byl tedy částečně jinde. Takže až o polední pauze mi docvaklo, než se opět dostavila slečna k dnešnímu hudebnímu maratonu, že v OR se pohybuje vpřed a vzad ne šipkami, ale "page up" a "page down". Takže snad dotyčný občas chodí na tohle fórum a přečte si jak se volně pohybovat v OR. A ostatním podobným nechápajícím výpis funkčních klávesových kombinací pod F1 to snad také pomůže. :D
A zítra všichni povinně držte palce, ať to pěkně zahrajeme. I tohle ovlivňuje další tvorbu do MSTS. :D

Děkuji modeláři Petros za modely, už jsem je ve Štěpánově a Střeni osadil. Je to jen info z editoru. Nemám nastavenu pevnou hodnotu anizotropního filtrování, proto to mám trochu rozmázlé. Opravil jsem Alcaponeho připomínky létajících stromů a ve Střeni dostavěl trochu vesnice a křovin. A nyní zpět k 301.
3010stepanov.JPG 3010stren.JPG

Postoupil jsem do další fáze stavění. Už z trati Nezamyslice - Olomouc zmizela ta ošklivá žlutá měřítka, protože veškeré cedule kolem trati jsou již osazené. A začínám si hrát s terénem. Mohlo by to jít relativně rychle, tedy kromě zářezů, které je nutné dlabat ručně. Ale náspy s podjezdy vylezou samy, protože jsou již osazené.

910Nezamyslice1.JPG 910Nezamyslice2.JPG 911Nezamyslice3.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře